Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supraveghere

IŞJ a cerut primăriilor să monteze camere video în şcolile în care se dă bacalaureatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Suceava a solicitat primăriilor, mai exact Consiliilor Locale din localităţile în care s-au organizat centre de testare pentru bacalaureat, să monteze camere de supraveghere în toate sălile de examen. „La recomandarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, am trimis adrese primăriilor pentru a monta camere de supraveghere în şcolile în care se dă cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman. Primăriile, respectiv Consiliile Locale, din localităţile în care se află şcolile centre de examen au responsabilitatea de a monta aceste camere, întrucât respectivele unităţi de învăţământ se află în subordinea acestora.

 

Opt centre de testare în judeţ

Zilele viitoare, conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava va avea o întâlnire cu toţi directorii de şcoli în care se va da bacalaureatul pentru a avea o situaţie exactă a unităţilor de învăţământ unde examenul va fi supravegheat şi monitorizat video. Practic, în fiecare sală de examen ar trebui să fie instalate câte două camere de supraveghere.

În judeţul Suceava, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va da în opt centre de testare, respectiv Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar „Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. La Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” sunt montate deja camere de supraveghere, întrucât acolo s-a susţinut şi examenul de titularizare din acest an.

Toate lucrările candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că nu a primit încă adresa IŞJ privind montarea camerelor, însă „dacă avem o solicitare expresă pentru acest lucru, vom face o rectificare bugetară şi vom monta camerele necesare”. Potrivit primarului Lungu, „montarea camerelor presupune o investiţie de câteva zeci de mii de lei, însă depinde de numărul de clase în care este necesară montarea aparaturii”.

 

2.500 de candidaţi s-au înscris la bacalaureatul de toamnă

Aproape 2.500 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care va începe luni, 22 august. Numărul absolvenţilor înscrişi la bacalaureatul de toamnă este mai mare decât cel al candidaţilor respinşi în prima sesiune a examenului maturităţii. La prima sesiune de bacalaureat au fost respinşi 2.412 candidaţi, iar pentru bacalaureatul de toamnă s-au înscris 2.467 de absolvenţi de liceu.

Faţă de anul trecut, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat numărul candidaţilor din acest an este dublu, având în vedere că la sesiunea din august 2010 a bacalaureatului au fost înscrişi 1.229 de absolvenţi de liceu.

Numărul mare al candidaţilor din acest an este determinat şi de procentul scăzut de promovabilitate din prima sesiune a examenului. Numai 66% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în acest an au reuşit să ia examenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IŞJ a cerut primăriilor să monteze camere video în şcolile în care se dă bacalaureatul.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
IŞJ a cerut primăriilor să monteze camere video în şcolile în care se dă bacalaureatul1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 aug 2011, 11:35:49
e o decizie mai mult decat buna..sa fie supravegheat examenul de bacalaureat....ca sa nu mai faca profesorii bani de sa nu ii poata numara,si sa nu trimita in facultate elevi care habar nu au ce e cu ei...invatamantul de la noi din tara sa dus de rapa tare si ar trebuie sa se faca ceva sa revina cum a fost odata
1.1  RE: Comentariu trimis de
(18 aug 2011, 17:10:37
De peste 10 ani rezultatele la bacalaureat nu mai reprezinta realitatea. S-a furat, s-a dat spaga, s-au dat rezolvarile de catre profi, orice metoda era buna ca sa iasa ceva si sa se ajunga la 99%. Acesta e rezultatul "guvernarii" Carcalete si asta e realitatea cunoscuta de toti si tolerata pana si de politiei (cred ca peste 1000 politisiti au luat bac-ul in aceasta perioada si de aceea ii avem asa de prosti si incompetenti.)
2.   Cine minte? trimis de
(18 aug 2011, 11:41:32
Din ziarul "Evenimentul zilei", articolul "Carcalete, şeful ISJ, pus la punct" subliniaza cateva idei: "Carcalete, ieri sfidător, azi numai lapte şi miere", "Carcalete, care susţinea că “nu e treaba mea să pun camere”, tonul s-a îndulcit, iar reprezentanţii IŞJ Suceava au anunţat astăzi că au solicitat primăriilor din localităţile în care s-au organizat centre de testare pentru bacalaureat să monteze camere de supraveghere în toate sălile de examen."
"„Nu am primit încă o adresă de la IŞJ privind montarea camerelor, însă dacă va fi o solicitare expresă pentru acest lucru, vom face o rectificare bugetară şi vom monta camerele necesare”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu"

Deci, concluzii. Carcalete, nesimtit ca deobicei, se pare ca nu vrea camere de supraveghere fiindca s-ar strica fie procentul de promovabilitate fie spagile care probabil se dau.

Cine minte? Carcalete sau Lungu? Carcalete zice ca a cerut camere video prin adresa scrisa la primarii, Lungu zice ca nu. Rusinica, rusinicaaaa.
3.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(18 aug 2011, 20:35:25
MAI CONTEAZA BAC-UL?
LA ANUL MITA ELECTORALA EDUCATIONALA,VA COMPENSA EVENTUALELE ,,PIERDERI''

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei