Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2011 - Anul XVI, nr. 212 (4810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada  8 - 14 septembrie

 

Zilele Culturii Polone

Uniunea Polonezilor din România organizează, în zilele de 8-10 septembrie, a XIII-a ediţie a Zilelor Culturii Polone. Manifestarea debutează astăzi, la ora 9:30, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, cu simpozionul „Lumea relaţiilor polono-române”.

Mâine, la ora 20:30, la Casa Polonă din Suceava, şi sâmbătă, 10 septembrie, la ora 13:30, la Soloneţu Nou, Jan Trebunia Tutka va da strălucire Sărbătorii Roadelor (Dożynki), prezentare a roadelor, obiceiurilor şi bucătăriei polonezilor din România, precum şi a vecinilor lor de alte naţionalităţi. Vor mai evolua Ansamblurile „Sołonczanka”, din Soloneţu Nou, şi „Mała Pojana”, din Poiana Micului, care îşi vor sărbătorii jubileul.

Festivităţile, picnicul şi concertele vor fi precedate de liturghia de la ora 11:00, din biserica din Soloneţu Nou.

 

Cupa Toamnei la Şah, Alexandria Librării, ediţia a III-a

Alexandria Librării şi Shopping City Suceava organizează, la începutul lunii septembrie, cea de-a III-a ediţie dinCupa Toamnei la Şah - Alexandria Librării.

Concursul se va desfăşura pe suprafaţă mare de joc (3x3 metri) în faţa librăriei Alexandria din Shopping City Suceava. Competiţia (organizată în sistem eliminatoriu) este destinată copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 7-15 ani.

Programul competiţiei: 8-9 septembrie - fazele preliminare ale Concursului; 10 septembrie - etapele finale, acordarea premiilor. Câştigătorii vor primi premii oferite de partenerii organizatorilor, editurile Corint, Corint Junior, Leda, Girasol, Gama şi Litera.

 

Expoziţia de pictură „Emoţie şi Culoare”, la City Gallery

În perioada 25 august – 13 septembrie, puteţi vizita, în City Gallery din Shopping City Suceava, expoziţia de pictură „Emoţie şi culoare” semnată Florin Prodan. Expoziţia cuprinde 60 de lucrări realizate în ulei pe pânză şi acril.

 

Târg de Obiecte Handmade

Podoabe, haine, accesorii şi obiecte de decor deosebit de frumoase, toate meşterite în mici ateliere şi la mare modă, vor fi expuse spre vânzare în Iulius Mall. Între 9 şi 11 septembrie, în programul de funcţionare a shopping mall-ului, standurile vor fi împodobite cu produse şic, menite să ne facă unici.

 

Back to school!

Până pe 18 septembrie, cumpărăturile făcute în Iulius Mall sunt răsplătite cu peste 1.700 de cadouri instant. Zilnic, primii 100 de cumpărători care adună bonuri fiscale de 100 de lei din magazinele centrului comercial primesc cecuri de cumpărături, rechizite şcolare moderne (ghiozdane, seturi de geometrie, carioci şi creioane colorate sau cărţi pentru copii) ori răcoritoare.

 

Hai la Cărtureşti

În fiecare marţi, de la ora 17.30, la Cărtureşti va avea loc ora de joacă, cu Simona Covaliu, în fiecare miercuri, de la18:00, seara de poveşti, cu Sorina Puiul, în fiecare vineri, de la 17.30, atelier de creaţie, cu Simona Covaliu, iar, în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, atelier origami, cu Luana Popa.

 

Expoziţie de pictură

Mihai Valentin Tipaa expus în Iulius Mall 40 de picturi în ulei pe care le-a realizat: peisaj, portret şi natură statică. Până pe 11 septembrie, încântătoarele lucrări pot fi admirate la etajul shopping mall-ului.

 

Festivalul de folk Galleria

În perioada 9-10 septembrie, Galleria Suceava invită toți pasionații de muzică folk să se înscrie la Festivalul de folk Galleria. Concursul va debuta vineri, 9 septembrie, la ora 19.00, iar Gala laureaților și premierea vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 20.00. Premiile totale ale concursului sunt în valoare de 1.500 de lei. Evenimentul va fi marcat și de un concert marca Magda Puskaş și Zari, sâmbătă, începând cu ora 20.00. Mai multe detalii și informații, puteți obține la telefonul 0746.830.757.

 

Joi, 8 septembrie

 

Cetina, la Seară Bucovineană

„În Padrino încingem o horă mare pe ritmurile deja cunoscute ale formaţiei Cetina la Seară Bucovineană, începând cu ora 22:30, şi pentru că este seară studenţească oferim o reducere de 15% după ora 24.00”, anunţă organizatorii. Rezervări 0742.365.859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Expoziţia de ilustraţii şi caricaturi, la Clubul Artelor Vizuale

Clubul Artelor Vizuale din Shopping City Suceava îi invită pe suceveni, la ora 18.00, la vernisajul expoziţiei de ilustraţii şi caricaturi. Lucrările care vor fi expuse prezintă „imagini, personaje, oameni întâlniţi pe strada întâmplător sau pe care îi cunosc de-o viaţă, situaţii şi trăiri”, precizează artista Raluca Ioniţă.

 

C&A laIulius Mall

La ora 10:00, C&A inaugurează magazinul din Iulius Mall.Renumitul retailer internaţional oferă modă de calitate superioară pentru clienţii de toate vârstele, la preţuri accesibile. Pe o suprafaţă de 1.225 mp, la intrarea principală în shopping mall, C&A expune o paletă variată de colecţii exclusive, funcţionale şi moderne. Special pentru inaugurare, în intervalul 8 – 11 septembrie 2011, C&A oferă reduceri de 20% la toate produsele.

 

Şampanie pentru Maria

Clientele Iulius Mallcare poartă numele Maria sunt aniversatele pe 8 septembrie. Primele 100 de domnişoare şi doamne care vin la Centrul Info cu buletinul de identitate primesc o sticlă de şampanie pentru a sărbători onomastica alături de cei dragi.

 

Vineri, 9 septembrie

Expoziţia de pictură „A treia dimensiune a visului”

La Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului se deschide, la ora 16:00, expoziţia personală de pictură cu genericul „A treia dimensiune a visului”, a artistei plastice Oana-Cristina Bedrulea.

Tânăra artistă humoreană, care a obţinut recent licenţa la Universitatea de Arte ieşeană, expune o selecţie alcătuită din circa 20 de lucrări realizate în tehnică mixtă, acryl şi ulei pe pânză, şi două instalaţii vizuale. Piesa principală a expoziţiei (un ansamblu de şase lucrări) este chiar lucrarea de licenţă prezentată cu titlul care constituie genericul expoziţiei. La vernisajul expoziţiei, cantautorul folk Adrian Bezna va conferi o dimensiune muzicală evenimentului.

 

DJ Verony, la Padrino

Padrino face cinste cu câte un cocteil din partea casei pentru primele 50 de doamne/domnişoare începând cu ora 22.30. Petrecem pe hiturile mixate de DJ Verony. Rezervări 0742.365.859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Sâmbătă, 10 septembrie

 

Back to school party, la Shopping City Suceava

Începând cu ora 12:00, Shopping City Suceava invită copiii de toate vârstele să se întreacă la concursurile de desene pe asfalt, biciclete, role şi minifotbal. În Zona Food va fi pregătită o sesiune de pictură pe faţă, finala Cupei Toamnei la Şah şi un atelier de creaţie. Aici, cei mici vor putea să-şi creeze propriul semn de carte, coperta preferată, dar şi cifre vesele şi litere buclucaşe. Atmosfera va fi animată de momente comice şi jocuri distractive alături de simpaticul clovn Happy. Pe lângă distracţie, copiii vor primi premii surpriză, din oră în oră, din partea hipermarketului Carrefour, Librăriilor Alexandria, terenului de Minigolf şi reviste Cutezătorii.

 

Teatru la Galleria

De la ora 11.30, Ansamblul Artistic Profesionist "Ciprian Porumbescu" va prezenta, în zona dedicată copiilor din Galleria Suceava (la etaj), piesa "Cei trei purceluşi".
Din distribuţie vor face parte Adina Fărtăiş, Simona Saucă, Nicoleta Nădejde şi Cornelia Nicolaiciuc, sub îndrumarea lui Gonda Cojocariu, realizator, şi Ion Vizitiu, regie tehnică. Accesul este gratuit!

 

Sport

Handbal, Liga Naţională, ora 11.00, sala LPS Suceava

CS Universitatea Suceava – Universitatea Transilvania Cluj

 

Fotbal, Liga a III-a, ora 17.00, Stadionul Areni

Rapid CFR Suceava – SC Bacău

 

Petrecere incendiară în Office`s Club

În Office`s Club te aşteaptă o petrecere incendiară. „Vrei să dansezi, să te distrezi, să te simţi ca între prieteni, vrei să te răsfăţăm... vino în Office`s Club, unde te aşteaptă DJ Spark & MC Brasil, care promit că o să petrecem până în zori”, sunt de părere organizatorii. Rezervări 0735.168.111. www.facebook.com/Offices   

 

Distracţie în stil Padrino

Distracţie în stil Padrino, pe cea mai bună muzică de pub şi cea mai cool atmosferă din oraş. Rezervări 0742.365.859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Ne pregătim de şcoală la Galleria!

Galleria Suceava invită toţi şcolarii, dar şi preşcolarii la o întâlnire cu Profesorul Trăsnit! Copii vor confecţiona împreună cu acesta ghiozdane personalizate pe care le vor purta cu mândrie în fiecare zi de şcoală! În plus, fiecare participant va fi recompensat cu mici cadouri din partea Profesorului Trăsnit!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei