Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări întârziate

Modernizarea parcului Areni, blocată de contestarea licitaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii mai trebuie să aştepte până când unul din parcurile din zona centrală a municipiului, parcul Areni, de lângă Universitatea “Ştefan cel Mare”, va fi transformat într-un parc modern.

Începerea lucrărilor de modernizare a fost blocată de contestarea licitaţiei organizate de municipalitate, contestaţia fiind depusă de firma care a fost descalificată pentru că nu a făcut dovada executării unor lucrări similare, conform condiţiilor impuse de comisia de licitaţie.

Primarul Sucevei a declarat ieri că “pentru modernizarea parcului Areni au fost depuse trei oferte – Eurom Construct SRL Prahova, cu 879.888, 87 de lei, Garden Center Bucureşti, cu 1.234.161 lei şi Art Peisaj Suceava, cu 918.810 lei. Oferta Art Peisaj Suceava a fost declarată câştigătoare, dar, ca de obicei, se fac contestaţii, deşi firma care contestă nu a făcut dovada că are experienţă similară pentru amenajările pe care trebuie să le facă”.

Lucrările de modernizare a parcului Areni cuprind amenajarea terenului, prin aducerea de pământ cu îngrăşământ pe o suprafaţă de aproape 11.000 de mp de teren, amenajarea de spaţii verzi cu gazon pe o suprafaţă de 9.300 de mp de teren, împrejmuirea cu gard viu pe o distanţă de 368 de metri liniari, achiziţionarea şi plantarea a 1.100 de arbori şi arbuşti, precum şi a 1.400 de flori perene, montarea de instalaţii de irigare, realizarea de alei ecologice, precum şi dotarea parcului cu iluminat din surse alternative şi mobilier urban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea parcului Areni, blocată de contestarea licitaţiei.
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Modernizarea parcului Areni, blocată de contestarea licitaţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(11 aug 2011, 11:14:56
Un caiet de sarcini facut bine nu poate fi contestat.
Dar ce te faci cand respectivul caiet este facut de "specialisti" platiti cu 1.000 lei pe luna. La asa "specialisti" (recomandati de partid)... asa performante. Culmea e ca primarul nu isi da seama de acest lucru, el inca mai crede ca cineva are ceva cu noi.
Stimate edil, in alte orase nu se intampla acest lucru (binenteles, ma refer la orase serioase: Brasov, Timisoara, Sibiu, Cluj), deoarece acolo exista profesionisti platiti bine (acolo s-au gasit modalitati pentru a-i pastra), la noi...
1.1  RE: ... trimis de
(11 aug 2011, 11:29:01
Istetule! Ar trebui sa sti ca cea mai mare porcarie este cu contestarea licitatiilor. Bazate pe teoria sa moara si capra vecinului firmele pierdante pot contesta. Daca nu am castigat eu sa nu castigati nici voi . Rezolvare contestatie dureaza mult asa ca la orice lucrare te prinde toamna pana se clarifica sau se face o noua contestatie. De unde stii cum e la Brasov, Timisoara Sibiu Locuiesti acolo?" Eu stiu ca aceste contestatii se fac in toata tara indiferent de cat de bine e facut caietul de sarcini. Ti-am mai spus scrii numai prosti, documenteaza-te sau renunta!
1.2  RE: ... trimis de
(11 aug 2011, 14:28:28
nu raspund la provocarile unui functionar public incompetent si prost platit.
2.   Comentariu trimis de
(11 aug 2011, 12:30:24
Contestarea licitatiei nu are absolut nicio legatura cu caietul de sarcini. Chiar daca acesta este perfect, oricine are dreptul de a contesta. Pentru a se evita asemenea situatii (lucrari care nu pot fi facute din cauza contestatiilor), ar trebui schimbata legislatia. Totusi, in cazul in care caietul de sarcini este perfect, CNSC va respinge contestatia, deci licitatia va fi incheiata.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(11 aug 2011, 14:26:51
comentariul meu se referea strict la contestatiile castigate de catre firmele contestatare. Binenteles, orice firma poate depune o contestatie, care poate fi acceptata sau nu, problema apare atunci cand contestatia este acceptata si... se decide in favoarea contestatarului din cauza unor vicii (sa le numim asa). In cazul nostru (ma refer strict la modernizarea parcului Areni) problema a aparut in respectarea cerintelor caietului de sarcini (care a fost facut de catre "specialistii" nostri). Puteau sa-l faca in asa fel incat orice contestatie sa fie respinsa, crede-ma ca se poate, dar ai nevoie de specialist adevarat, nu de functionar public prost platit.
3.   Dar ce parcul Areni poate fi numit parc!? trimis de
(11 aug 2011, 14:31:27
Noroc de comunisti ca au lasat, asa in batjocura, citeva puncte de verdeata in tot orasul, pe care voi, democratii, fara rusine, le-ati ciuntit si pe astea pentru o caruta de bani. Acum suntem in situatia ca la doua trei banci si un petic de verdeata sa ne alintam ca avem parcuri.
Este absurd, pentru un oraş înconjurat de dealuri şi verdeaţă, să fie lipsit aproape cu desăvârşire de spaţii verzi!

În spaţiul de la Cartodrom trebuia să se construiască un parc de distracţii şi zonă de agrement pentru suceveni şi mai ales pentru copii. Dar s-au construit vilute si blocuri, asa este!?
Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de betoane. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli de inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie!
4.   Rabdare :) trimis de
(11 aug 2011, 17:05:16
Cat de curand veti vedea un ciclu cu urzici in mana ,sfintind locul cu,apa statuta caruia i sa pus pata ca vrea o maghernita cu clopote in fata universitati Rabdare si vom vedea
5.   Parc trimis de
(11 aug 2011, 19:45:43
Atat timp cat nu poti da copilului minimum de igiena si prim -ajutor...poi face numai parcuri. Cand mergi cu copilul la joaca si vrea la baie ce faci? Daca se accidenteaza si pur si simplu se juleste..ce faci?
In primul rand sa fie interzis fumatul in locul unde se joaca copiii.E jenant sa-ti dai copilul cu tigara in coltul gurii.
Sunt multe de facut.
Daca va e frica de sfarsitul lumii...stati in Romania ca e cu 100 de ani in urma.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei