Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examen

Aproape 2.500 de candidaţi s-au înscris la bacalaureatul de toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 2.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat care se va desfăşura în luna august. Numărul absolvenţilor înscrişi la bacalaureatul de toamnă este mai mare decât cel al candidaţilor respinşi în prima sesiune a examenului maturităţii. La prima sesiune de bacalaureat au fost respinşi 2.412 candidaţi, iar pentru bacalaureatul de toamnă s-au înscris 2.467 de absolvenţi de liceu.

Faţă de anul trecut, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat numărul candidaţilor din acest an este dublu, având în vedere că la sesiunea din august 2010 a bacalaureatului au fost înscrişi 1.229 de absolvenţi de liceu.

Numărul mare al candidaţilor din acest an este determinat şi de procentul scăzut de promovabilitate din prima sesiune a examenului. Numai 66% din absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în acest an au reuşit să ia examenul.

 

Bacalaureatul începe pe 22 august

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va începe pe 22 şi 23 august, cu  evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română.

Între 22 şi 24 august vor fi evaluate competenţele de comunicare la limba maternă, în zilele de 23 şi 24 august cele la limba de circulaţie internaţională, iar în zilele de 25 şi 26 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise vor începe în data de 29 august cu limba şi literatura română, iar în 30 august la limba maternă şi în 31 august, proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie şi tot atunci vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 7 septembrie.

Candidaţii eliminaţi din prima sesiune de examen din acest an din cauză că au fost prinşi copiind nu au mai putut să se înscrie la bacalaureatul de toamnă şi nu-l vor putea da nici vara viitoare. Abia la a doua sesiune a bacalaureatului de anul viitor aceştia vor avea dreptul să se înscrie la examen.

Candidaţii care nu au promovat examenul vor susţine doar proba la care nu au luat notă de trecere. Cei care au obţinut note de trecere la toate materiile, însă nu au media generală minim 6 vor susţine o probă la alegere la bacalaureatul din toamnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.500 de candidaţi s-au înscris la bacalaureatul de toamnă.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 2.500 de candidaţi s-au înscris la bacalaureatul de toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei