Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Ministerul Turismului promovează două rute culturale în care este inclus judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului intenţionează să promoveze trei rute culturale europene, în două dintre acestea fiind inclus şi judeţul Suceava. La Consiliul Judeţean Suceava a avut loc, în cursul zilei de ieri, o întâlnire în cadrul căreia reprezentanţii MDRT au prezentat proiectele pentru cele trei rute culturale europene din România.

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat că pentru România se intenţionează promovarea rutelor culturale „Maria”, care va lega 300 de biserici care au hramul de sărbătorile Adormirea Maicii Domnului sau Naşterea Maicii Domnului, ruta bisericilor fortificate săseşti din sudul Transilvaniei şi ruta bisericilor cu frescă exterioară din Bucovina.

„În momentul de faţă există 29 de rute culturale europene care sunt aprobate prin rezoluţia Consiliului de miniştri de resort ai Uniunii Europene, una dintre cele mai cunoscute fiind <Drumul lui Iacob>. Noi dorim să promovăm trei rute culturale în România, şi din acest motiv ne-am întâlnit la Suceava cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi Turismului, precum şi cu reprezentanţii Consiliilor Judeţene şi ai asociaţiilor de turism din Satu Mare, Maramureş, Harghita Covasna şi Cluj”, a declarat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a spus că în ruta culturală „Maria” sunt incluse mai multe unităţi de cult din judeţ, respectiv Biserica Hagigadar, Basilica minor din Cacica, Mănăstirea Humorului, Biserica Vatra Moldoviţei şi mănăstirea şi biserica din lemn din Putna. Gheorghe Flutur a spus că această rută culturală va lega biserici din judeţele Suceava, Maramureş, Satu Mare, Harghita şi Cluj.

El a mai arătat că în ruta bisericilor cu frescă exterioară din Bucovina sunt incluse toate mănăstirile şi bisericile UNESCO din judeţ.

„La întâlnirea de la Consiliul Judeţean am discutat despre marcaje rutiere, marcajele de pe aceste trasee turistice, organizarea unor evenimente pe aceste rute, precum şi despre încheierea unor parteneriate între judeţe şi promovarea unor pachete turistice complementare pe care să le lansăm pe piaţă pentru turişti”, a spus Gheorghe Flutur. El a explicat că noile rute culturale din România vor trebui supuse aprobării Consiliului de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană.

 

Flutur: Numărul turiştilor străini a crescut cu 78%

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a apreciat că acţiunile promovate de administraţia judeţeană, precum şi de asociaţiile de turism au dus la creşterea numărului de turişti care au vizitat anul acesta judeţul Suceava. Flutur a amintit că, potrivit datelor statistice, turiştii care au vizitat judeţul Suceava în luna august a acestui an au fost cu aproape 30% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut.

El a arătat că o creştere semnificativă s-a înregistrat la numărul de turişti străini, cu 78% mai mult în august 2011 decât în luna august 2010.

„Cred că şi acţiunile promovate de noi, de Consiliul Judeţean, de asociaţiile de turism, au contribuit foarte mult la creşterea numărului de turişti în judeţul Suceava. Iar acest bilanţ mă face să anunţ că vom promova în continuare proiecte pentru dezvoltarea turismului. Iar un exemplu în acest sens sunt şi aceste rute culturale europene în România”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Turismului promovează două rute culturale în care este inclus judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Ministerul Turismului promovează două rute culturale în care este inclus judeţul Suceava3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei