Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Aproape 25 de mii de preşcolari, înscrişi în grădiniţele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 25 de mii de preşcolari sunt înscrişi în grădiniţele din judeţul Suceava. Cei mai mulţi dintre preşcolari sunt în grupe din grădiniţele cu program normal din judeţ, acestea fiind şi cele mai numeroase unităţi de învăţământ preşcolar din Suceava.

În unităţile cu program prelungit se poate vorbi despre o criză a locurilor disponibile, deoarece astfel de instituţii sunt puţine, iar cererile din partea părinţilor sunt foarte numeroase.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că „în grădiniţele din Suceava sunt formate 1.217 grupe, pentru cei 24.344 de preşcolari care merg la grădiniţă în această toamnă”.

Pentru a evita eventualitatea ca preşcolarii să rămână fără loc la grădiniţă, IŞJ Suceava a elaborat un pan de înscriere, astfel încât prioritate la înscriere au avut copiii care locuiesc în apropierea respectivelor instituţii de învăţământ şi apoi, în limita locurilor rămase libere, a existat şi posibilitatea înscrierii preşcolarilor din alte cartiere sau chiar localităţi.

Dacă în cazul grădiniţelor cu program normal numărul de locuri este suficient, iar grupele sunt formate din 20-25 de preşcolari, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre grupele din unităţile de învăţământ preşcolar cu program prelungit. Aici, pentru a acoperi cererea, grupele au fost suplimentate şi s-a ajuns şi până la 30 de copii pe grupă.

„Chiar dacă numărul preşcolarilor a depăşit de multe ori numărul de locuri disponibile, dotarea şi amenajările grădiniţelor din judeţ permit suplimentarea numărului de copii, pentru a nu exista cazuri de excludere din sistemul preşcolar”,a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman.

 

Propuneri pentru construirea de noi grădiniţe şi creşe

Recent, Consiliul Judeţean Suceava a transmis Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului propuneri pentru construirea a 61 de creşe care ar urma să deservească 3.600 de copii. Este un proiect ce se desfăşoară la nivel naţional, Suceava urmând a primi finanţare pentru 61 de creşe.
Tot în baza unor proiecte propuse şi finanţate de Ministerul Educaţiei, judeţul Suceava va avea şi 21 de grădiniţe noi, cu o capacitate totală de 710 locuri. Toate aceste imobile vor fi realizate după un proiect tip şi  construcţia lor va fi finalizată într-un timp scurt, autorităţile sucevene precizând că în 2012 părinţii îşi vor putea înscrie copiii la aceste creşe şi grădiniţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 25 de mii de preşcolari, înscrişi în grădiniţele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 25 de mii de preşcolari, înscrişi în grădiniţele din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei