Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Trei sau patru?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă propun azi, când avem 5 echipe prinse în barajul final pentru grupele Europa League, să facem un exerciţiu de logică fotbalistică (eu sunt încă convins că aşa ceva nu există) şi să încercăm să calculăm şansele echipelor noastre de a merge mai departe. Încep cu Vaslui, proaspăta retrogradată în această competiţie, după ce s-a arătat perfect incapabilă de a evolua la nivelul superior. Şi parcă nici nu şi-a propus aşa ceva, după cum a jucat. Vasluiul dă ochi cu Sparta Praga. Mai mereu cehii ne-au „năşit”, între stilul lor aproape nemţesc şi joaca noastră fiind o incompatibilitate flagrantă. Chiar dacă Vasluiul dă vagi semne de resuscitare, e totuşi departe de ceea ce aşteptam, aşa că nu-l văd depăşind o echipă cehă, mai ales una cu pedigree, cum este Sparta, pe care o văd câştigând la Praga şi făcând un egal, 1-1, în retur. Gaz Metan, deocamdată marea noastră performeră, întrucât a eliminat liderul din Bundesliga, Mainz, întâlneşte la Viena pe Austria. N-o fi fotbalul austriac de azi mare şmecherie, dar şi austriecii, ca şi cehii, sunt (vorba nemuritorului Răducioiu) mai mult nemţi. Ei, dar nici Gazul nostru nu-i chiar o găină, având şi tonus ridicat după victoria contra lui Mainz. De înscris, înscrie sigur la Viena, şi nici nu-l văd primind, la „schimburi culturale”, două. Aşa că după deja clasicul 1-1 în tur, o văd calificată cu un 2-0 în retur. Poate nu ăstea vor fi scorurile, dar calificarea da. Dinamo este, ca mai mereu, un caz special: e capabilă să înscrie chiar şi 2-3 goluri, dar şi să primească dublu. Ucrainenii nu reprezintă mai nimic în campionatul lor alcătuit din două echipe şi-un outsider, Dnepr. Sunt o echipă oarecare. Vorba-i: Dinamo nu-i tot aşa? Diferenţa o poate face Torje, dacă e „în bulan” şi, Doamne fereşte, în sens invers Moţi, dacă e în teren! Merg pe mâna / piciorul lui Torje şi zic 2-1 pentru Dinamo, în deplasare. Mai grav va fi la Bucureşti, cred. Se califică totuşi. Steaua e cam din acelaşi clip: fiţe, speranţe, vorbe, fotbal-canci. Iar bulgăroii (mă rog, românii, portughezii, ce-or mai fi pe-acolo...) ard de ură. E de departe cea mai dificilă dublă din toate 5. Stelei îi trebuie în primul rând baftă. Ar fi prea mult să-i cerem şi fotbal, lucru imposibil cât timp pe teren se află Dodel şi Bănel. Ba şi Gardoş, un Moţi mai năuc sau, în culoarea casei, un Rădoi şi ceva. Sau fără ceva, e acelaşi lucru. În sfârşit, Rapid. Mi se pare cea mai solidă, cea mai acoperită pe posturi. Iar Slask Wroclav cea mai slabă dintre adversare. Rapid se califică din două victorii. Tragem linie: Vaslui eliminată, Steaua – cum i-o fi norocul, celelalte 3 – da. Avem 3 din 5. Poate chiar 4, ceea ce n-ar fi rău deloc. Doamne ajută să fie toate 5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei sau patru?.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Trei sau patru?4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei