Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă puternică

Oferte surprinzător de mici la licitaţia de modernizare a 14 străzi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia de modernizare a 14 străzi din municipiul Suceava, finalizată ieri, a rezervat noi surprize municipalităţii sucevene.

Astfel, după ce, timp de patru luni, licitaţia a fost blocată ca urmare a contestaţiilor firmei SC CF Iaşi Grup Colas, care a venit cu cea mai mică ofertă, aceasta fiind considerată subevaluată intenţionat, la cea de-a treia licitaţie electronică, unde preţurile trebuiau să fie automat mai mici decât la prima ofertă, sumele cerute de constructori pentru execuţia lucrărilor au ajuns la jumătate faţă de valoarea estimată iniţial.

Astfel, la cea de-a treia licitaţie electronică, cea mai mică ofertă a venit din partea asocierii Conbucovina, Florconstruct SRL, Cominco SA şi Symmetrica SA – 28,5 milioane de lei plus TVA.

Pe locul II, după valoarea ofertei, s-a clasat asocierea Transporturi SA Botoşani – Bitunova SRL – SUCT şi Delta ACM 93 SRL, cu 29 milioane de lei plus TVA.

Locul III a revenit asocierii SC CF Iaşi Grup Colas- Calcarul SRL Pojorâta, cu 30.188.432 de lei plus TVA.

Practic, cei care au venit anterior cu cea mai mică ofertă au avut acum cea mai scumpă ofertă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că nu mai sunt motive de contestare a licitaţiei, pentru că au fost acceptate toate obiecţiunile pe care le-au avut participanţii, în special cei de la Grup Colas.

Pe de altă parte, Lungu a remarcat valoarea foarte mică a ofertelor, de numai 57,64% din valoarea iniţială a proiectului.

“Probabil situaţia dificilă prin care trec agenţii economici a dus la aceste oferte foarte scăzute. Ca economist nu văd de unde pot firmele să reducă aceşti bani, decât din zona cheltuielilor generale, a profitului, mai puţin la cheltuielile materiale, unde trebuie să fim atenţi asupra acestui aspect. Preţurile la materiale sunt dictate de piaţă, acolo nu se poate umbla.

Este problema lor, a celor care au venit cu această ofertă. Eu încerc să fiu optimist, în ideea de a semna contractul până pe 1 septembrie, astfel încât să mai putem lucra minim două luni în acest an”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Proiectul licitat cuprinde 14 străzi – cele care alcătuiesc bulevardul principal (1 Decembrie 1918, 1 Mai, Ştefan cel Mare, Ana Ipătescu, Calea Unirii, Calea Burdujeni şi strada Cuza Vodă), strada Mitropoliei (lărgire de la două la trei benzi) şi străzile Mitocelului, Câmpului, Căpitan Grigore Andrei, Plevnei şi Dr. Victor Babeş, precum şi Zona Aleea Dumbrăvii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oferte surprinzător de mici la licitaţia de modernizare a 14 străzi din Suceava.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oferte surprinzător de mici la licitaţia de modernizare a 14 străzi din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei