Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afecţiuni de sezon

Cozi la medici, din cauza reacţiilor alergice provocate de înţepăturile de ţânţari şi căpuşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creştere alarmantă a numărului de persoane care ajung în cabinetele medicilor de familie sau la Urgenţele spitalelor, după ce sunt înţepate de insecte, ţânţari şi căpuşe. Medicii spun că numărul pacienţilor este mare, iar iritaţiile pielii sunt în multe cazuri mai puţin obişnuite.

„Luna asta, am avut zece adulţi cu reacţii alergice, unele dintre ele grave. Chiar astăzi (n.r. ieri) am avut o persoană al cărei picior s-a umflat din cauza unei înţepături de insectă. Toţi colegii mei înregistrează frecvent astfel de cazuri. Pe cei care nu sunt în stare gravă îi tratăm în cabinetele noastre, dar pe ceilalţi îi trimitem la spital”, a declarat dr. Irina Badrajan, medic de familie în Suceava.

Potrivit medicului, dacă unii pacienţi nu necesită decât tratamente locale, alţii au nevoie de investigaţii mai amănunţite şi tratamente intraspitaliceşti. La persoanele foarte sensibile, reacţia depăşeşte mâncărimea normală, iar zonele afectate se umflă şi starea de rău se generalizează. În multe situaţii, leziunile provocate de înţepături se infectează şi este nevoie inclusiv de antibiotice.

 

Măsuri de protecţie

Cele mai mari riscuri apar însă la persoanele care au fost victimele căpuşelor şi care ar putea contracta boala Lyme, o afecţiune gravă, similară cu encefalita.

Dr. Irina Badrajan a adăugat că, în iulie, la consultaţii s-au prezentat şi mulţi copii cu afecţiuni gastrointestinale şi febră, ca urmare a căldurii. Temperaturile ridicate au afectat şi persoanele cu afecţiuni cronice, în special cardiovasculare, şi obezii.

„Canicula provoacă un disconfort crescut şi de aici apar tot felul de complicaţii”, a explicat medicul, care a avertizat populaţia să se protejeze de razele soarelui, să respecte regulile de igienă personală (în caz contrar există riscul apariţiei unor ciuperci sau eczeme pe corp), să nu consume produse care n-au fost păstrate în condiţii corespunzătoare (pot apărea toxiinfecţii alimentare), să nu se scalde în locuri neautorizate - din cauza pericolului de conjuctivită şi leptospiroză - şi nici în cele cu ape reci, dacă organismul este supraîncălzit, întrucât apare riscul de stop cardiorespirator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozi la medici, din cauza reacţiilor alergice provocate de înţepăturile de ţânţari şi căpuşe.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cozi la medici, din cauza reacţiilor alergice provocate de înţepăturile de ţânţari şi căpuşe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei