Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interes scăzut

Concurenţii la Şcoala de Jandarmi Fălticeni, de patru ori mai puţini decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interesul pentru uniforma de jandarm a scăzut drastic în doar un an de zile, tăierile masive din lefuri şi reducerile de personal din structurile Ministerului de Interne făcându-i pe tineri să ocolească o astfel de carieră. Situaţia se observă lesne la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni (singura de acest gen din Moldova şi una din cele două din ţară), unde numărul de candidaţi din 2011 este de aproape patru ori mai mic decât în 2010.

Mai exact, în 2010, pentru 150 de posturi din cadrul şcolii au concurat 1.300 de candidaţi, în timp ce în 2011, pentru aceleaşi 150 de locuri, abia s-au adunat 335 de dosare de înscriere. Practic, vorbim de o concurenţă de doi candidaţi pe un loc, însă aceasta va fi probabil şi mai mică, după o nouă examinare medicală.

Dintre candidaţii înscrişi în acest an la concursul de admitere în cadrul Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni aproximativ 20% sunt din Suceava, după care urmează aspiranţi din Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Vaslui.

Probele eliminatorii de concurs se vor desfăşura în perioada 23-25 august (candidaţii vor fi evaluaţi de subcomisia medicală la sediul şcolii şi de subcomisia de verificare a aptitudinilor fizice). Dacă vor trece de aceste probe, pe 29 august candidaţii vor participa la examenul de verificare a cunoştinţelor, hotărâtor pentru admiterea în cadrul şcolii.    

„Punctajul obţinut va fi aflat în aceeaşi zi, întrucât după predarea lucrărilor candidaţii vor reveni în sala de concurs şi vor fi invitaţi în ordine la catedră pentru corectarea lucrării. Borderourile vor fi duse la secretariatul comisiei de către responsabilul de sală, însoţit de supraveghetori şi doi candidaţi, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 2 septembrie, ora 08.00. Pentru a fi declaraţi <Admis>, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut”, a explicat modul de desfăşurare a examenului căpitanul Irina Airinei, purtător de cuvânt al Şcolii de Jandarmi Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţii la Şcoala de Jandarmi Fălticeni, de patru ori mai puţini decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurenţii la Şcoala de Jandarmi Fălticeni, de patru ori mai puţini decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei