Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu: Până în 2012 vom semna contracte de finanţare din fonduri europene de 250 milioane de euro

Joi, 20 Octombrie 2011 (18:30:35)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirmă că până la finalul anului vor mai fi semnate contracte de finanţare europeană pentru investiţii în infrastructură de 250 de milioane de euro, ceea ce va ridica valoarea totală a contractelor la un miliard de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prin aprobarea contractelor de finanţare, astăzi (joi - n.r.) putem spune că avem 724 de milioane de euro aprobate şi urmează să semnăm până la finalul anului alţi 250 de milioane de euro. Deci avem practic un miliard de euro din cei 5,7 pe care îi avem alocaţi şi care vor fi contractaţi cu Uniunea Europeană", a afirmat, joi, la inaugurarea şantierului autostrăzii Timişoara - Lugoj, Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a precizat că, până la sfârşitul acestui an, va "lupta cu aceeaşi forţă" pentru a fi semnate mai multe contracte de finanţare din fonduri europene a unor lucrări de infrastructură feroviară.

"Vestea bună e că până la sfârşitul anului vom lupta cu aceeaşi forţă ca şi la lucrările de infrastructură feroviară să fie semnate contractele, aşa încât să nu putem spune doar la drumuri că am contractat cele 2,2 miliarde, să putem spune şi la calea ferată că am contractat 2,3 miliarde pe care le avem la dispoziţie astfel încât să ne bucurăm că avem contractele semnate şi în implementare", a conchis Boagiu.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat oficial, joi, lucrările la lotul I al autostrăzii Timişoara - Lugoj. Acest lot, în lungime de 9,5 kilometri, este realizat de un consorţiu de firme format din Spedition UMB SRL, Tehnostrade SRL şi Carena SpA Impresa di Costruzioni şi are o valoare de 210, 3 milioane de lei fără TVA.

Lucrările sunt preconizate să se încheie în luna aprilie 2013.

Licitaţia privind atribuirea contractului pentru lotul II al Autostrăzii Timişoara-Lugoj a fost contestată, au afirmat repezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu: Până în 2012 vom semna contracte de finanţare din fonduri europene de 250 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu: Până în 2012 vom semna contracte de finanţare din fonduri europene de 250 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei