Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Olărean a depus plângeri penale împotriva viceprimarului Sticleţ şi a consilierului local Maerean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a depus două plângeri penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava împotriva viceprimarului Simion Sticleţ şi a consilierului local Tiberiu Epifanie Maerean. În petiţii este incriminată „purtarea abuzivă şi jignitoare” a celor doi faţă de primarul în exerciţiu, la şedinţa de Consiliu Local din 21 iulie.

„În timpul şedinţei ordinare de Consiliu Local a adus injurii instituţiei primarului, ameninţând această instituţie în mod direct, citez: <stilul golănesc al primarului>, <dumneata să taci că ne-am săturat>; făptuitorul Sticleţ Simion aflat în exerciţiul atribuţiilor lui de serviciu a întrebuinţat expresii jignitoare la adresa instituţiei primarului municipiului Rădăuţi, dar şi a persoanei Aurel Olărean”, se arată în plângerea penală împotriva viceprimarului Sticleţ.

Olărean consideră că „prin aceste jigniri, defăimări şi denaturări ale adevărului efectuate de făptuitor asupra primarului, imaginea instituţiei primarului municipiului Rădăuţi are de suferit având grave urmări de neîncredere a populaţiei asupra instituţiilor statului”. În petiţia depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava se mai arată că „prin purtarea abuzivă şi jignitoare a făptuitorului Sticleţ Simion aflat în exerciţiul funcţiunii unei funcţii publice, ştirbeşte în rândul populaţiei încrederea în organul decizional, în speţă Consiliul Local al municipiului Rădăuţi – organ decizional şi a consilierilor pe care populaţia i-a ales să apere cu cinste şi onoare interesele obştii”.

La finalul plângerii, Olărean apreciază că „prejudiciul material suferit este de 1 leu, sumă cu care mă constitui parte civilă, însă prejudiciul moral şi de imagine este incontestabil foarte, foarte mare. Pe cale de consecinţă solicit tragerea la răspundere penală a făptuitorului, obligarea acestuia să îşi ceară scuze public într-o emisiune televizată şi într-un ziar de mare tiraj din România”.

Aceleaşi pretenţii emise de primarul Aurel Olărean se regăsesc şi în plângerea depusă împotriva consilierului Tiberiu Epifanie Maerean, căruia îi sunt imputate câteva „ieşiri” din aceeaşi şedinţă: „taci, să taci,…ieşi afară”, „v-a cerut şpagă”, „i-am încurcat noi ploile”, mai mult, lui Maerean i se impută momentul în care „a ridicat paharul cu apă de pe masă, făcând un gest spre a-l arunca în faţă primarului”, situaţie surprinsă de camerele de luat vederi întrucât acea şedinţă a fost televizată în direct.

Contactat telefonic ieri după-amiază, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: „Am decis să nu mai accept această situaţie anormală din Consiliul Local, acolo unde permanent am fost supus unui tir de injurii şi cuvinte grele. Atât domnii consilieri, cât şi viceprimarul Sticleţ trebuie să înţeleagă că în deliberativul local trebuie să dezbatem problemele comunităţii, problemele celor care ne-au ales, şi nu să transformăm Consiliul Local în scenă pentru orgolii şi ambiţii politice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean a depus plângeri penale împotriva viceprimarului Sticleţ şi a consilierului local Maerean.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Olărean a depus plângeri penale împotriva viceprimarului Sticleţ şi a consilierului local Maerean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa trimis de
(18 aug 2011, 15:06:53
a ajuns si " primarul " nostru in primarie? ca nu stie nimeni nimic de el.....vai de steaua radautenilor!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei