Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de transparenţă

Sute de tone de echipamente s-au volatilizat din clădirea Romtelecom Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu capital majoritar privat, dar cu statul deţinând în continuare 46% din acţiuni, Romtelecom a devenit o adevărată fortăreaţă din care orice informaţie trebuie smulsă cu forcepsul. Iar când vin datele solicitate sunt extrem de ambigue şi poţi doar ghici ce ar vrea să spună reprezentanţii Romtelecom. Noroc de oamenii care au lucrat sau care mai lucrează în sistem şi ştiu exact ce se petrece. Mai pe şleau, văd zi de zi cum statul român asistă la devalizarea societăţii fără să ridice vreun deget.

Dacă în numărul de ieri am scris despre expertiza dubioasă prin care clădirea Romtelecom din centrul municipiului Suceava a fost încadrată în clasa I de risc seismic, contrar tuturor datelor deţinute de instituţiile publice locale, astăzi vorbim despre echipamentele pe care societatea le-a cumpărat cu bani grei şi care între timp s-au volatilizat pur şi simplu.

 

Echipamentele au dispărut în cursul anului trecut

Operaţiunea a avut loc în cursul anului trecut, când sediul din strada Nicolae Bălcescu, nr. 6, s-a transformat într-un adevărat şantier pentru o perioadă de câteva luni. De fapt, nu se renova nimic, ci erau dezafectate echipamentele scoase din uz. Şi este vorba de sute de tone de echipamente, care conţineau aur, argint şi cupru.

Am încercat să aflu ce s-a întâmplat cu aceste echipamente şi cantităţile de materiale rezultate în urma dezmembrării. Răspunsul oferit de Roxana Mihul, din partea compartimentului de comunicare al Romtelecom, a fost elegant, dar fără conţinut. „În perioada 1999-2007, Romtelecom a modernizat infrastructura din judeţul Suceava prin digitalizarea reţelei, ceea ce a dus evident şi la dezafectarea anumitor echipamente ieşite din uz. Aceste echipamente au fost valorificate către alte firme, în funcţie de specificaţiile şi capacitatea fiecăruia, nu de greutate”, se arată în răspunsul oferit de cei de la Romtelecom.

Surse din interiorul societăţii spun că doar din sediul central al Romtelecom Suceava s-au scos câteva sute de tone de echipament, fără a pune la calcul că operaţiuni similare s-au derulat în toate locaţiile din judeţ deţinute de această societate.  

 

NextGen, o societate care seamănă cu o „căpuşă”

Între timp, conducerea Romtelecom a dat undă verde şi pentru înfiinţarea unei alte societăţi care are cam acelaşi profil de activitate ca firma mamă. Se numeşte NextGen, iar Romtelecom deţine 100% din acţiuni. Oameni din cadrul Romtelecom Suceava spun că, de fapt, NextGen este doar o „căpuşă” care fură din clienţii Romtelecom, folosind în acelaşi timp şi resursele materiale ale firmei mamă.

Şi cu privire la această problemă, răspunsul compartimentului de comunicare din Romtelecom la fel de elegant, dar fără înţeles.

„NextGen este o subsidiară deţinută 100% de SC Romtelecom SA, care activează pe piaţa din România din 2008. Prin această companie, Romtelecom se adresează clienţilor dintr-un anumit segment de piaţă, printr-un alt model de business şi un alt brand. Rezultatele financiare ale NextGen sunt comunicate împreună cu cele ale companiei mamă, Romtelecom. Ultimele rezultate financiare vor fi anunţate pe data de 4 august 2011”, a declarat Roxana Mihul.

Din acest răspuns nu se înţelege absolut deloc cu se ocupă NextGen, iar când vine vorba de bani totul intră într-o ceaţă totală. Rezultă că ultimele rezultate financiare s-au publicat pe 4 august 2011, iar răspunsul trimis de cei de la Romtelecom datează din 8 august 2011.

Întrebarea este ce au de ascuns cei de la Romtelecom şi care este scopul înfiinţării firmei NextGen. Cu siguranţă că o serie de răspunsuri vor veni în următorii ani, când va fi deja prea târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de tone de echipamente s-au volatilizat din clădirea Romtelecom Suceava.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 12 voturi
Sute de tone de echipamente s-au volatilizat din clădirea Romtelecom Suceava4.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizare trimis de
(11 aug 2011, 16:49:13
ASA AU DISPARUT,MAJORITATEA INTREPRINDERILOR,DIN JUD.SUCEAVA.
CONSULTATI:
,,LISTA SECRETA A AGAMANILOR'' SI ,,PROFITORII''
O PARTE DIN CEI CE APAR IN ACESTE ARTICOLE,SUNT AZI MARI CIOCOI TOVARASESTI,IN ADMINISTRATIE SI IN PARLAMENT.
CICA AU DISPARUT UNELE ARHIVE! ACTELE NU AU FOST INTOCMITE IN MAI MULTE EXEMPLARE? LA FPS BUCURESTI A FOST VREUN INCENDIU,VREO CALAMITATE?SA FIM SERIOSI-PANA LA CAPAT,CAND CEI VINOVATI VOR PLATI -N-OR FI AVAND STATUT SPECIAL IN ROMANIA SI IN U.E. LE DORIM RASPUNDERE PENALA GRABNICA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei