Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitări

Peste 300 de elevi au cerut transferul de la liceul la care au fost admişi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava, admişi anul acesta în clasa a IX-a, au solicitat Inspectoratului Şcolar transferul într-o altă unitate de învăţământ decât cea la care au intrat.

„În perioada prevăzută în calendarul admiterii la licee pentru anul 2011 au fost depuse iniţial la IŞJ Suceava 332 de cereri de transfer, după care două au fost retrase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Laura Hacman.

Principalele motive regăsite în cereri sunt legate de situaţia gemenilor(cinci cazuri), situaţia materială precară, boală, imposibilitatea efectuării navetei (în unele cazuri ar trebui să schimbe două mijloace de transport ori nu au posibilitatea întoarcerii la domiciliu, nefiind mijloace de transport la orele la care se termină învăţământul la clasele din schimbul II).

„În cazul în care pleacă mai repede, înregistrează absenţe, ceea ce ar duce la rezultate slabe la învăţătură şi la pierderea ajutorului financiar <Bani de liceu>. Un alt motiv este acela că mulţi părinţi lucrează în străinătate şi lasă copiii în grija bunicilor sau a altor rude, care domiciliază în preajma acelor unităţi liceale la care se solicită transferul. Există şi cereri în care părinţii solicită transferul pentru că mai au copii în anumite licee şi astfel le este mai uşor să ţină legătura cu şcoala şi să-i supravegheze sau au doi copii care, deşi nu sunt gemeni, au început şcoala în acelaşi an şi în aceleaşi clase”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.

 

1.005 locuri libere la liceu

În aceeaşi perioadă în care s-au înregistrat cererile de transfer, IŞJ Suceava a primit şi 40 de cereri de admitere la liceu a elevilor care nu au participat la repartizările computerizate naţionale, sau au participat doar la una dintre ele şi nu au avut media necesară admiterii, din cauza opţiunilor insuficiente din cerere.

Soluţionarea situaţiei acestor elevi se face utilizând locurile rămase neocupate.

Solicitările de transfer au fost soluţionate în proporţie de 92%, restul urmând a fi luate în discuţie după cea de-a treia etapă de admitere.

În judeţul Suceava, după cele două etape de repartizare computerizată la liceu, au mai rămas vacante 1.005 locuri în clasa a IX-a, cele mai multe dintre ele în grupurile şcolare şi liceele cu profil tehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de elevi au cerut transferul de la liceul la care au fost admişi.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de elevi au cerut transferul de la liceul la care au fost admişi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei