Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie surprinzătoare

Lacul de acumulare Dragomirna va fi golit de ape

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Barajul lacului de acumulare Dragomirna ar putea deveni o construcţie inutilă în viitorul apropiat, dacă lacului nu îi va fi găsită o altă utilitate, care să aducă bani şi celor de la Apele Române.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că, pe viitor, lacul Dragomirna va fi golit de apă, să nu mai reprezinte un pericol de inundaţie accidentală pentru cetăţenii din cartierul Iţcani.

“Mai ales după ce s-a produs acea inundaţie accidentală, sunt oameni în Iţcani care trăiesc cu teama să nu se întâmple o nenorocire. Pe viitor lacul Dragomirna va fi golit de apă, mai ales că nu mai are utilitatea pentru care a fost construit. În prezent, acesta nu mai este folosit nici de ACET să mai furnizeze apă şi nici de Termica, pentru apă caldă, deoarece aceasta şi-a amenajat propriile surse de apă în curtea întreprinderii”, a explicat Ion Lungu o parte dintre motivele care stau la baza acestei decizii surprinzătoare.

În acelaşi timp, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Siret Bacău, Emil Vamanu, a explicat că, în lipsa unor consumatori care să plătească taxă către Apele Române, nu se mai justifică pomparea apelor în lacul de acumulare.

În aceste condiţii, singura sursă de apă va rămâne pârâul care se revarsă în lac, încât, în urma unor veri secetoase, lacul ar putea deveni mai mult o mlaştină.

El a precizat că ideal ar fi să se găsească o utilitate acestui lac, fie şi ca zonă de agrement, astfel încât el să fie menţinut.

În perioada următoare, o comisie va analiza structura de rezistenţă a barajului lacului de acumulare, pentru a se decide dacă există vreun pericol de inundare a zonelor din aval, în cazul în care nivelul apelor ar fi menţinut la cotele actuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lacul de acumulare Dragomirna va fi golit de ape.
 Vizualizări articol: 3283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Lacul de acumulare Dragomirna va fi golit de ape3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Afaceri, teren moca, iaz privat si fier vechi. trimis de
(20 oct 2011, 13:06:50
Voi nu sunteti intregi la cap. In loc sa mai aveti o sursa de apa ca rezerva pentru oras, in caz de cade Berchisestiul, inchideti tot. Ce-o sa faceti cu cacaina, fara apa. Bine il goliti de tot, dar refaceti digul, tot ce s-a facut pe vremea lui ceasca nu-i bun, a-ti fi voi niste genii neintelese si e bine ca Bucovina sa arate ca-n sec. 18. Ati inceput sa faceti gafe foarte des si sa nu uitati ca lumea nu va iarta. De unde se mai alimenteaza cet-ul de acum, nimeni nu stie. Probabil din puturile din ograda si cu apa de Berchisesti, ca de, le trebuie apa potabila.
2.   Mare pacat trimis de
(20 oct 2011, 14:32:33
Cu ceva bani investiti, ai face din lacul Dragomirna una din cele mai frumoase zone de agrement, plaja , baie, pescuit, hidro, caiac etc.... si asa suceava nu are decit un strand imputit si mizerabil.
Pina si Falticeniul sta mai bine la capitolul asta ( vezi Nada Florilor )
Politicienii de azi nu vor decit sa distruga sau sunt ceva interese pentru terenul de sub lac???????????
2.1  RE: Mare pacat trimis de
(20 oct 2011, 15:57:10
...pana si Falticeniul....., ca si cum Falticeniul ar fi ultimul oras din Romania. Pai frate, la ora asta Falticeniul a redevenit cel mai frumos oras din Judetul Suceava. Curat, asfaltat, iluminat, flori, verdeata, nu se dau autorizatii de constructie oriunde si oricum, este de departe cel mai frumos oras. Cand vreodata va arata Suceava precum Falticeniul? Cu un primar ca Lungu si sleahta de consilieri spagari care aproba constructii peste tot unde sunt spatii verzi, umplu orasul de pavele de proasta calitate si nu planteaza un copac, Suceava se va scufunda in mocirla mai tare decat este acum. Gretos, asta este cuvantul potrivit, cel mai urat centru de judet din Romania.
3.   Taranoiul loveste din nou trimis de
(20 oct 2011, 19:35:28
Taranoiul si sleahta de cretini “strikes again”.Cum se poate asa ceva, cum ziceau si colegii de mai sus era singurul lac unde se mai putea merge vara cu o barca , la un gratar la pescuit. Acum o sa fie un dezastru ecologic, sa vezi cum vin astia din nou cu plase si braconeaza tot si se imbogatesc peste noapte.
Oricum deja am dat sfoara in tara printre pescari, iar numarul lor nu este de neglijat si vom face loby sa-l penalizam la vot pe tovarsul primar.Acolo trebuie loviti ca acolo doare cel mai tare.
In loc sa consolideze digul sa curete fundul sa fie si o rezerva de apa pentru orasul asta, ei il seaca asa cum au facut si cu Hagigadarul.Oameni imbecili….auzi primarul si cu expertii de la apele romane, care sunt pusi tot politic si nu au nici in clin nici in maneca cu apele.
Pentru asa dezastru sa putrezeasca toti in iad
4.   _)_ lungu trimis de
(20 oct 2011, 19:43:12
Lungu si PDL-ul lui nu mai stiu de unde sa scoata bani. Distrug tot, si nu le pasa ca oamenii simpli ca noi nu mai pot merge la un gratar, la plaja...la agrement. Distruge lacul asta superb, si ne prosteste cu asfaltul si pavelele lui de 2 lei. Si mai asteapta sa fie votat:)).
5.   .... trimis de
(20 oct 2011, 21:39:48
va puteati astepta de la altceva de la Lungu??
6.   Magarie trimis de
(20 oct 2011, 21:50:18
lacul de la Dragomirna va fi golit pentru a se putea vinde la un pret de nimic.. exista deja un cumparator care survoleaza zona cu elicopterul!!!! Gaura in baraj exista de 10 ani!!!! BARAJUL A FOST GOLIT INTENTIONAT PENTRU CA PRETUL ACESTA SA SCADA ENORM!!! DUPA CE V.A FI GOLIT TOTAL..APARE UN CUMPARATOR INTERESAT DE INVESTITII!!!! FRAIERII SUNTEM NOI!!! ACOLO SE POATE AMENAJA O PLAJA SUPERBA CU TOT CE VREI DE UNDE SE POT SCOATE BANI...LUNGU ESTI UN MARE PORC.
7.   Naspa de propriatri trimis de
(20 oct 2011, 23:08:56
dar ce fak propritarii de tertnuri de pe marginea lacului... vai de iei, sunt ingoratti... muhahaha, vai de tine sandule
8.   Comentariu trimis de
(20 oct 2011, 23:58:06
Pai da , sunt oameni care si-au cumparat terenuri si si-au facut case si pontoane , tocmai pentru frumusetea locului, dar acei oameni nu conteaza pentru taranoi ...ce sa-i faci, in locul lor eu as da primaria in judecata, sau sa ma exprim juridic...municipiul suceava prin primarul taranoi. asa e la noi tara in care iti faci un plan de afaceri si vine statul si iti da in cap si te ruineaza..sau tara in care iti faci casa pe malul lacului si vin boii si seaca lacul si te lasa cu un peisaj dezolant. Cretinii astia ar trebui impuscati!!!!!...sau ma scuzati expertii...ca mai nou toti sunt experti!
Jos de la putere curva penala.
9.   Preliupcanul loveste din nou! trimis de
(21 oct 2011, 00:18:14
dupa ce a anuntat cu surle si pupaturi in fund despe venirea apei din raul Moldova asupre cartierului plin de votanti ai domniei sale, dl. Lungu, primar printr-o greseala de tot rasul a sucevenilor, ne arunca o noua gogoasa. Ce nu stie acest gangait este faptul ca iazul Lipoveni a existat pe valea aceluiasi parau din bremea lu nea Fane. faptul ca apele romane nu-si scot bani din apa livrata nu intereseaza pe nimeni. Dar lacul nu traqieste din pomparile apelor romane cum scrie i9n articol, ci are volumul de apa actual doar din paraul Lipoveni. De ce oare as pune botul la vrajeala acestui rahat cu ochi numit Lungu Ion care vrea de fapt sa distruga acumularea Lipoveni. Daca era un om de buna credinta se uita pe site-ul Agentiei Nationale de Acvacultura si Piscicultura si vedea bouleanul ca pt. acumularea Lipoveni Prieteni Pescari Bucovina au autorizatie de exploatarev conform OG23/2008. Dar de ce un copil sa respecte mediul inconjurator cand dupa mintea prelipcanului totul trebuie parjolit, asemeni orasului./ Nea Gheorghita dumneata nu te-ai convins ca dobitocul asta este impotriva firii? pensioneza-l, fa-i o cheie numa scapa-ne de PACOSTEA ASTA!
10.   Tara de mana a doua. trimis de
(21 oct 2011, 08:10:28
Or fi avut initial intentii bune dar in general sunt malefici. Tot ce ating ajunge praf si pulbere. Incepeti cu flota, transporturile, mai ales CFR-UL, sistemul energetic. Aici au excelat cel mai mult dupa principiul divide et impera. Adica fa bucatele ca avem noi grija sa-i falimentam si apoi sa cumparam pe nimic. Nu poate nega nimeni ca la baza lor au stat tot ei chiar daca si-au schimbat partidul.
11.   Comentariu trimis de
(21 oct 2011, 09:26:59
Pai da , sunt oameni care si-au cumparat terenuri si si-au facut case si pontoane , tocmai pentru frumusetea locului, dar acei oameni nu conteaza pentru taranoi ...ce sa-i faci, in locul lor eu as da primaria in judecata, sau sa ma exprim juridic...municipiul suceava prin primarul taranoi. asa e la noi tara in care iti faci un plan de afaceri si vine statul si iti da in cap si te ruineaza..sau tara in care iti faci casa pe malul lacului si vin boii si seaca lacul si te lasa cu un peisaj dezolant. Cretinii astia ar trebui impuscati!!!!!...sau ma scuzati expertii...ca mai nou toti sunt experti!
Jos de la putere curva penala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei