Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Înşelăciuni

După ţeapa de peste 100.000 de euro, „magistratul” Ovidiu Rusu face noi victime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trimis în judecată în vara lui 2009, după ce, închis într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani, tot pentru înşelăciune, a reuşit să prostească mai multe persoane, de la care a luat peste 100.000 de euro, dându-se drept preşedintele Curţii de Apel Suceava ori procurorul general al Sucevei, „magistratul” Ovidiu Rusu (32 de ani), din municipiul Rădăuţi, a ajuns, ieri, din nou în spatele gratiilor, fiind acuzat că a comis între timp alte escrocherii.

Ovidiu Rusu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Escrocul rădăuţean este acuzat că, în perioada decembrie 2010 –martie 2011, s-a dat drept judecător la Curtea de Apel Suceava şi a înşelat o femeie din comuna Volovăţ (Călina V.), căreia i-a promis, în schimbul sumei de 60.000 de lei, că va influenţa instanţa de judecată şi-i va întocmi documente legale pentru un imobil şi o suprafaţă de 28 de ari de teren.

Acelaşi individ a bătut şi la poarta altor două femei din Volovăţ, mamă şi fiică (Maria şi Axenia O.), pretinzând de această dată că este procuror.

Femeii mai în vârstă i-a promis că-i facilitează pensionarea medicală, iar fiicei acesteia că o ajută să-şi intabuleze 50 de ari de teren. Tariful pentru aceste servicii: 11.500 de lei.

Ovidiu Rusu va fi dus astăzi în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, „magistratul” urmând să fie audiat şi pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere.

Pe data de 26 ianuarie a.c., Ovidiu Rusu a fost prins la volanul unui autoturism, deşi nu avea carnet de conducere.

 

5.000 de euro pentru a-şi scoate iubitul de după gratii

Dosarul în care Ovidiu Rusu este judecat pentru ţepele de peste 100.000 de euro se află de mai bine de doi ani pe rolul Tribunalului Suceava şi este departe de a fi finalizat. O bună bucată de vreme, dosarul a fost suspendat, după ce inculpatul a făcut o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate.

Potrivit rechizitoriului întocmit în iulie 2009 de procurorii DNA Suceava, Ovidiu Rusu a reuşit să-şi păcălească victimele deşi era încarcerat în penitenciar. S-a folosit de mai multe cartele telefonice şi a beneficiat, susţin anchetatorii, şi de ajutorul fratelui său, Silvestru Rusu, acesta din urmă aflat în libertate.

Printre persoanele înşelate se numără şi Daniela Elena Steclaru, pe atunci amanta patronului hotelului-restaurant „Casa de Piatră”, Ioan Popovici, zis „Coaţă”, arestat preventiv pentru că ar fi pus la cale incendierea vilei omului Gheorghe Berbece şi a pensiunii acestuia, „La Dolce Vita”.

Amanta lui „Coaţă” a plătit 55.000 de euro pentru a-şi vedea din nou iubitul în libertate. A crezut că vorbeşte cu preşedintele Curţii de Apel Suceava, însă cel care o îmbrobodea la telefon era nimeni altul decât Ovidiu Rusu. Culmea, escrocul rădăuţean era chiar coleg de celulă cu Ioan Popovici.

Daniela Elena Steclaru a fost ferm convinsă că vorbeşte cu şeful instanţei, mai ales că, din spatele gratiilor şi ajutat de fratele lui, escrocul Ovidiu Rusu i-a trimis mai multe documente falsificate, purtând în fals semnătura conducătorului instituţiei, procuror general Vasile Mandici, şi având aplicată ştampila contrafăcută cu însemnele acestei unităţii de Parchet.

 

Alo, la telefon preşedintele Curţii de Apel Suceava...

O altă victimă a fost sora unui tânăr condamnat definitiv la închisoare pentru tentativă de omor. Angela Eugenia Stanciuc a fost sunată în mai multe rânduri, în perioada octombrie-decembrie 2008, de către Ovidiu Rusu, care, sub aceeaşi identitate falsă, a preşedintelui Curţii de Apel Suceava, i-a spus că o poate ajuta să-şi scoată fratele (Ionuţ Vorobchievici) din spatele gratiilor. Femeia a plătit nu mai puţin de 9.000 de euro. Ba, mai mult, a cerut ajutorul „preşedintelui” Curţii de Apel şi pentru soluţionarea unui dosar civil, privindu-l pe tatăl ei, Gheorghe Vorobchievici.

A mai scos din buzunare încă 3.200 de lei.

Magdalena Vaslavschi, din comuna Şcheia, a „muşcat” şi ea escrocheria pusă la cale de deţinutul, la acea vreme, Ovidiu Rusu. A plătit 14.000 de euro pentru influenţa „magistratului”.

 

11.000 de euro, soluţii favorabile în dosare penale

Un alt păgubit este Ion Bodnar, din Brodina, care a plătit 4.000 de euro, pentru a-şi angaja o rudă la Centrul Regional de Imigrări Rădăuţi. Credea că a dat şpaga procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Vasile Mandici, însă, în realitate, banii au ajuns la Ovidiu Rusu.

Aproximativ 11.000 de euro a scos din buzunare şi Viorica Blându din comuna Moara, convinsă că „preşedintele” Curţii de Apel Suceava poate să o ajute să câştige procesele pe care rude de-ale ei le aveau pe rolul instanţelor de judecată.

De numărul de telefon al „preşedintelui” de instanţă care scoate, contra cost, sentinţe favorabile, a aflat şi Ananie Carp, tot din Moara.

Tras pe sfoară la fel ca toţi ceilalţi, bărbatul a plătit 4.000 de euro, pentru a-i câştiga un proces soacrei sale.

 

„A primit efectiv suma de 100.852 de euro şi 3.200 de lei”

Rachila Albu s-a numărat şi ea printre cotizanţii „d-lui preşedinte”.

Pentru a anula un contract de vânzare-cumpărare, pe care ea şi soţul ei îl considerau fals, şi a intra astfel în posesia a 4.530 metri pătraţi de teren de grădină, Rachila Albu a scos din buzunare suma de 5.850 de lei.

Lista păgubuţilor inculpatului Ovidiu Rusu cuprinde şi alte nume.

„Inculpatul Rusu Ovidiu a pretins cu titlu de plată a influenţei promise de la persoanele denunţătoare suma totală de 107.600 euro şi 13.200 lei, din care a primit efectiv suma de 100.852 euro şi 3.200 lei”, se arată într-un comunicat al DNA –Serviciul Teritorial Suceava.

Anchetatorii au reuşit să recupereze doar o mică parte din prejudiciu, punând sechestru pe circa 18.000 de euro, bani găsiţi la domiciliul lui Silvestru Rusu, şi pe două autoturisme care ar fi cumpărate cu bani proveniţi din afacerile „d-lui preşedinte”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După ţeapa de peste 100.000 de euro, „magistratul” Ovidiu Rusu face noi victime.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
După ţeapa de peste 100.000 de euro, „magistratul” Ovidiu Rusu face noi victime5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 aug 2011, 11:03:56
Ne-am ajuns ! şi .. nu ne mai ajunge
Vrem sânge ! dar .. să nu fie al nostru , ai noştri
Arestaţi visele ! nu-i credeţi pe cel ce plânge !
Luăm vieţi pe datorie ... suntem monştri

Extras din urna foamei , din al său derivativ
Eşti orb chiar şi când copilu-ţi plânge
Va fi bine , mâine ! ( îţi repeţi obsesiv )
Şi asta te strânge dar nu te disjunge

La tv. te plictiseşti,ai propria ta telenovelă
Ai doar 2 chestiuni : ţărână şi lacrimi
Pentru ţărână .. plăteşti ( ai la bancă o cartelă )
Şi .. tot te strângi ... de tot ai să te comprimi

Şapa disperării e demult turnată , n-ai vină
Credibil .. necredibil .. incredibil ( cu iz de latrină )
2.   Daca ar durea prostia... trimis de
(18 aug 2011, 11:46:56
vai, cate urlete s-ar mai auzi in tarisoara asta!Citind aceste lucruri,trebuie sa faci mari eforturi ca sa crezi ca ele ar putea fi reale...Si,totusi,cata dreptate avea Ion Creanga, atunci, cand ne prezenta superlativele prostiei in celebra lui povestioara..."Ma duc in lume,si dac-oi mai gasi mai proaste(prosti)ca voi,ma voi intoarce,daca nu...nu!"Si s-a intors...Acum nu cred ca mai este cazul "de intors"...Oricum,este incredibil...da',din pacate,tare adevarat!Un lucru este absolut real:se vede treaba ca prostia n-are limite !!!
3.   Apa, aerul si fraierul... trimis de
(18 aug 2011, 12:04:04
... nu se vor termina niciodată in Romania. Nu-i prost cine cere, e prost ăla care da.
4.   Eroare trimis de
(18 aug 2011, 12:12:54
Curtea de Apel e instanta. Vasile Mandici e procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava. De aici rezulta ca dragul nostru ziarist cam incurca lucrurile...
5.   Fraieri fraieriti trimis de
(18 aug 2011, 14:03:35
nu face confuzie ziaristul....au fost inscrisuri si de la hancu cezar....asa-zis si de la mandici. binenteles ca asta folosea toate numele posibile.....insa fara suprare si-a gasit prostii.am vazut falsurile...erau grosolane.orice neavenit isi dadea seama ca nu sunt inscrisuri care sa emane de la o instanta
6.   REMEMBER trimis de
(18 aug 2011, 17:38:31
CUM S-A NASCUT O NELEGIUIRE---GLAS DORNEAN---1999---DORNA LACTATE,JAF,MANDICI,BRANZA,DIRECTORI,HOTI,POLITIE,NU SE STIE CE E ACOLO.SI NICI PANA IN ZIUA DE AZI!
CE DIFERENTE VEDETI INTRE TEPARI SI,,ORGANILII''-NU STIU!
AMBELE CATEGORII,SUNT PE CONTINUITATE-1990-2011-UNII FAPTASI,IAR ALTII COMPLICI!
CE-AM ALES-BULES,CE-AM CULES-MUCLES!
7.   O PARERE... trimis de
(18 aug 2011, 19:39:18
Mai mult ca sigur o sa-i dea mandat de arestare pt 29 de zile, dar nu pentru faptele in sine, ci pentru ca a stricat "piatza" magistratilor si a cerut bani prea putini pentru aceste favoruri promise...
8.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(18 aug 2011, 19:42:39
CU DOSARELE DE LA ROMANEL V.DORNEI-ACTOR PRINCIPAL,FLUTUR-RESPONSABIL CU FLUTURCITA ,CE SE MAI AUDE?
LASI-L,UAI,CA-I BAT DI-A NOSTRU,UAI N-AUZI,IL VEZI,AISEA!
9.   Comentariu trimis de
(18 aug 2011, 21:22:05
le va ancheta "magistratul" ovidiu
10.   ATENTIONARE trimis de
(19 aug 2011, 02:39:13
A NU SE UITA TEPARII DE LA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI SI DELEGATII DE LA ADUNARILE GENERALE! FOARTE IMPORTANT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei