Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Surprinzător

Populaţia Sucevei, diminuată cu 15% în urma recensământului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oficial, în urma recensământului recent finalizat, Suceava are o populaţie de numai 91.000 de persoane, cu peste 16.000 de persoane mai puţin ca la ultimul recensământ, din 2002.

Datele furnizate de recenzori sunt însă contestate de autorităţile locale sucevene, care spun că, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, datele, actualizate la zi, indică existenţa a peste 114.000 de suceveni.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat ieri datele oficiale obţinute în urma desfăşurării recensământului în municipiul reşedinţă de judeţ.

Astfel, au fost recenzate 91.030 de persoane, în loc de 107.208 locuitori, câţi au fost înregistraţi în urma recensământului din 2002, iar ca număr de locuinţe au fost înregistrate 40.545.

Ion Lungu a remarcat: “Avem o diminuare a populaţiei de 15%, lucru pe care nu mi-l explic, pentru că la data de 10.08.2011, persoanele cu domiciliu în Suceava, conform datelor prelucrate de Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, erau 114.033. Aici intră şi cei cu reşedinţă de flotant, dar sunt suficiente cazuri în care lumea nu s-a declarat la recensământ, în special cei care sunt la lucru în străinătate”.

Diminuarea populaţiei cu 15%, în baza recensământului, nu afectează încadrarea Sucevei ca municipiul de grad II, dar, după cum a precizat Ion Lungu, rămâne frustrarea încadrării Sucevei ca oraş sub 100.000 de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Populaţia Sucevei, diminuată cu 15% în urma recensământului.
 Vizualizări articol: 4093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Populaţia Sucevei, diminuată cu 15% în urma recensământului4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Titlu de c.a.c.a.o trimis de
( 3 nov 2011, 11:13:43
Din titlu am înțeles ca recenzorii ar fi omorât, ascuns sau fugărit vreo 15% din pop.ulația Sucevei.
1.1  RE: Titlu de c.a.c.a.o trimis de
( 3 nov 2011, 12:13:38
ca bine ai observatwinkinglaughing)
2.   Oare de ce ? trimis de
( 3 nov 2011, 12:43:27
cred ca vor sa o puna de o mare hotie la votare
3.   Puneti mana pe carte trimis de
( 3 nov 2011, 13:53:24
La fel ca si in aticolul din editia de miercuri unde am comentat un titlu (Domnule "jurnalist" Paiu prin titlul de mare impact "Bărbat salvat din flăcări de femeia care a venit să-i mulgă vaca" dati dovada de o mare imbecilitate. Ati transformat o tragedie intr-o comedie doar prin lipsa de profesionalism in alegerea cuvintelor care alcatuiesc un titlu. Pacat, a pune PAIU pe foc nu inseamna a-l stinge) la fel si aici titlul ales de dl. Romega da semne de schiopatare intr-ale jurnalismului Monitoresc. Daca nu se facea recensamantul populatia era in crestere??? Treziti-va usor si incercati sa nu mai faceti articole la gramada (sau mana pe carte!!!)
4.   Frustrarea e alta .... trimis de
( 3 nov 2011, 18:47:04
Prin scaderea gradului de municipiu ,la ala sub 100.000 locuitori se ajunge la un singur lucru : scaderea numarului de functionari dar mai ales , spaima lor , scaderea numarului de sefi, sefuti ,secretare si alte avantaje. Implicit scade bugetul acordat municipiului si de ci suma de bani gata de masluit si imprastiat pe pavele si alte afaceri personale . In rest cred ca i doare in p....a pe primar si pe altii cati locuitori are Suceava cata vreme le este lor bine si sunt in functii.
5.   BILCI PDL-IST trimis de
( 3 nov 2011, 20:40:30
Eu sunt in strainatate si am fost sunat de catre un recenzor sa-i dau CNP-ul sa ma treaca....ROMANIA,ce vrei?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei