Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţii

Meseria de părinte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ai un copil sau vei avea şi te încearcă emoţii şi fericire. Începi să citeşti articole, să-i întrebi pe cei cu experienţă, pentru a fi pregătit să faci faţă provocărilor. Primeşti sfaturi de la cadre medicale, didactice, rude, prieteni ...

La un moment dat ţi se pare un lucru extrem de complicat să creşti un copil: auzi de vitamine, vaccinuri, afli că-l răsfeţi dacă îl ţii în braţe, dar tocmai ai citit că are nevoie de contactul corporal cu tine, nu eşti sigur dacă poveştile îi dezvoltă personalitatea sau îl tulbura... Cum să faci? Tot ce îţi doreşti este să faci bine!

A fi părinte este un lucru minunat, dar deloc uşor. Este singura "meserie" pentru care nu ai "studii", nu se desfăşoară după un program, nu ai concediu şi din care nu poţi să demisionezi. Nu ai o fişă de sarcini şi nu ştii ce "noutăţi" te vor solicita în fiecare zi, în fiecare etapă din creşterea şi dezvoltarea copilului tău.

Ai încredere în judecata ta! Dragostea pe care i-o oferi e mai importantă decât orice altceva. Studiile privind creşterea copilului au avansat, dar instinctul de părinte este deasupra oricărei statistici. Vei parcurge etape de maximă încântare, de împlinire, dar şi de teamă şi îngrijorare. Te vei "distra" alături de copilul tău, dar vei încerca şi gustul neîncrederii în deciziile tale. 

Să nu înţelegi că nu e nimic de învăţat. Asigură-te că e sănătos, că eşti atent la nevoile lui, că îi acorzi timp şi comunici cu el. Iubeşte-l necondiţionat şi ajută-l să aibă încredere în el, să fie responsabil şi respectuos şi astfel vei contribui la dezvoltarea lui armonioasă.

Când cauţi sfaturi, caută-le la profesionişti, la oamenii care ştiu ce spun.

E normal să ai îndoieli, dar învaţă să fii părinte.

Bucură-te de copilul tău şi fă-l să simtă asta.

Nu-ţi fie teamă să iei decizii. Atâta timp cât le iei cu dragoste, cu intenţii bune, ele vor fi cele care te vor învăţa ce e bine şi ce nu pentru copilul tău. Nu există o reţetă universal valabilă pentru că fiecare copil este o combinaţie unică. Personalitatea nu se formează dintr-o dată ci treptat, de aceea nu trebuie să-ţi fie frică de o hotărâre pe care o iei.

Un părinte bun nu e cel care face tot ce vrea copilul ci cel care îl ajută pe copil să înţeleagă, să aleagă, să iubească, să devină responsabil. Fă-ţi-l cel mai bun prieten şi ai aşteptări pozitive.

Dragostea, armonia, atmosfera pozitivă si încrezătoare sunt ingredientele de bază. Cu ajutorul lor vei face fata provocărilor, vei găsi timpul necesar şi energia solicitată, vei dezvolta răbdarea şi calmul de care vei avea nevoie, vei investi continuu şi vei privi cu împlinire roadele.

Copilul are câteva nevoi esenţiale: să fie iubit, acceptat, apreciat, înţeles, să te simtă aproape, să aibă încredere în tine şi să devii prietenul lui cel mai bun. Se va deschide asemeni unei flori care are lumină, apă si căldură şi te va încânta cu frumuseţea lui interioară.

Ai încredere în tine şi în copilul tău! Răsplata răbdării şi perseverenţei este aproape şi o vei culege zi după zi, an după an ...

Bianca ZUS

www.problemele-copilului-meu.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meseria de părinte.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Meseria de părinte1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei