Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Zeci de cereri, dar nici o plată la vânzarea locuinţelor ANL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii suceveni care locuiesc cu chirie în blocurile ANL îşi doresc să cumpere aceste locuinţe, dar nu au cu ce. Cel puţin aceasta este concluzia trasă de conducerea Primăriei Suceava după ce au fost primite solicitări pentru vânzarea a aproape 50 de apartamente ANL, dar nu a mai fost făcută nici o plată.

“Suntem într-o fază avansată de negocieri cu actualii chiriaşi de la ANL-uri, numai că nu am reuşit să vindem nici un apartament. Avem aprobate 49 de apartamente la vânzare, prin Consiliul Local, dar nu a venit nici un solicitant cu contractul de finanţare de la bancă. Sunt probleme la bănci, probleme pe care nu le mai poate controla primăria”, consideră şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că, din păcate, licitaţia organizată de ANL pentru construirea altor 80 de apartamente în Suceava a fost anulată de instanţele de judecată, dar că, în urma discuţiilor purtate cu directorul ANL, la Bucureşti, i s-a promis reluarea licitaţiei în următoarele luni.

Municipalitatea suceveană se pregăteşte să scoată la vânzare şi blocurile ANL din zona Metro, din spatele Direcţiei Agricole, pentru că banii obţinuţi din vânzarea lor sunt folosiţi pentru realizarea de noi locuinţe ANL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de cereri, dar nici o plată la vânzarea locuinţelor ANL.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zeci de cereri, dar nici o plată la vânzarea locuinţelor ANL3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte greu! trimis de
(11 aug 2011, 11:22:44
Nu vor cumpara nici 5% acele apartamente, in orice zona ar fi. Bancile jupoaie, umileste si nu mai gasesc metode sa insele. La cat e dobanda, rata lunara stabilita nu au sa accepte sa faca asa imprumuturi. Plus ca sunt tinere familii, au copii mici, ganditi-va ca nu toti in acest oras amarat au salarii de mii de euro. Majoritatea duc o viata modesta, de la o luna la alta. Plata ratelor la primarie, fara conditionarea la un imprumut pe VIATA ( mai rau ca sclavii ), era cea mai buna varianta.
Bancile te scormonesc de orice venit si te subjuga la plata ratelor pe viata.
2.   Foarte frumos trimis de
(11 aug 2011, 14:51:17
Nu stiu cine a scris articolul asta dar: “Suntem într-o fază avansată de negocieri cu actualii chiriaşi de la ANL-uri, numai că nu am reuşit să vindem nici un apartament. Avem aprobate 49 de apartamente la vânzare, prin Consiliul Local, dar nu a venit nici un solicitant cu contractul de finanţare de la bancă. Sunt probleme la bănci, probleme pe care nu le mai poate controla primăria” CU CINE ESTI PRIMARIA IN NEGOCIERI? Pai la pretul asta sa cumpere primarul. Sau Udrea. Ei nu stiu ca aceasta criza financiara a pornit de la afacerile imobiliare? Negogieri in p@@@. Asteptam alegerile. Cred ca cititorii online ai ziarului sunt mai interesati de comentarii decat de articolele astea de c@@@t...
3.   Azi nu trimis de
(11 aug 2011, 19:50:22
Cu Euro la 4,3 lei, cu gramul de aur de la 150 la 172 in 1 saptamana, cu bursele in cadere libera si cu zvonuri prin care banci internationale risca sa intre in faliment... cine sa se mai incumete sa se inhameze la credite ipotecare?
Ce sa mai zici de francul elvetian care, de la 2,3-2,5 lei a ajuns la peste 4 lei in mai putin de 2-3 ani? Ce sa mai zici de salarii care au scazut si continua sa scada in timp ce preturile cresc tot mai tare?
4.   Oare? trimis de
(15 aug 2011, 06:33:00
Unii dintre chiriasi au primit pe baza de pile. Se asteapta sa primeasca moka si apartamentele. Chiar nici unul nu a reusit sa stranga banii necesari sau macar o parte. Cunosc cazuri cand unii din acesti chiriasi cazuri sociale au venituri foarte mari si masini luxoase dar stau in chirie la ANL. SA LE FIE RUSINE! Ceilalti cum se descurca? Chiria la particulari e mai buna? Si nu ai posibilitatea sa cumperi apartamentul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei