Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Terapia prin regresie

În ultima vreme, printre metodele folosite de terapeuţi se numără şi terapia prin regresie, un procedeu de vindecare utilizat sub diferite forme, de sute de ani, în diferite culturi şi civilizaţii, din diferite părţi ale lumii (Egipt, America de Nord şi Sud, India, China, Europa).

Terapia prin regresie urmăreşte aducerea la suprafaţă, la nivel conştient, a traumelor sufleteşti produse de-a lungul vieţii individului şi dezactivarea lor şi demararea, mai apoi, a unui proces de vindecare emoţională, mentală şi fizică. Majoritatea suferinţelor emoţionale îşi au rădăcinile acolo, în trecut. Îngropat undeva în subconştient, e important ca factorul perturbator să fie scos la lumină şi dezactivat, pentru ca pacientul să-şi conştientizeze problemele traumatice şi să le poată “descărca” de tensiunea nervoasă acumulată şi blocată în ele.

Terapia prin regresie reprezintă “întoarcerea în timp”, rememorarea unei situaţii de viaţă şi armonizarea ei, cu ajutorul unui ansamblu de tehnici (mandale, cristale, sugestii de intrare în starea de transă, uleiuri volatile, plante terapeutice, arhetipuri, aparatură ce generează frecvenţe ce uşurează accesarea unei stări de conştiinţă modificată). Pacientul intră într-o stare de transă şi se întoarce în trecut, până când ajunge la momentul în care un eveniment neplăcut a declanşat apariţia unei afecţiuni sau a unui tipar comportamental. Există situaţii când boala de care suferă poate să se datoreze unei singure experienţe traumatice, sau când se poate datora unui cumul de mai multe experienţe negative, întinse pe o perioadă de ordinul anilor.

Beneficiile acestei forme de terapie sunt: eliminarea gradată a experienţelor negative, traumelor şi blocajelor care ne condiţionează în prezent, transformarea tiparelor mentale negative, care, datorită repetării lor continue, ne împiedică să trăim armonios şi plenar, integrarea armonioasă în schema prezentului, a evenimentelor negative din trecut (după ce le-am dezactivat încărcătura distructivă sau blocată), eliberarea de ansamblul atitudinilor şi comportamentelor din trecut, care nu ne mai sunt necesare în prezent şi care au devenit adevărate obstacole, pentru dezvoltarea noastră pe plan familial, profesional şi personal.

Există o gamă foarte largă de afecţiuni ce pot fi tratate cu ajutorul terapiei prin regresie. Printre acestea, cele mai des întâlnite sunt: stările de stres, anxietatea, panica, fobiile, depresiile de intensitate medie, disfuncţiile sexuale masculine (ejaculare precoce, impotenţa) şi feminine (anorgasmie, frigiditate, vaginism, dismenoree), emotivitatea, timiditatea, obsesiile, deviaţiile de comportament, alcoolismul şi dependenţa de droguri, problemele alimentare (bulimia, anorexia, obezitatea). De asemenea, se pot trata cu succes şi afecţiuni psihosomatice şi chiar somatice, dezvoltate pe fond nervos: hipertensiunea arterială, ulcerul şi gastritele, astmul bronşic, transpiraţia abundentă, ciclul menstrual neregulat etc.

 

Mihai Marius MOISOIU
terapeut – terapii alternative
tel : 0753937223
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapia prin regresie.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terapia prin regresie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei