Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul amână până în 2014 termenul în care ÎCCJ trebuie să preia în gestiune bugetele instanţelor

Joi, 11 August 2011 (17:40:16)

Termenul de la care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să preia atribuţiile ministerului de resort privind gestionarea bugetelor curţilor de apel, tribunalelor şi judecătoriilor va fi amânat din nou amânat de Guvern, până în 2014, fiind iar invocată lipsa unui aparat administrativ la ÎCCJ.

Potrivit Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, atribuţiile Minsiterului Justiţiei referitoare la gestionarea acestor bugete urmau să fie preluate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 1 ianuarie 2008. Acest termen a fost însă amânat, succesiv, de patru ori până în prezent, de la 1 ianuarie 2008 la 1 ianuarie 2012, au argumentul că astfel se permite ÎCCJ să îşi organizeze un compartiment economico-administrativ care să asigure gestionarea resurselor financiare ale tuturor instanţelor.

Acelaşi argument este invocat şi în Strategia fiscală a Guvernului pentru perioada 2012-2014, obţinută de MEDIAFAX, pentru amânarea acestui termen până la 1 ianuarie 2014.

"Este evident că transferul efectiv al atribuţiilor nu poate avea loc până la 31 decembrie 2011, până la acest moment Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie neavând organizat un aparat administrativ care să poată asigura desfăşurarea în condiţii de normalitate a atribuţiilor ce decurg din calitatea de ordonator principal de credite pentru bugetul instanţelor judecătoreşti", se arată în document.

Guvernul susţine totodată că Ministerul Justiţiei dispune atât de experienţa, cât şi de capacitatea tehnică necesară gestionării bugetului instanţelor, ceea ce, la acest moment, "Instanţa Supremă nu poate oferi".

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul amână până în 2014 termenul în care ÎCCJ trebuie să preia în gestiune bugetele instanţelor.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul amână până în 2014 termenul în care ÎCCJ trebuie să preia în gestiune bugetele instanţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei