Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Construcţii

Sinistraţii din Cornu Luncii rămaşi fără case în urma unui incendiu şi-au refăcut locuinţele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii celor şase gospodării din Cornu Luncii distruse total sau parţial în urma unui puternic incendiu izbucnit la sfârşitul lunii august a.c. şi-au finalizat aproape în totalitate noile locuinţe.

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a vizitat în cursul zilei de ieri câteva dintre familiile rămase fără agoniseala de o viaţă după incendiul de acum două luni, apreciind efortul depus de comunitatea locală pentru a-i sprijini pe sinistraţi.

Flutur a vrut să vadă noile case ale sinistraţilor, aceştia spunându-i că sunt şanse să se mute în noile locuinţe până la sfârşitul anului. În curtea unei familii care şi-a reconstruit casa din temelii, Flutur a declarat că „trebuie să apreciem efortul uriaş al oamenilor de aici din Cornu Luncii. Vreau să le mulţumesc pentru că au fost alături de aceşti oameni. Acum două luni şi două zile a fost un incendiu în care şase gospodării au fost afectate puternic. Iar acum, în acest moment, oamenii vorbesc deja că se mută în casă nouă. Am fost împreună şi uitaţi-vă că nu a venit frigul şi oamenii se pot muta în casă. Asta înseamnă solidaritatea la noi, lucru pe care l-am văzut şi atunci când am avut inundaţii”.

Flutur a apreciat modul în care preotul din Cornu Luncii i-a ajutat pe sinistraţi, acesta participând efectiv la reconstrucţia caselor şi a anexelor gospodăreşti. De precizat că noile case au fost construite din donaţiile făcute de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, ale Consiliului Judeţean şi ale mai multor persoane, printre aceştia numărându-se şi şeful administraţiei judeţene.

La rândul ei, Maria Aldea, una dintre persoanele care au rămas fără casă în urma incendiului, a ţinut să precizeze că în reconstrucţia gospodăriei a fost ajutată de întreaga comunitate din Cornu Luncii. Maria Aldea a spus că „am avut noroc de domnul Gheorghe Fron, care venea în fiecare dimineaţă pentru a ne ajuta şi a ne îmbărbăta. Ne-a ajutat pe noi şi pe toţi cei care suntem aici. În fiecare zi am avut ajutor aici. Şi oamenii din sat şi preotul. El a ridicat şura şi a acoperit-o. Nu m-am aşteptat la aşa ceva. Noi de multe ori ne-am pierdut cu totul, însă ceilalţi au fost alături de noi şi ne-au îmbărbătat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinistraţii din Cornu Luncii rămaşi fără case în urma unui incendiu şi-au refăcut locuinţele.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sinistraţii din Cornu Luncii rămaşi fără case în urma unui incendiu şi-au refăcut locuinţele5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei