Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Asocierea “Zona metropolitană Suceava” va fi înregistrată la tribunal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zona metropolitană Suceava urmează să treacă în scurt timp de la stadiul de idee la cea de existenţă juridică, prin înregistrarea ei la tribunal.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a anunţat că toate localităţile invitate să facă parte din asocierea de tip zonă metropolitană, cu excepţia comunei Şcheia, şi-au dat deja acordul în acest sens, prin decizii de Consiliu Local.

“Luni, comuna Moara a emis hotărâre de Consiliu Local (HCL) prin care se asociază la zona metropolitană. Avem toate HCL necesare pentru înregistrarea la tribunal şi dobândirea de personalitate juridică pentru asocierea din care fac parte municipiul Suceava, oraşul Salcea, comuna Adâncata, comuna Bosanci, Ipoteşti, Moara, Mitocul Dragomirnei şi Pătrăuţi. Până la sfârşitul anului îmi doresc ca această asociere să fie funcţională”, a declarat Ion Lungu, care va fi preşedintele Zonei metropolitane Suceava.

El a precizat că membrii asocierii vor fi convocaţi la o primă şedinţă chiar anul acesta.

“Vom avea prima întâlnire în acest an şi vom stabili două aspecte – fiecare localitate va veni cu propriile proiecte pe care doreşte să le promoveze prin asocierea de tip zonă metropolitană, şi, la fel de important, să aprobăm o strategie de dezvoltare a zonei metropolitane, pentru perioada 2014 – 2020”.

El s-a arătat dezamăgit de faptul că tocmai localitatea care avea cele mai multe motive să se intre în această asociere, comuna Şcheia, a refuzat invitaţia făcută.

“Aştept ca unii să se convingă că fiecare localitate îşi păstrează autonomia locală, financiară. Să nu mai existe acele manipulări, că intrarea în zona metropolitană aduce taxe mai mari, că mută bugetele de la o localitate la alta. Vom promova proiecte comune pe zone de interes comun.

De exemplu, cei de la Salcea vor să avem o linie comună de transport în comun, cu cei de la Mitocul Dragomirnei vrem să facem împreună proiectul Dragomirna Golf Resort, iar comuna Adâncata e interesată de un parteneriat pentru a aduce gazul metan. Fiecare partener suportă partea lui de finanţare, doar proiectele vor fi comune, astfel încât să fie mai tentante pentru finanţare, iar cheltuielile mai uşor de suportat”, a adăugat Lungu.

În baza datelor furnizate la ultimul recensământ, populaţia Zonei metropolitane Suceava se ridică la 156.399 de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asocierea “Zona metropolitană Suceava” va fi înregistrată la tribunal.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Asocierea “Zona metropolitană Suceava” va fi înregistrată la tribunal4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei