Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control inopinat

Adăpostul de câini din Rădăuţi, verificat de o comisie a Primăriei municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Rădăuţi, care s-a autosesizat în urma unui articol apărut în Monitorul de Suceava, în data de 08.10.2011, referitor la condiţiile din adăpostul de câini vagabonzi al municipiului, a luat măsuri, instituind imediat o comisie de verificare a aspectelor semnalate.

Şeful comisiei de verificare, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, spune că, în urma controlului inopinat efectuat la adăpostul de câini fără stăpân, în data de 13 octombrie, problemele semnalate în articol nu au fost descoperite în teren.

Comisia, formată din şapte persoane, care include, pe lângă primar, secretarul municipiului, trei consilieri locali, un poliţist local şi un consilier, a verificat condiţiile oferite animalelor, modul de hrănire şi menţinere a curăţeniei, sursa de apă, modul de efectuare a tratamentelor şi de îngrijire a animalelor, starea adăpostului, evidenţa intrărilor şi ieşirilor animalelor, pe cea a deceselor, precum şi accesul persoanelor la adăpost.

 

Concluziile comisie de verificare

Concluziile comisie de verificare, prezentate în procesul verbal 15535/13.10.2011, sunt că animalelor le sunt oferite condiţii conforme cu prevederile legale, că hrana este asigurată conform normativelor stabilite pe cap de animal şi curăţenia este efectuată zilnic, ori de câte ori situaţia o impune.

De asemeni, s-a constatat că tratamentele sunt efectuate la timp de asistentul veterinar în baza diagnosticului stabilit de medicul veterinar, că animalele au un aspect îngrijit, starea adăpostului este corespunzătoare, registrul intrări – ieşiri animale este ţinut la zi, iar evidenţa deceselor este actualizată permanent.

Ca problemă s-a constatat insuficienta presiune a sursei de apă, dar se vor face demersuri pentru remedierea acestui neajuns.

Comisia a cerut responsabilului serviciului de gestionare a câinilor vagabonzi să întocmească un regulament privind accesul persoanelor din afara unităţii în perimetrul adăpostului.

“Comisia a procedat la verificarea autenticităţii celor semnalate în diversele articole apărute în mass-media referitor la relele tratamente la care sunt supuse animalele din adăpost, precum şi a fotografiilor apărute în presă, în care erau prezentate animale decedate în stare de descompunere şi despre care s-a arătat că au fost mâncate de alte animale. S-a constatat că articolele şi fotografiile apărute în mass-media au la bază imagini care nu reprezintă realitatea, datorită faptului că nu există elemente suficiente pentru identificarea locului, datei, provenienţa animalelor sau zilelor deceselor. ... Este posibil ca animalele decedate să provină din containerele pregătite pentru incinerare sau găsite pe drumurile publice”, se precizează în raportul comisiei de verificare.

 

Externalizarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân

Măsurile stabilite de comisie ca urmare a acestei acţiuni prevăd stabilirea unor reguli stricte de acces în adăpost a persoanelor din afara unităţii, montarea de plăcuţe informative la fiecare padoc (câini sub tratament, femele, masculi, câini agresivi, etc.), închiderea cu lacăt a containerelor de cadavre şi mediatizarea adăpostului de câini în vederea sporirii numărului de adopţii.

De asemenea, se doreşte iniţierea unui proiect de hotărâre în vederea externalizării serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân către o organizaţie non-guvernamentală de profil, cu punerea la dispoziţie a sumelor alocate acestei activităţi şi care sunt prevăzute în bugetul local

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adăpostul de câini din Rădăuţi, verificat de o comisie a Primăriei municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Adăpostul de câini din Rădăuţi, verificat de o comisie a Primăriei municipiului Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 3 nov 2011, 14:01:37
ADAPOSTUL DIN C-LUNG,CAND VA FI VERIFICAT LA CAPITOLUL CHELTUIELI,DEOARECE ACOLO NU SE AFLA MAI MULT DE 5-7 CAINI,INCA DE CAND S-A INAUGURAT ACEST ADAPOST?CAINII SE PLIMBA PRIN STATIUNEA DE INTERES NATIONAL SI PERSONAL NESTINGHERITI,IN NR. FOARTE MARE,MAI ATACA SI COPII,NOAPTEA LATRA SI SE INCAIERA DE ZICI CA ARE LOC O SEDINTA DE CONS.LOCAL, INTRE BLOCURI,CAT DESPRE PARAZITII DE PE JAVRE,NICI NU MAI VORBIM.
NE AJUNGE,ABERATIA NUMITA CENTRALA TERMICA +PUNCTELE TERMICE +RETEA DE DISTRIBUTIE A AGENTULUI TERMICSI APA CALDA MENAJERA +PERSONALUL PLATIT DE ANI DE ZILE,SA JOACE CARTI PROBABIL IN ,,NOUA CENTRALA''.
TOV.HURJUI,CAND A PLECAT LA BUCURESTI,NU A LASAT PE BIROU UN BILETEL,PRIN CARE SA ATRAGA ATENTIA CELOR RAMASI, SA AIBA IN VEDERE,STATIUNEA TURISTICA C-LUNG,O LOCATIE UNDE CRIMINALITATEA ECONOMICA -FINANCIARA,ATINGE COTE ALARMANTE,INCA DIN ANII "90???
A SOSIT TIMPUL ,,CURATENIEI GENERALE"!
2.   112.C-LUNG. trimis de
( 3 nov 2011, 15:16:41
Dl.Flutur orasul C-LUNG nu face parte din jud.Suceava ?asteptam opinia dumneavoastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei