Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Sute de mii de suceveni riscă să fie amendaţi pentru că nu şi-au asigurat locuinţele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de mii de suceveni riscă să fie amendaţi pentru că nu şi-au asigurat locuinţele până la termenul limită, respectiv 15 iulie 2011. Potrivit unei situaţii prezentate de Prefectura Suceava, în momentul de faţă doar pentru 4,4% dintre locuinţele din judeţ au fost încheiate poliţe de asigurare, în acest procent nefiind incluse poliţele facultative şi cele pentru credite ipotecare. Astfel, din totalul de 258.092 de locuinţe din judeţul Suceava, au fost asigurate doar 11.373.

Cele mai multe poliţe pentru asigurările obligatorii au fost încheiate în municipiul Suceava, unde au fost asigurate 2.858 de locuinţe, urmat de Rădăuţi – 885 de locuinţe, Fălticeni – 510, Câmpulung Moldovenesc – 399 şi Vatra Dornei – 225.

Proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurările obligatorii pot fi sancţionaţi, valoarea amenzilor fiind între la 100 şi 500 de lei. Amenzile se aplică de către primari sau de către persoanele împuternicite în acest sens, de la 5 august, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În cazul persoanelor fizice beneficiare de ajutor social şi care au în proprietate construcţii cu destinaţie de locuinţă, asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale se plăteşte de către  Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale, prin agenţia judeţeană.

 

Proprietarii locuinţelor afectate de calamităţi nu vor mai fi despăgubiţi de stat

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a făcut un apel la suceveni să-şi încheie asigurările obligatorii pentru locuinţe, precizând că în situaţia producerii unor calamităţi, proprietarii locuinţelor afectate nu vor mai beneficia de sprijin de la bugetul de stat, despăgubirile urmând a fi achitate doar în baza poliţei de asigurare încheiate.

Sorin Popescu a explicat că Legea nr. 260/2008  are drept scop acoperirea prin asigurare a tuturor proprietarilor de construcţii cu destinaţie de locuinţă, de reglementare a condiţiilor asigurării obligatorii a locuinţelor aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice şi a raporturilor dintre asigurat şi asigurator, a drepturilor şi obligaţiilor fiecărei părţi.

Prima de asigurare este de 20 de euro pentru locuinţele de tip A, respectiv construcţii cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic. Suma asigurată pentru aceste locuinţe este de 20.000 euro la cursul de schimb  valutar al  BNR. De asemenea, pentru locuinţele de tip B, construcţii cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi /sau chimic, prima de asigurare este de 10 euro. Pentru astfel de locuinţe, sumă asigurată pentru aceste locuinţe este de 10.000 euro la cursul de schimb valutar al BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de mii de suceveni riscă să fie amendaţi pentru că nu şi-au asigurat locuinţele.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de mii de suceveni riscă să fie amendaţi pentru că nu şi-au asigurat locuinţele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma va trimis de
(19 iul 2011, 21:14:28
andate a cacare.....ce asigurari sunt si astea???knd vin ploile si innunda casele si oamenii raman pe drumuri ce li se da??un cort un bax de apa si orez si zahar??asteas asigurari????sa va fie rusine....vreti sa mancati de pe spinarea taraniilor care cu chiu cu vai isi fac banii sa traiasca,,,rusineeee

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei