Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţie reluată

Felul în care vor arăta străzile sucevenilor se decide mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cât de mult vor fi reparate sau nu străzile Sucevei anul acesta şi anul viitor, asta se va decide în urma licitaţiei de mâine, cea de-a treia care se ţine pentru desemnarea firmei care să execute lucrările de modernizare a 14 străzi din Suceava.

Primele două licitaţii au fost contestate de aceeaşi firmă, SC CF Iaşi Grup Colas, iar în urma deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, municipalitatea suceveană este obligată acum să reia licitaţia electronică.

“Din păcate s-au pierdut patru luni de zile, în special perioada de vară, când se putea lucra cel mai bine. În urma deciziei CNSC reluăm licitaţia electronică. Toate ofertele depuse la preselecţie sunt acceptate la licitaţia electronică de vineri”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Trei mari asocieri de firme se luptă pentru a obţine contractul de reabilitare a celor 14 străzi, în valoare de zeci de milioane de lei. Astfel, la prima licitaţie asocierea Con Bucovina Suceava, Symmetrica Suceava şi Florconstruct Suceava a venit cu o ofertă de 48.925.944 de lei, asocierea Transport Auto Botoşani, Bitunova SRL România, SUCT Suceava şi Delta ACM 93 Bucureşti cu o ofertă de 46.491.348 de lei, în vreme ce asocierea SC CF Iaşi Grup Colas – Calcarul SA a venit cu o ofertă de 32.724.812 lei, care a fost descalificată, considerându-se că preţul a fost dat în jos forţat, doar pentru a câştiga licitaţia, deşi banii nu ar ajunge pentru executarea lucrărilor.

Culmea e că la licitaţia electronică de vineri sumele licitate nu pot fi mai mari decât la prima licitaţie, ci doar mai mici sau egale.

“Sper ca în cele din urmă să se stabilească un câştigător în urma licitaţiei de vineri, astfel încât, cu o doză de optimism, ar mai fi vreo două luni în care să se lucreze anul acesta la reparaţia străzilor. Sper ca firma care va câştiga să se mobilizeze să putem asfalta cât mai multe din străzile prinse în acest program”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În cadrul acestui contract urmează să fie modernizate toate străzile din componenţa bulevardului principal, de la intrarea dinspre Fălticeni şi până la ieşirea spre Botoşani, lărgirea străzii Mitropoliei şi străzi din cartierele Burdujeni şi Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Felul în care vor arăta străzile sucevenilor se decide mâine.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Felul în care vor arăta străzile sucevenilor se decide mâine3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La pastele cailor trimis de
(11 aug 2011, 12:27:27
pe dracu' o sa se asfalteze strazile din Itcani; aceeasi poveste o auzim de ani de zile; nu va este rusine sa mai faceti astfel de afirmatii????? sau acum v-ati adus subit aminte si de acesti oameni care inghit impreuna cu copiii lor tone de praf si suporta zilnic soferii nesimtiti ai marilor firme de pe lista celor de mai sus participante la faimoasa licitatie! sa va ia naiba pe toti cu promisiunile voastre cu tot...ne-am saturat!!!!!!11
2.   Inconjurati-va de oameni competenti ! trimis de
(11 aug 2011, 15:26:46
… Pacat de orasul Suceava cum arata, nu-i de viitor, se dezvolta neuniform fara spatii verzi, parcuri, valmaseala de blocuri si strazi, fara wc-uri, terenuri de tenis, volei, printre blocuri, etc O aglomeratie urbana si atit, asta s-a facut pina acum!

Inconjurati-va de arhitecti competenti si luati ca exemplu municipiile Piatra Neamt si chiar vecinii nostri botosaneni. Veti avea ce invata de la ei in special cum trebuie sa arate un oras civilizat, sub toate aspectele. De subliniat ca si acolo se lucreaza la greu, la refacerea soselelor, trotuarelor, etc

La ei, la tot pasul, gasesti curatenie, soselele frumos marcate, occidental, strazile si trotuarele cu multa diversitate de culori, unde te poti plimba, banci multe, parcuri multe si frumos amenajate, florile, verdeata…. in general este o incîntare si-ti creează confort si buna dispozitie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei