Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

La Dărmăneşti ar putea fi amenajat un parc de transport intermodal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să încheie un parteneriat cu Societatea Căilor Ferate Române în vederea realizării unui proiect pentru un parc de transport intermodal la Dărmăneşti. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a spus că în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean va fi supus aprobării un proiect în vederea încheierii acestui parteneriat.

Flutur a spus că pentru realizarea proiectului, CJ Suceava urmează să întocmească studiul de fezabilitate pentru construcţia unui astfel de parc intermodal.

„Parcul va fi construit în apropierea gării din Dărmăneşti, acolo unde primăria acestei comune va pune la dispoziţie 20 de hectare de teren. Pe această suprafaţă va fi amenajat din fonduri europene un terminal pentru transportul intermodal, pentru încărcarea şi descărcarea de containere de pe tiruri pentru a fi transportate pe calea ferată”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că viitorul terminal intermodal va avea spaţii pentru birouri, macarale şi sisteme de încărcare/descărcare a containerelor, un punct vamal şi o benzinărie.

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că printr-o Hotărâre de Guvern, Suceava a fost declarată zonă strategică din punctul de vedere al transportului intermodal, alături de Constanţa, Giurgiu, Timişoara şi Braşov.

„Pe noi ne interesează acest lucru pentru a încuraja transportul pe cale ferată, astfel încât să eliberăm şoselele de transportul cu tirurile. Va fi un proiect ambiţios, un proiect mare, pentru care Primăria Dărmăneşti a fost de acord să pună la dispoziţie terenul, iar Consiliul Judeţean va plăti studiul de fezabilitate. Interesul nostru este să intrăm în această asociere cu Societatea de Căi ferate pentru dezvoltarea economică a zonei”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Dărmăneşti ar putea fi amenajat un parc de transport intermodal.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
La Dărmăneşti ar putea fi amenajat un parc de transport intermodal4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnule FLUTUR trimis de
(20 oct 2011, 20:40:36
tin sa va informez ca vama este la SIRET si nu la DARMANESTI. Intr-o tara normala acest centru s-ar face la granita dar.....
2.   O initiativa foarte buna! trimis de
(23 oct 2011, 12:22:27
Dar s-o vedem în aplicare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei