Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2011 - Anul XVI, nr. 212 (4810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Ziua Crucii

Moaşte ale Sfântului Pantelimon vor fi aduse la Mănăstirea Râşca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ajunul Sărbătorii „Înălţarea Sfintei Cruci”, la Mănăstirea Râşca va fi adusă, din Grecia, de la Mănăstirea Ano-Xenia, mâna dreaptă a Sfântului Pantelimon Tămăduitorul.

Întâmpinarea moaştelor Sfântului Pantelimon va avea loc marţi, 13 septembrie, la ora 17:00, în cadrul unei ceremonii conduse de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

La moaştele Sfântului Pantelimon se vor adăuga şi papucul Sfântului Ierarh Spiridon şi Crucea în care se află prins un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, odoare care se păstrează la Mănăstirea Râşca. Toate acestea vor fi scoase în biserică, pe 14 septembrie, când Mănăstirea Râşca îşi sărbătoreşte hramul de toamnă.

„Credincioşii se vor putea închina la sfintele moaşte şi se vor putea ruga pentru ei şi pentru cei care au nevoie de ocrotirea Sfintei Cruci, de mijlocirea şi ajutorul sfinţilor”, ne-au spus reprezentanţi ai obştii mănăstireşti.

Miercuri, 14 septembrie, la ora 9:00, va avea loc Sfânta Liturghie Arhierească din ziua Hramului, după care, credincioşii vor fi invitaţi la o agapă frăţească, la 12:30. Sfintele Moaşte vor rămâne în biserică pentru închinare până pe 19 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaşte ale Sfântului Pantelimon vor fi aduse la Mănăstirea Râşca.
 Vizualizări articol: 1841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moaşte ale Sfântului Pantelimon vor fi aduse la Mănăstirea Râşca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 8 sep 2011, 12:40:24
Nu mica va fi surpriza cand veti aduce din vestita grecie si ..sula ...lui bartolomeu cea facatoare de minuni..:)) pentru linistirea prea.. cu(rvioaselor).... Am trait so vad si pe asta o multime de tampiti inchinanduse la o cizma...:))))) dale doamne mintea cea de pe urma ,o tara plina de idioti
2.   Nebuni trimis de
( 8 sep 2011, 13:35:07
...eprubete cu singe, cirpe,hirtii sfintite cu publicitate politica si multe altele ,la toate se roaga inapoiatii evului mediulaughing)
3.   Primitivi si inculti trimis de
( 9 sep 2011, 08:21:11
Suntem un popor primitiv, captiv uneia din cele mai retrograde culte crestine - ortodoxismul. Nicaieri in lumea catolioca, ca sa nu mai put protestanta, nu ai sa vezi asa ceva (exceptand cazurile izolate ale unor exaltati). Din pacate si cei care dezaproba astfel de manifestari sunt neinstruiti, vezi cum scrie ALEX12.
Apoi, aceasta stire mergea mai bine la rubrica Religie, pe care- judecand dupa comentariile zilnice, n-o citesc nici bine-credinciosii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei