Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Francezii de la Filasa investesc 780 de milioane de euro în 11 parcuri eoliene din nouă localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul francez Filasa va investi 780 de milioane de euro în producerea de energie verde în judeţul Suceava, a anunţat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Flutur a declarat că investitorul străin va înfiinţa 11 parcuri eoliene în nouă localităţi sucevene, şi anume Ciprian Porumbescu, Horodniceni, Capu Câmpului, Drăgoieşti, Berchişeşti, Moara, Stroieşti,  Ilişeşti şi Udeşti. Centralele eoliene, în număr de 170, vor fi amplasate pe o suprafaţă de 4.000 de hectare, iar energia produsă va fi vândută companieilo naţionale Transelectrica. Puterea instalată a acestor centrale va fi de 516 MW, ceea ce înseamnă de zece ori consumul de energie electrică al municipiului Suceava într-un an de zile. O turbină are o înălţime de 120 de metri, iar elicele au deschiderea de 45 de metri.

„S-au încheiat parteneriate locale, iar primăriile primesc pe an între 20-30.000 de euro drept chirie pentru terenurile pe care le-au pus la dispoziţie, în timp ce proprietarii persoane fizice, din câte ştiu, au negociat sume de circa 100 de euro pe hectar anual. Terenurile au fost concesionate pe 49 de ani, iar primăriile sunt asociate în acest proiect şi au şi o cotă din profitul acestei companii pe următorii ani de circa 0,3% pe an. Până acum s-au cheltuit peste şase milioane de euro pentru această investiţie. E vorba de studii, de măsurători în ceea ce priveşte intensitatea vântului”, a declarat Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că grupul francez Filasa a mai investit în parcuri eoliene în zonele Caraş-Severin şi Tulcea (Brăila). Sediul grupului, a spus Flutur, va fi în comuna Ciprian Porumbescu, de acolo de unde pe 17 noiembrie va fi dat startul investiţiei. Cele 11 parcuri eoliene din Suceava vor produce energie verde în maxim doi ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Francezii de la Filasa investesc 780 de milioane de euro în 11 parcuri eoliene din nouă localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 1776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Francezii de la Filasa investesc 780 de milioane de euro în 11 parcuri eoliene din nouă localităţi sucevene3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E usor... trimis de
(20 oct 2011, 11:19:59
sa-ti faci campanie pe ideile/banii altora. La o asemenea investitie cred ca firma franceza avea 1000 de euro sa inchirieze un spatiu decent si sa plateasca un om care se ocupa cu asa ceva, chema presa si ni se explica tuturor ce inseamna aceasta investitie. In statele civilizate asa s-ar fi intamplat. Insa la noi, unde tata lor e dl. Flutur, firma franceza nu a a vut nici o sansa. E ca si cum doctorul i-ar spune proaspetei mamici: nu iti suna sotul sa-i spui ce ai nascut. O voi face eulaughing)

De asta vestile bune vin de la dl. Flutur in judetul Suceava iar vestile rele de la televizor!
2.   Foarte bine trimis de
(20 oct 2011, 11:27:52
Numai sa fie finalizata macar pe un sfert. Flutur s-a mai grabit sa anunte investitii care nu s-au concretizat deloc(fabrica de componente auto de la Rulmentul).
3.   Comentariu trimis de
(20 oct 2011, 17:12:24
....sa inteleg ca vin investitori sa ridice mori eoliene?
Voi nu stiti ca inseamna acele mori. Zgomotul huruitor care il fac...se aude si de la 30 de km. Cine are casa in raza a 5 km de moara eoliana....nu il vad bine. Aici unde stau eu, guvernul a inceput sa dea bani celor ce stau in jurul morilor eoliene pt ca polueaza fonor si afecteaza psihicul celor ce stau in zona.
Nu mai spun ca pretul caselor scade cu 50-60%
3.1  RE: Comentariu trimis de
(20 oct 2011, 17:13:43
fonor= fonic..asta am vrut sa scriu..si altceva a iesit.
4.   Morile trimis de
(20 oct 2011, 19:41:15
1. Nu fac zgomot.
2. A spus Moise Guran pe tvr2 ca respectiva firma nu prea exista.
4.1  RE: Morile trimis de
(20 oct 2011, 21:13:58
Serios???????????/
Youtube.....mori de vant..si pe urma mai vorbim.
Zilnic trec pe langa aceste mori....e frecarea aerului cu elicea...cum sa nu faca zgomot....ma lasi?
5.   Chiaburii trimis de
(20 oct 2011, 22:05:24
Proprietarii de terenuri vor primi 100 de euro /an?! Senzational! Neam de neamul lor nu mai au treaba cu munca. Si probabil cind nu mai bate vintul ii angajeaza francezii sa invirta cu minuta la elice.
6.   Comentariu trimis de
(20 oct 2011, 22:12:30
Franta e inconjurata de ocean, canalul manecii si mediterana...adica nu putea sa fac la ei mori?
Francezii de rand nu sunt asa.....creduli, ca sa ma exprim asa.
Morile de vant sunt un Cal Troian.
7.   Pentru GIGI_79 trimis de
(21 oct 2011, 14:19:28
Du-te cu bicicleta pana la Tihuta sa vezi ce inseamna o eoliana, nu o morisca de vant locala.Daca nu incearca in Austria sau Ungaria. Apropo inchiriez GPS.
7.1  RE: Pentru GIGI_79 trimis de
(21 oct 2011, 14:36:17
LOSTRADAMUS....nu am cum sa ajung la Tihuta....e greu pt mine.......dar daca vrei fa-mi o poza..si trimite-mi. Iti dau si adresa daca vrei. Iti fac o poza ce inseamna o eoliana aici..si comparam.
Se face?
Apropos...ai ceva studii in fizica...ca daca nu..nu am cu cine vorbi pt ca ne "pierdem" in termeni tehnici.(Fizica de liceu..nu se pune)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei