Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mesaj

Flutur le cere primarilor să ia raniţa în spinare şi să plece după investitori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, le cere primarilor să declanşeze de urgenţă o ofensivă de aducere a investitorilor autohtoni sau străini în judeţ. Flutur a declarat că la acest demers va achiesa şi el şi că în perioada următoare îşi va muta centrul de greutate al preocupărilor sale pe discuţii şi contacte cu investitorii.

„Aceste demersuri le-am făcut şi până acum, dar vreau ca împreună cu cei de la Camera de Comerţ, cu primarii, să începem o ofensivă de aducere de investitori fie autohtoni, fie străini în judeţ. Am spus-o şi o mai spun, nu este suficient să faci drumuri, să aduci bani pentru reţele de apă, canalizare, gaz metan. Este un pas important spre civilizaţie şi spre confortul populaţiei din judeţ, dar trebuie să intrăm într-o nouă etapă şi asta înseamnă aducerea de investitori, pentru că bunăstare înseamnă şi contribuitori la bugetele locale care să dea de lucru oamenilor şi să plătească sume importante comunităţilor. De aceea, raniţa în spinare şi plecat după investitori va trebui să fie un mesaj pe care să-l aibă fiecare dintre primarii noştri, obligatoriu, în perioada care urmează, şi când spun raniţa mă refer că trebuie să-i căutăm întâi pe investitorii autohtoni, fie şi pe cei din localităţile noastre”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le cere primarilor să ia raniţa în spinare şi să plece după investitori.
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur le cere primarilor să ia raniţa în spinare şi să plece după investitori4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Populismul ! trimis de
(20 oct 2011, 11:27:13
Eu cred ca proletarii de pe vremea lui Nea Nicu erau copii mici pe langa seful judetului. Citez: Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, le cere primarilor să declanşeze de urgenţă o ofensivă de aducere a investitorilor autohtoni sau străini în judeţ.

Ha ha. Oare dl. Flutur traieste in alta Bucovina ? Cred ca da. El locuieste in Bucovina de nord care apartine (deocamdata) de Ucraina. Insa noi locuim in Bucovina de Sud unde, daca mergi cu masina de la un capat la celalalt al judetlui mai ramai cu tabla de pe ea la final. Oare el nu stie de ce Mercedes nu si-a deschis fabrica in Romania ? Pentru ca nu avem INFRASTRUCTURA d-le Flutur. De aia nu vor veni investitorii aia la care visati !!! Domnii cu eolienele vin pt ca avem vant nu pentru ca avem strazilaughing Ei vi, instaleaza eolienele, trag cablurile, pazesc 50 de paznici si cam atat. Mai ramane un contabil in urma lor care sa taie facturi pentru energia produsa.

Nu vom vedea prea curand o investitie straina care sa creeze sa spunem macar 1000 de locuri de munca in jud. Suceava. N-au reusit judetele din Vest care pana la autostrada au 100 km (autostrazile unguresti) deci nu vad de ce am reusi noi sucevenii sa ii surclasam !

Concluzia? Vorbe goale, demagogie si populism. Asta este acest articol !

1.1  RE: Populismul ! trimis de
(20 oct 2011, 15:38:00
Ce am citit in comentariul tau....sa inteleg ca vin investitori sa ridice mori eoliene?
Voi nu stiti ca inseamna acele mori. Zgomotul huruitor care il fac...se aude si de la 30 de km. Cine are casa in raza a 5 km de moara eoliana....nu il vad bine. Aici unde stau eu, guvernul a inceput sa dea bani celor ce stau in jurul morilor eoliene pt ca polueaza fonor si afecteaza psihicul celor ce stau in zona.
Nu mai spun ca pretul caselor scade cu 50-60%.
2.   * trimis de
(20 oct 2011, 12:02:03
De la vreme , de la vârstă , de la viaţă , uneori
Mă mai rezem de-o filă de ziar .. băsistă
Mai cetesc de-un optimism ( şi de-a lor conducători )
Mai cetesc despre-o Reformă care , deşi nu-i .. cică există

Şi râd , râd , cu lacrimi şi muci râd
Unor ziarişti ( de la atâta pupat ) nu le sare limba de pe ax ?
Sigur că ştirea se ,, bagă ’’ cu al jupânului consimţământ
Deseori ziaristu’ dând ( doar ) copy/paste .. de pe fax

Şi citesc şi râd , şi lacrimile-mi curg ( de râs )
Cât poate fi de fals totul ,Doamne , cât de fals
Uneori nici nu ştiu ( în cazul ăsta ) cine de cine-i strâns
Uneori nici nu ştiu ( căci pare ) dacă-i acelaşi dans
Ştiu doar că-i amuzant , patetic .. şi mor de râs rolling on the floor
3.   Propaganda electorala trimis de
(20 oct 2011, 12:19:04
In putinul timp pe care-l petrece pe la Suceava, fiind plecat la Bucuresti fie sa duca cota (vezi cazul ITM) fie sa frece menta, Acest Fluturas isi permite sa guite foarte bine pentru prostime. Bai tarane, investitorii nu vin fiindca SPAGA si CORUPTIA sunt prea mari. Nu zic ca nu ai dreptate. Dar sunt vorbe in vant atata timp cat matale nu faci nimic sa distrugi coruptia din sistemul de stat. Asa ca sunt vorbe doar pentru prostii care-si zic in mintea lor: BA, DA' DESPTEPT E FLUTUR ASTA! BINE LE ZICE ALORA DE ZAC CA NISTE CURVE IN BIROURI SI BEAU CAFELE.
Hai pa.
4.   Totul e numai spoiala ieftina si inauntru putred. trimis de
(20 oct 2011, 13:39:00
Le-am zis treaba cu serele, dar vad ca sufara saracu`, vorba lu` aia, vos, de autism, pacat ca n-a fost precoce.Vorba aia, arunca asta cu piatra-n balta si sucevenii se chinuie s-o scoata.
5.   Ufff trimis de
(20 oct 2011, 14:53:31
cand boala zburati de la putere ca ne-am saturat!!!! mars!!!
6.   Cu ranița în spate trimis de
(20 oct 2011, 15:02:52
Domnul Flutur trebuia să le spună la unii primari să se urce în Jipuri și să plece în Austria, Germania sau Polonia după tractorașe motorașe, mașini de pompieri și alte acareturi ce se pot vinde după o sumară recondiționare la alte primării sau la agricoltorii ce au mai rămas
7.   Cand mai faceti targuri umblati cu ranita. trimis de
(20 oct 2011, 15:24:51
Se strange latu`, nu mai merge treaba cu asfaltari si imprumuturi de peste tot. Basca, mai tai salarii si pensii, iar acum nu mai ai ce promite. Nu tine numai cu moluri si in cativa ani suceveanu` ramane dator cu alte gogosi gen utilitati si mediu. Culmea e ca nu raspunde nimeni penal dupa ce-si termina mandatul. Sa tot fi sef cu buzunare cat mai mari. A.m.r. 11 cu recensamantul si deja a inceput bulibaseala. Cica in anutul lor sa fim acasa, dar nu stiu nici ei cand, noi ce sa mai credem. Asta e tare, daca nu trece recenzorul pe la noi au pretentia sa trecem noi pe la ei ca vorba aia mura`n gura si altele. Au reusit sa topeasca 48 de mil. de euroi si gata tot recenzatul e de vina.
8.   Hai să vedem calitatea primarilor! trimis de
(20 oct 2011, 15:59:36
monitorule, vreau un articol în care să văd sub formă de tabel cine sunt primarii din judeţ, vârsta lor şi studiile (instituţia şi forma de învăţământ). aşa îşi dă seama oricine care sunt ăia în stare să-şi care singuri raniţa la care face referire nea Gheorghiţă sau sunt în stare să care plocoanele electorale (găleţi, rachiu, făină etc.)! nu mă interesează culoarea politică! se poate?
9.   îmi place poza trimis de
(20 oct 2011, 16:05:33
în spatele lui nea Gheorghiţă se vede o priză dublă nou-nouţă! o fi priza pregătită pentru primari?
9.1  RE: îmi place poza trimis de
(20 oct 2011, 21:05:42
E mufa lui Barba.Capacitatea de transformare a lui Nicusor e de netagaduit.
9.2  RE: îmi place poza trimis de
(20 oct 2011, 23:58:29
toanta dracului, daca nu te pricepi la electricitate de ce bagi?
10.   Comentariu trimis de
(20 oct 2011, 16:28:44
pregatiti-va ranitele pentru.........exil.
11.   Lamurire... trimis de
(20 oct 2011, 17:40:07
Timp de 20 de ani , toti primarii si-au completat studiile, au terminat 8 clase, au facut liceul (evident ca la fara frecventa), au luat bacalaureatul, au facut facultatea (tot la fara...),au mastere si chiar doctorate. Era un primar de prin Bacau care a facut simultan trei mastere. Nu le mai cereti diplome ca au mai multe decat multi doctori , ingineri sau profesori, si ei nu au citit o carte in viata lor, nu stiu limbi straine, unde sa mearga dupa investitori? Habar n-au sa scrie corect in limba romana.
12.   Articolul a mai fost publicat trimis de
(20 oct 2011, 21:21:13
Se pare ca garda de finante si alte ''organe'' de control nu mai au ''sponsori''.Intii au zapacit agentii economici locali, cu marea distributie nu te pui ,sint firme din exterior si puternice...
Articolul ar trebui intitulat ''CAUTAM FRAIERI''
Ca un investitor,vazind situatia in romania,ori impusca 2-3 si ailalti se linistesc,ori munceste pentru ei,ca is flaminzi tare...
P.S. pt primari,nu ca ar fi din Flaminzi,e vorba de foame
12.1  RE: Articolul a mai fost publicat trimis de
(20 oct 2011, 23:56:34
dupa cum scrii, cred ca esti nepotul lui abcdar. tot la fel de prostoi esti ca si unchiu'tu, tolomacule. nu spui nimic si ai memoria scurta!
13.   Amurule..scuze...Amarule trimis de
(21 oct 2011, 07:27:17
Se vede ca matale te pricepi bine...Investitorul nu e o oaie sau un amur...
Prima problema a unui investitor e birocratia.In romania a intrat recent in vigoare legea care prevede ''cazier fiscal'' pt o firma(cazier pt sediul firmei),ca nu era deajuns cite se cereau pina acum.Pt o unitate de productie timpul mediu de bransare la reteaua electrica e in jur de 200 de zile....
IN momentul cind ai deschis incep controalele.Si cum in romania atributiile acestor ''controlori'' nu sint bine definite,rezultatul e de asteptat..amenzi... amenzi..As intelege daca as incalca legea..da in romania i-ti demonstreaza ei ca de fapt o incalci...
Pe de alta parte ''spaga ''pt un investitor e o mare problema nu poate fi contabilizata..O firma lucreaza cu capitaluri proprii si capitaluri imprumutate...pt o banca vestica(numai unul care nu are de ales isi face o linie de credit in sistemul bancar romanesc) conteaza facturatul firmei(cifra de afaceri) si profitul (il calculeaza ca procentual pe facturat)...Si nu stiu cum poti sa justifici iesiri de capital fara a le motiva..ori inregistrezi in contabilitate ''contribut'' pt campania electorala ca suna mai frumos decit spaga..
14.   Asa ca amurule.. trimis de
(21 oct 2011, 07:45:46
A lua traista in spate si a cauta investitori e populism ieftin si de mina a doua..
pt a atrage investitori(in sec XXI nu vorbim de secXVII cind se cautau oieri)
1) Obligi sistemul bancar romanesc sa se alinieze la cel european
2)Clarifici si definesti exact competentele organelor de control(politia economica,garda de finante,curtea de conturi) in modul de a evita ''incrucisarea de competente''sai zicem asa
3)Elimini birocratia macar in parte..si aici e cam lung ceea ce e de spus
4)vazind ca lumea are tendinte de globalizare inclusiv de delocalizare a capitalurilor trebuie sa oferi conditii de investitii superioare ''pietelor concurente''(asiatice,esteurop
Daca nu se ofera conditii unui ''posesor'' de capitaluri pt investitii...Tu ti-l tii pe flutur (daca ar fi fost Udrea ma batea si pe mine vreun gind,da in primul rind sint heterosexual convins ) si ''capitalistul'' sau ''investitorul'' isi tine banii..sau mai bine zis ii investeste unde are conditiile cele mai bune pt a o face...
sper ca am fost destul de clar acum ,,TRAISTARULE''

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei