Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe ultima sută de metri

Noile secţii de poliţie din judeţ s-au format, au şefi şi sunt în plină amenajare a sediilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul de reorganizare a poliţiei înseamnă în judeţul Suceava înfiinţarea a 15 secţii de poliţie rurală, fiecare dintre acestea acoperind mai multe comune, de la cinci şi până la zece, în funcţie de întinderea localităţilor şi de numărul de locuitori.

În fiecare comună va mai rămâne doar un singur poliţist, care va prelua sesizările şi reclamaţiile localnicilor şi va colabora cu primăriile locale, în timp ce situaţiile operative, scandaluri, furturi etc., vor fi gestionate de secţiile de poliţie.

 

De câteva zile cele 15 secţii de poliţie din judeţ au fost înfiinţate oficial. Nu au deocamdată sedii, însă s-a stabilit componenţa lor. La fiecare vor lucra, în medie, câte 20 de poliţişti şi au fost stabiliţi inclusiv şefi care să le coordoneze activitatea.

În cazul a două secţii de poliţie comandanţii vin de pe posturi de conducere superioare (şef, respectiv adjunct în cadrul poliţiilor municipale), astfel că sunt deja titulari pe posturi. În cazul celorlalte 13 secţii de poliţie şefii au fost împuterniciţi sau delegaţi la conducerea lor, până se vor organiza concursurile pentru ocuparea posturilor.

În afara celor 15 secţii, în judeţ a mai fost păstrat un singur post comunal, în comuna Şcheia, precum şi şase posturi independente (Izvoarele Sucevei, Dorneşti, Ulma, Dumbrăveni, Crucea şi Cârlibaba) cu şef de post şi ajutor de şef de post.

 

Patru secţii de poliţie pentru zona Sucevei

Revenind la secţiile de poliţie, acestea au fost împărţite pe zone.

Astfel, în zona Suceava au fost înfiinţate patru secţii de poliţie rurală: Secţia de Poliţie Nr. 5, cu sediul în Botoşana (Botoşana, Comăneşti, Dărmăneşti, Pătrăuţi, Todireşti), cu şef împuternicit în persoana comisarului Constantin Pâţu, Secţia de Poliţie Nr. 2, cu sediul în Bosanci (Bosanci, Ipoteşti, Fântânele, Udeşti, Vereşti), cu şef împuternicit în persoana comisarului Gheorghe Damian, Secţia de Poliţie Nr. 8, cu sediul în Mitocu Dragomirnei (Mitocu Dragomirnei, Adâncata, Hânţeşti, Siminicea, Zvoriştea), unde şef împuternicit este subcomisarul Zamfir Oniu, şi Secţia de Poliţia Nr. 9 Moara (Moara, Bălăceana, Ciprian Porumbescu, Ilişeşti, Stroieşti). În cazul acestei ultime secţii, şeful numit este unul definitiv, inspectorul Costică Băltuţă venind la conducerea secţiei de pe un post de conducere superior, adjunct al Poliţiei municipiului Suceava.

 

Două secţii la Câmpulung şi trei la Fălticeni

În ceea ce priveşte zona Câmpulung Moldovenesc, există două secţii de poliţie: Secţia de Poliţie 11, cu sediul în Pojorâta (Pojorâta, Sadova, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa), unde şef desemnat este subinspectorul Ştefan Ţăpuleasa, şi Secţia de Poliţie 14 Vama (Vama, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei), unde şef împuternicit este inspectorul Vasile Reabschi.

Comunele din zona Fălticeni au fost grupate în cadrul a trei secţii: Secţia de Poliţie 1 Bogdăneşti (Bogdăneşti, Baia, Boroaia, Drăguşeni, Râşca, Fântâna Mare, Vadu Moldovei), cu şef împuternicit în persoana subcomisarului Vasile Ceparu, Secţia de Poliţie Nr. 7, cu sediul în Mălini (Mălini, Slatina, Cornu Luncii, Horodniceni, Rădăşeni), unde şef delegat este subinspectorul Pavel Oanea, şi Secţia de Poliţie Nr. 12, cu sediul în Preuteşti (Preuteşti, Buneşti, Hârtop, Forăşti, Dolheşti, Vultureşti), unde comandant împuternicit este comisarul Radu Iulian.

 

Secţii de poliţie cu foarte multe comune, în zona Rădăuţi

În zona Rădăuţi, una grea, cu localităţi în care numărul infracţiunilor este ridicat, există doar două secţii de poliţie. Acestea acoperă cel mai mare număr de comune la nivel de judeţ. Astfel, Secţia de Poliţie 3 Marginea are în componenţă nu mai puţin de zece localităţi (Arbore, Burla, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Iaslovăţ, Marginea, Poieni Solca, Satu Mare, Suceviţa, Volovăţ), avându-l ca şef împuternicit pe comisarul Daniel Andrei, fostul şef al Biroului de Poliţie Rurală Rădăuţi, în timp ce a doua secţie din zonă, Secţia 4, cu sediul în Vicovu de Jos, (Vicovu de Jos, Bilca, Brodina, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Straja, Putna, Voitinel) îl are ca şef împuternicit pe inspectorul Marius Ciotău.

În zona Gura Humorului au fost înfiinţate tot două secţii de poliţie rurală. Este vorba de Secţia de Poliţie 6 Gura Humorului (Ostra, Stulpicani, Mănăstirea Humorului, Cacica, Pârteştii de Jos), cu şef împuternicit în persoana inspectorului Constantin Herman, şi Secţia 10 Păltinoasa (Păltinoasa, Capu Câmpului, Berchişeşti, Drăgoieşti, Valea Moldovei), unde şef desemnat este subinspectorul Nicu Loghin.

 

Fostul comandant al Poliţiei Vatra Dornei, şeful Secţiei 15  

Pentru zona Siret a fost înfiinţată Secţia de Poliţie 13, care cuprinde comunele Bălcăuţi, Calafindeşti, Grămeşti, Grăniceşti, Muşeniţa, Şerbăuţi şi Zamostea, cu şef împuternicit în persoana comisarului Mugurel Cezar Maftei, în timp ce pentru toată zona Vatra Dornei există o singură secţie de poliţie, Secţia 15, care cuprinde comunele Ciocăneşti, Coşna, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampiei, Şaru Dornei. Aceasta este a doua secţie de poliţie, după cea din Moara, care are deja un şef definitiv. Este vorba de comisarul-şef Nicolaie Matei, până de curând comandantul Poliţiei municipiului Vatra Dornei.

 

Toate secţiile vor avea şefi şi sedii cel târziu până pe 1 octombrie 

„Concursurile pentru ocuparea celor 13 posturi de şefi ai secţiilor de poliţie ocupate acum cu delegaţie sau împuternicire vor fi stabilite în perioada imediat următoare, iar cel mai târziu la 1 octombrie vor fi stabiliţi şefii, secţiile devenind întru totul funcţionale. Sediile secţiilor sunt în curs de amenajare, urmând ca în cele mai multe cazuri acestea să funcţioneze în spaţiile unor foste posturi comunale, însă extinse şi renovate. Până la 1 octombrie cetăţenii îşi depun reclamaţiile şi petiţiile ca până acum, la fiecare post comunal în parte”, a explicat cum stau lucrurile comisarul-şef Cristian Papuc, şef Serviciu Cabinet în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.   

La concursurile pentru ocuparea posturilor de şefi de secţie de poliţie se pot înscrie doar ofiţeri. În multe situaţii ofiţerii numiţi acum cu împuternicire sunt nume importante din conducerea unor structuri de poliţie municipale sau orăşeneşti, care au şanse mari să devină şi titulari ai posturilor. 

Mai trebuie spus că secţiile de poliţie rurală se vor subordona la rândul lor poliţiilor municipale pe raza cărora se află. În ceea ce priveşte poliţiile orăşeneşti, acestea rămân în forma actuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile secţii de poliţie din judeţ s-au format, au şefi şi sunt în plină amenajare a sediilor.
 Vizualizări articol: 2689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Noile secţii de poliţie din judeţ s-au format, au şefi şi sunt în plină amenajare a sediilor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inutili trimis de
(18 aug 2011, 13:33:21
desi sunt convins ca fara politistii astia fenomenul de criminalitate ar fi mult mai extins, din punctul meu de vedere, toti politistii astia sunt INUTILI. eu unul circul, pieton sau cu masina, si vad o sumedenie de incalcari ale legii, nu doar a celei rutiere, de multe ori de fata cu organu'. nu se implica aproape deloc, nu fac absolut nimic decat se se plimbe de colo colo cu ochelarii de cal la ochi, genul de plimbare lasa-ma sa te las.

'or mai fi si cativa care fac treaba, insa sunt convins ca sunt mult prea putini... eu unul inca nu i-am vazut. exemple - negative - sunt nenumarate!

sa de-a Dumnezeu sa n-aveti nevoie de astia, platiti din banii nostri!
2.   Dar folositori trimis de
(18 aug 2011, 13:43:15
bre TOMTOM, lucrezi undeva?platesti impozite in Romania, a-i masina inmatriculata in Bulgaria si vrei escorta astora inutili!
Cind ai sa ai nevoie de > inutili > sa mergi in Italia, Spania sau unde sunt astia utili sa te ajute
3.   Nu degeaba le zice ...PULANE trimis de
(18 aug 2011, 14:46:22
:)happyhappy Cum draq mai scrii procese-verbale mai FOXMAN daca scrii ,,ai'' despartit ?
Ce te doare pe tine in baston unde are el inmatriculata masina ? Unul cu cunostintele tale este intradevar inutil . Astia din Spania si Italia merg acolo sa munceasca nu stau cu radarul la cotitura sa poata lua spaga. Ai trecut testul oral si ai ramas militian ?
3.1  RE: Nu degeaba le zice ...PULANE trimis de
(19 aug 2011, 09:14:31
Mai mai mai....s-a trezit corectitudinea din noi....domnule....daca vrei ne ,,batem in ale gramaticii la orice ora din zi si din noapte". Este usor sa critici pe cineva care ,, te trage de urechi" atunci cand gresesti, insa acest lucru nu dovedeste decat superficialitate in gandire, lucru specific romanilor....
4.   IDEM trimis de
(18 aug 2011, 15:18:06
ASTFEL DE CENTRE S-AU MAI INFIINTAT SI IN 2004!!!!!!!
DEPINDE CE HOTII TREBUIE PROTEJATE SAU ASTUPATE.LA FD MOLD.A FOST PUS SEF UN ,,OFITERETE'' PE CARE CORPUL DE CONTROL AL M.A.I. CONDUS DE GEN.NEAGU ,TOCMAI IL RETROGRADASE SI IL DETASASE LA V.DORNEI,SI NUMAI LA INSISTENTELE UNUI FOST PRIMAR[PROBABIL MAI MARE IN GRAD,DECAT GEN NEAMTU],MOMENTAN,,PUSNIC'' IN CIVIL PE GIUMALAU,A FOST ADUS TACIT SI PE SEST ,INAPOI LA C- LUNG.
CELUILALT SEF DE CENTRU ZONAL,DE LA VAMA,I-A VENIT DE HAC O BIATA VACA!
CA SA VEZI CINE DICTEAZA DECLARATIILE,PE CARE AR TREBUI SA LE SEMNEZI TOT TU,DEOARECE TOVARASII ,,CU SUFLETU-N LUPTA OTELIT''TREBUIE SA-SI SCAPE CLIENTELA ADUCATOARE DE SPAGA.
LA BILANTURI ,MAI MULT AMENZI SI ALEA CU INSCENARE .
STATI,, LINISTITI''TOV-ILOR,MONITORIZA -I RECIPROCA,DOAR NOI VA PLATIM,NU?
5.   PLAN DIABOLIC trimis de
(18 aug 2011, 19:49:33
Toate sectiile astea isi au sediile "centrale" in localitatile unde este stapanire PD-L. Nu e decat un plan bine pus la punct pentru a castiga alegerile de anul viitor, pentru a-si uni fortele toate institutiile publice din aceste centre.
6.   CONFIRMARE trimis de
(18 aug 2011, 20:08:04
DESPRE FULMINANTELE REZULTATE,AM NEVOIE DE CEL PUTIN UN AN SA VI LE EXPUN.DOAR CATEVA:
DEPOZITAREA A APROX.77,8TONE DE PESTICIDE EXPIRATE,CICA AU FOST DUSE IN GERMANIA,LA DISTRUS[JURAVLEA,BUN DE ANCHETAT!]
DISPARITIA,MISTERIOASA A ACETOCIANHIDRINEI DE LA METADET FALTICENI.
JAFUL SILVIC,PE RELATIA C-LUNG,-IZV SUCEVEI-CU INALTA,,PROTECTIE''
JAFUL DIN INTREPRINDERILE MINIERE.
JAFUL BANILOR PUBLICI,POLUARI,ARII PROTEJATE DISTRUSE,ACHIZITII DUBIOASE,ETC.
CE ARE DE SPUS GARDA DE MEDIU SUCEAVA,CAND UN GASPAREL ,ASISTA NEPUTIINCIOS,LA DISPARITIA A 30HA DE PADURE INTR-O SINGURA NOAPTE,LA VORONET?
HALAL,KAKALINKA!
7.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(18 aug 2011, 21:05:46
D-LE TAPULEASA,AVAND IN VEDERE FAPTUL CA O EVENTUALA CRIMA NU SE PRESCRIE NICIODATA,VETI FACE LUMINA SI IN CAZUL DUBIOS IN CARE A FOST ,,SINUCISA'' OGESTIONARA ,DE LA MONTANA ,INAINTE DE '89?
INFORMATII PUTETI OBTINE,DE LA BOSCHETARII PENSIONARI,MILITIENI SI COMPLICI LA ACEL ODIOS ACT.
SPERAM SA-I JUDECE D-ZEU DUPA FAPTE!
MAI PUTEM ADAUGA SI ALTELE:
MAGAZIONERUL DE LA SNCFR,GARA C-LUNG EST!
CE ZICETI?
VA URMA!
8.   Comentariu trimis de
(18 aug 2011, 21:19:22
sa ne traiasca utilii militieni si ciobanii de frontiera
9.   Curcaniada trimis de
(18 aug 2011, 22:28:43
Singurul care a pus punctul pe i este cel de la nr 5.Bravo tie!
10.   AVERTIZARE trimis de
(18 aug 2011, 22:39:43
VOR IMPARTI CELULELE, CU ,,STAPANIREA'' ASA-I NORMAL SI LEGAL!
11.   Precizare trimis de
(18 aug 2011, 23:42:09
N-O SA-I MAI SCOATA,NICI NECTARIE,NICI NIFON,NICI AFON,NICI ANTIFON,,LAUDA-I-AR''PROCURATU IN RECHIZITORII!CAT MAI DESE SI CAT MAI CONSISTENTE.
12.   INTREBARE trimis de
(19 aug 2011, 01:42:06
MULT STIMATE SI IUBITE CENZOR, ,,PRETIN''SI PROBABIL INFO-CACANAR,N-AI PUTEA SA NU-MI MAI MANANCI LITERELE,SI SA-MI MANANCI ALTCEVA?
TI-AS FI RECUNOSCATOR!
13.   APEL trimis de
(19 aug 2011, 02:47:16
HEY,KEVIN 71,MAI SUFLI?
S-AUD UN ,,OF'' MACAR!
14.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(19 aug 2011, 03:16:40
POSTURI INDEPENDETE?CINE ARE TEREN PE FASIA VERDE?HAAALOOO,DIICCOT-UL!
15.   REMEMBER trimis de
(19 aug 2011, 03:46:57
HA-PROPITAR DIN C-LUNG VA DAU EU+PROCUROREASA!AL DRAQU' LUMEA ASTA!
16.   Precizare trimis de
(19 aug 2011, 07:35:48
SAHII DI POST[SAU DE FRUPT] SINI ARI GRADINA,UAI ,N-AUZI PI FASII,PRIMII,
AJIUTOARILI,SA STEE,LA RAND C-ASAII FRUMOS.
INTAI TAGARILI,DUP-ASEEA LEMNU,LA URMI,SI MAI IEASTI!
NU DIJIABA,AM RAMAS LA URMA!
17.   O noua revolutie trimis de
(28 aug 2011, 13:45:51
ACUM CA S-A M-AI SCHIMBAT CEVA PRIN POLITIE POATE SE AUTOSESIZEAZA POLITIA DIN VERESTI SI SA VERIFICE AVERILE FOSTILOR SI ACTUALELOA CADRE INCEPIND DIN ANII 90 SI PINA ACUM .S-AI VERIFICE SI S-AI INTREBE CUM FURAU PORCI DE LA FOSTA CRESCATORIE INPREUNA CU PERSOANE DUBIOASE DIN COROCAIESTI ,VERESTI SI NU NUMAI SI CUM SCOT MOTORINA DE LA LOCOMOTIVE CHIAR SI IN PREZENT .INTREBATIL PE DUMITRU DUMITRU CUM SI-A FACUT CASA ,PE HIRDEA ,PE SOVEJA ... . AM SA REVIN CU ALTE NUME CU FOTOGRAFII SI PROBE DESPRE CAZURI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei