Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2011 - Anul XVI, nr. 212 (4810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Ropotă: Modificarea Codului Fiscal aduce facilităţi pentru firmele mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modificarea Codului Fiscal aduce o serie de facilităţi pentru firmele mici, care vor putea să depună declaraţia unică 112 trimestrial şi nu lunar, aşa cum este în prezent. Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că firmele care îndeplinesc anumite condiţii au posibilitatea de a depune declaraţia unică 112 trimestrial până pe data de 25 a lunii următoare încheierii trimestrului, începând cu veniturile lunii octombrie 2011. „Această facilitate vine în sprijinul contribuabililor, în sensul că se va reduce timpul afectat transmiterii declaraţiei de la lună la trimestru. De asemenea, o altă facilitate care vine în sprijinul contribuabililor este aceea că impozitul şi contribuţiile se vor plăti tot trimestrial”, a subliniat Petrică Ropotă. Pentru a beneficia de aceste facilităţi, contribuabilii au obligaţia să depună o cerere prin care solicită depunerea trimestrială a declaraţiei 112. Termenul până la care se poate opta pentru această variantă de depunere a declaraţiei, pentru veniturile realizate începând cu data de 1 octombrie a.c., este 25 septembrie 2011. De asemenea, pentru veniturile realizate începând cu data de 1 ianuarie 2012, cererea pentru alegerea acestei opţiuni se depune până la data de 31 ianuarie 2012.

Petrică Ropotă a mai spus că acei contribuabili care se înfiinţează în cursul anului, cu excepţia persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi a persoanelor fizice care exercită profesii libere, precum şi asocierile între persoanele fizice fără personalitate juridică, care folosesc personal angajat, pot să opteze pentru depunerea declaraţiei 112 şi a plăţii impozitului şi contribuţiilor la trimestru şi nu lunar, în condiţiile în care, odată cu declaraţia de înregistrare fiscală, declară ca în cursul anului estimează să aibă un număr mediu de până la trei salariaţi exclusiv şi un venit total de până la 100.000 de euro.

Şeful DGFP Suceava a mai explicat că pentru a beneficia de facilitatea depunerii declaraţiei 112 şi a plăţii impozitului şi contribuţiilor la trimestru, contribuabilii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Astfel, asociaţiile, fundaţiile sau alte entităţi fără scop patrimonial trebuie să fi avut în anul anterior un număr mediu de până la trei salariaţi exclusiv.

 

Cine poate beneficia de depunerea trimestrială a declaraţiei 112

Ropotă a spus că de această facilitate pot beneficia şi persoanele juridice care au realizat în anul precedent venituri totale de până la 100.000 de euro şi au avut un număr mediu de salariaţi de până la trei exclusiv. Nu în ultimul rând, pentru depunerea trimestrială a declaraţiei unice 112 pot opta şi persoanele juridice plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale care au salariaţi angajaţi pe bază de contract de muncă individual, şi care în anul precedent au avut un număr mediu de salariaţi de până la trei exclusiv.

Numărul mediu de salariaţi se calculează ca medie aritmetică a numărului de angajaţi din declaraţiile privind evidenţa salariaţilor depuse pentru fiecare lună în anul anterior. Ropotă a mai spus că încadrarea veniturilor în plafonul solicitat de până la 100.000 de euro se stabileşte potrivit situaţiilor financiare ale anului anterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ropotă: Modificarea Codului Fiscal aduce facilităţi pentru firmele mici.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Ropotă: Modificarea Codului Fiscal aduce facilităţi pentru firmele mici4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei