Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenzi pe bandă rulantă

Peste 1.500 de amenzi, şoferi prinşi cu 125 şi 133 de km/h, în urma acţiunilor cu radare de pe DN 2

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de reducere a accidentelor de pe DN 2, o campanie naţională ce se desfăşoară şi în judeţul Suceava, „sapă” adânc în buzunarele şoferilor, într-o lună şi jumătate fiind aplicate aproape 2.900 de amenzi, dintre care mai bine de jumătate pentru viteză. Au fost şi numeroşi şoferi surprinşi de radare cu viteze care depăşeau cu mai mult de 50 de kilometri la oră limitele admise, maximele înregistrate fiind de 125 şi 133 de kilometri la oră.

 

Programul de reducere a accidentelor pe DN 2 a demarat pe 15 iunie şi presupune acţiuni zilnice de control în trafic. După cum ne-a declarat inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, zilnic, pe întinderea DN 2 din judeţ (99 de kilometri, de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la ieşirea spre Siret, cu trecere prin municipiile Fălticeni şi Suceava), acţionează câte patru ofiţeri şi 24 de agenţi, organizându-se controale cu radare în cascadă dar şi alte tipuri de verificări, cum ar fi cele privind starea tehnică a maşinilor, cu ajutorul inspectorilor Registrului Auto Român.

O situaţie statistică efectuată la jumătatea programului de reducere a accidentelor, care vizează perioada 15 iunie - 3 august, arată că în 48 de zile au fost aplicate nu mai puţin de 2.880 de amenzi, din care 1.581 pentru viteză, după controalele cu cele 14 maşini cu radare din dotarea Serviciului Rutier.   

 

Controalele intense cu radar continuă până pe 15 septembrie

Dintre şoferii surprinşi în perioada amintită de radare, 50 nu au scăpat doar cu amenzi, fiindu-le suspendate permisele de conducere. Asta pentru că au depăşit limita admisă din localitate cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

Inspectorul Gabinat a precizat că recordul de viteză a fost înregistrat pe raza localităţii Româneşti, unde, pe o porţiune cu limită de 70 de kilometri la oră, un şofer din Bacău, la volanul unui Citroen, a fost surprins de radar cu 133 de kilometri la oră.

În acest top al vitezomanilor urmează un şofer care conducea un Chevrolet, 

prins la Dărmăneşti cu 125 de kilometri la oră. De asemenea, mai mulţi şoferi au fost depistaţi cu viteze de peste 110 kilometri la oră în localitate, în timp ce marea parte a celor 50 lăsaţi fără permise aveau între 100 şi 110 kilometri la oră.

„Acţiunile intense cu radare, inclusiv în sistem cascadă, continuă pe toată întinderea DN 2 până pe 15 septembrie, când se încheie acest program de reducere a numărului accidentelor. Viteza este principala cauză a producerii accidentelor atât în judeţ cât şi la nivel naţional, şi de aceea se pune un accent deosebit pe astfel de controale”, a justificat desfăşurarea de forţe inspectorul Mihai Gabinat.

 

Certificate de înmatriculare ridicate pe bandă rulantă pentru defecţiuni tehnice 

Controalele poliţiei de pe DN 2 nu înseamnă însă doar „pânda” cu radarele. În perioada amintită au mai fost amendaţi inclusiv pietoni, biciclişti, scuterişti şi căruţaşi.

Revenind la şoferi, în perioada 15 iunie - 3 august în total au fost lăsaţi fără permise de conducere 115, în timp ce altor 150 li s-au retras certificatele de înmatriculare, pentru lipsă RCA,  lipsă rovinietă şi, în cele mai multe cazuri, pentru defecţiuni tehnice.

Prin aceste acţiuni poliţia încearcă să reducă numărul de victime în accidente din cauza stării precare a maşinilor.

Mai trebuie amintit că în urma acţiunilor de control de pe DN 2 au fost întocmite şi 26 de dosare penale.

DN 2 are doar punctul terminus la Suceava, plecând din Bucureşti şi venind spre judeţul nostru pe direcţia Urziceni – Buzău – Focşani – Bacău – Roman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de amenzi, şoferi prinşi cu 125 şi 133 de km/h, în urma acţiunilor cu radare de pe DN 2.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Peste 1.500 de amenzi, şoferi prinşi cu 125 şi 133 de km/h, în urma acţiunilor cu radare de pe DN 23.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Idiotilor trimis de
(11 aug 2011, 12:17:48
Cum este posibil ca din spania pana in frontiera cu romania sa faci cu masina 15......16 ore si din Oradea la Suceava 10 Dobitocilor traversezi 5 tari in aproximativ acelasi timp in care in Romania faci 600 de km Nu este o sosea calumea in tara asta de  ☭  dar sunt radare in cascada nu au bariere automate la calea ferata ... dar politia e mandrahappy are Lotus de 350 caiuti si cativa magari ..CACANARILOR!!!!
1.1  RE: Idiotilor trimis de
(11 aug 2011, 14:06:25
explicatia este simpla: noi avem drumuri strategice menite sa impiedice inaintarea in viteza a trupelor rusesti. Asa se explica existenta gropilor, a denivelarilor si a asfaltului de proasta calitate, care de fapt este asfalt strategic, incorporand o tehnologie inteligenta care recunoaste tancul sovietic, ala de merge cu viteza (peste 50/h in localitati) si atunci isi pierde din calitati transformandu-se in praf, fortand tancul respectiv 'care este' sa nu depaseasca cei 50 Km/h.
Uite, din aceasta cauza nu ne ataca rusii, pentru ca ursu'-i frate cu romanul (de cand codrii au disparut au mai ramas doar ursii - care s-au ratacit prin tranzitia asta de criza), iar noi vom trai bine in frunte cu dragul nostru conducator iubit ... cunoasteti fostele slogane comuniste care acu' au revenit la moda (asa cum si ei au revenit la putere).
2.   E bine!!! trimis de
(11 aug 2011, 12:28:51
totusi sa depasesti 100km/h in localitate tre sa fie mare bou. pana se vor construi autostrazi trebuie sa ne supunem legii. NU ai cum sa faci 2800km (oradea-madrid) in 15 ore. tre sa mergi continuu cu 185km/h. nu mai fi prost alex12!!!
2.1  RE: E bine!!! trimis de
(11 aug 2011, 12:35:36
DA DA ai dreptate mai pune 2 ore ca nu mergi la 180 mergi la 160 dar totusi.....Leanoooooo unei costel ....e la faaaaaaan faaaaaaaaaaa da zaaa si vrei
3.   Sa se fixeze, prin panouri, viteza legala! trimis de
(11 aug 2011, 13:55:53


Eu sunt perfect de acord cu sanctiunile pentru vijeliosii de peste 100km/h... ca asa este normal sa fie intr-o tara civilizata. ... dar nu sunt de acord cu locul de amplasare sau de activitate al haiducilor astia de politisti.
Daca analizezi drumul Suceava - Gura Humor, intre aceste localitati, exista cel mai mic risc de producere al unui accident, asa ca, nu acolo ar trebui sa-si faca politia datoria

Politia , sa mai faca si activitatea de preventie si de educare a mirlanetilor!

De obicei, nu se vizeaza siguranta participantilor la trafic ci mai degraba prinderea celor care depasesc un pic viteza legala, pentru a le papa toti banii … si nu mi se pare normal!.

Absolut necesar ar fi sa se fixeze din loc in loc, cit mai des, panouri la vedere cu VITEZA LEGALA. Asta pe anumite portiuni de drum, sau intre localitati, ca la unguri!

Si atunci sigur nu vor mai fi atitea discutii si nici suparari din partea soferilor...
4.   Cum spuneam:,, Politia-i cu noi”!? trimis de
(11 aug 2011, 14:04:46

S-a dovedit încă odată, dacă mai era cazul, că poliţiştii sunt prea puţin interesaţi de bunul mers al circulaţiei din municipiu Suceava şi mai mult de aplicarea de amenzi.
Spre exemplu trei poliţişti opreau maşinile pentru stiu eu ce ,,verificari”, fără să le pese de claxoanele care răsunau la câţiva metri de ei ( la intersecatia de la Selgross). Poate că mai indicat ar fi fost ca, măcar unul dintre ei, să dirijeze circulaţia la acea intersecţie unde nu funcţioneaza semafoarele de zeci de ani.
Legat de aceasta situatie n-ar trebui sa lipseasca un politist care sa descongestioneze circulatia care este la bunul plac al soferilor!

Asa este carcterizat politistul roman: rau intentionat, rau de gura, plafonat, ratat, fudul, dar are doua-trei facultati si cel putin un ,,master”!!
5.   Marlani...asa pot sa i caracterizez... trimis de
(11 aug 2011, 14:59:44
numai an romania san controale din 10 an 10km,si cum ar trebui sa mergem?k 49km/h?si...dak sa ars un bec tre sa l scoti p caragiale din buzunar si esti liber..ar trebui sa faca birouri speciale pt spaga..si din bani luati di amenzi c fac pt strazi?nimic stiu..cumpara cele mai performante radare...au dovedito si acu, marlania nu are limite la noi...nu viteza e cauza accidetelor la noi..e alcolul si pusti care vor sa demostreze k sant mai buni k sumy..si bine anteles lipsa idicatoarelor (altele an copaci)domnilor militieni mai bine ati dirija ati dirija intersectiile aglomerate decat sa ne goliti buzunarele.
6.   Adela trimis de
(11 aug 2011, 14:59:54
Daca traiti si o sa fiti sanatosi, rabdatori si meticulosi, o sa-i starpiti si pe cei care baga la roviniete si asigurari in asfalt.
7.   Politia-ceva proiecte in slujba comunitatii.... trimis de
(11 aug 2011, 15:24:41
cum mama dracului si as vrea sa vad pe cel care merge cu 49km/h la Bucuresti
legea e inteleasa ca dracu la noi romanii:de ex:sub influenta alcolului[nu cred ca inseamna 0.02,care e un pahar de vin ,un tap de bere...]50km/h,in localitate.dar se poate schimba domnilor politisti cu administratorii drumului viteza pe soselele nationale si europene[chiar daca traverseaza o localitate],nu sa circule carutza si utilajul agricol pe ele.se poate pune un 80km/h,iar pe celelalte drumuri ale localitatii sa fie de 50km/h.dar precum se urmareste "bani la buget" politistii sunt in slujba ciocoilor si nu a comunitatii.
8.   Comentariu trimis de
(11 aug 2011, 21:18:02
-am vazut si eu politai care stateau la panda,apoi cand si-au terminat treaba,au plecat...dar numai 50 km/h,nu era viteza lor,siasta fara sa fie intr-o misiune,dar asta e...,pe ei nu-i controleaza nimeni.Pe dealta parte,stiu ca unii exagereaza cu viteza,dar nici cum fac ei te opresc ptr.5-10 km/h in plus.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei