Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Scutiri de impozite pe minim şapte ani pentru reabilitarea termică pe cheltuială proprie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au făcut pe cheltuială proprie lucrările de reabilitare termică a clădirilor în care locuiesc au şansa de a beneficia de scutirea pe o perioadă de minim şapte ani de la plata taxelor şi impozitelor locale pentru locuinţa respectivă.

Această facilitate este oferită proprietarilor imobilelor sau apartamentelor din blocurile de locuinţe în baza legii nr. 158 / 2011 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 14 iulie 2011, fiind deja intrată în vigoare.

Unul dintre principalele amendamente aduse vechii legi referitoare la reabilitarea termică a clădirilor este tocmai cel care se referă la facilităţile fiscale acordate celor care suportă singuri cheltuielile de izolare termică a clădirilor:

“Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie beneficiază, în condiţiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuinţei pe o perioadă de minimum şapte ani, pe baza auditului energetic prin care se certifică realizarea recomandărilor propuse de către auditorul energetic pentru clădiri”.

Deşi lucrările de izolare termică a clădirilor includ atât refacerea faţadei clădirilor şi montarea unui strat izolator de polistiren, cu o grosime stabilită în funcţie de cât de frig este într-o anumită zonă a ţării, cât şi înlocuirea tâmplăriei de tip vechi cu tâmplărie termopan, nu toate clădirile pot beneficia de scutirea de la plata impozitelor.

“În această categorie, a blocurilor sau clădirilor pentru care se oferă scutire de la plata impozitelor pentru minim şapte ani, intră doar cele construite după proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990. Nu poate beneficia de scutire o casă nou construită, căreia proprietarii îi pun acum geamuri termopan şi o îmbracă cu un strat de izolare termică. De asemeni, nu pot beneficia de scutire de impozite cei care au beneficiat de subvenţiile acordate prin programul naţional de reabilitare termică a clădirilor”, a precizat auditorul energetic Mircea Brumă.

Acesta a adăugat că durata de timp pentru care se acordă scutirea de la plata impozitelor locale diferă în funcţie de valoarea investiţiilor făcute de locatari pentru anveloparea termică, valoare precizată în raportul de audit.

O altă facilitate introdusă în noua formă a legii este cea prin care în categoria de lucrări de creştere a performanţei energetice a clădirilor este inclusă şi închiderea balcoanelor sau loggiilor cu tâmplărie performantă energetic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scutiri de impozite pe minim şapte ani pentru reabilitarea termică pe cheltuială proprie.
 Vizualizări articol: 4008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Scutiri de impozite pe minim şapte ani pentru reabilitarea termică pe cheltuială proprie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Insuficient trimis de
(19 iul 2011, 15:01:15
asteptam un articol mai amplu, despre cum vom putea solicita scutirea de impozit in cazul in care ne-am izolat locuinta. eventual despre auditul energetic, costurile evaluarii si certificarii, documente etc. chiar daca unora nu le va conveni sa se faca publicitate acestei probleme, cred ca un nou articol ar fi binevenit
2.   MINCIUNI ELECTORALE trimis de
(19 iul 2011, 15:58:45
Va fi ca si cu legea 175/2011 care prevede scutirea de la plata penalitatilor la asociatie daca iti platesti datori la zi. A trecut aproape un an si ... din cate am auzit, nimeni nu a benefiaciat de scutire. Cica lipsesc nromele metodologice.

Sunt sigur ca aproape toti cei care si-au izolat blocul nu au documente privind autorizarea si calitatea lucrarii, sau vreo dovada ca au platit la negru sau au cumparat materiale si au facut in regie proprie. DECI... o noua mare minciunica.
2.1  RE: MINCIUNI ELECTORALE trimis de
(19 iul 2011, 16:47:16
Fara discutie ca ne este etalata o alta "gogoasa electorala" ala PDL, ptr niscaiva voturi in plus la alegerile de anul viitor.Pesemne ca statisticienii 'orange",au o strategie de "prostit" "purtatorul de stampila in alegeri' cu astfel de gogorite.In ceea ce priveste scutirile de la plata impozitelor,o sa solicite fel de fel de documente justificative ptr ca foarte putini sa beneficieze de prevederile acestei legi.Daca 'pot beneficia' conform legii doar cei care si-au reabilitat termic locuinta,inseamna ca si-au facut singuri acest lucru,iar materialele nu au fost furate ptr ar fi fost arestati imediat ptr o asemenea fapta.Unii,poate ca nu si-au pastrat ptr decontare facturile sau chitantele fiscale,de aceea nu trebuie sa se imbete cu apa de ploaie ca vor fi scutiti de la plata impozitelor.Asadar,"gogorite" si iar 'gogorite' in prag de alegeri,si cred ca vor mai urma astfel de "facilitati' aducatoare de nimic.
3.   Legalitate trimis de
(19 iul 2011, 18:05:06
Nu poti cere sa ti se dea ceva conform legii daca nu respecti legea Nu poti cere scutiri daca ai facut izolarea blocului la mica intelegere, cu un contract incheiat de mana care s-a rupt dupa terminare , fara nici un fel de chitanta ca ai platit materiale , manopera,etc. Izolarea a fost incompleta fara schimbarea geamurilor, izolarea acoperisului si a subsolului.Nu o tot trageti ca sunt gogorite, respectati conditiile cerute si apoi vorbiti. Nu fiti ca bazaristii care nu respecta nimic, fac evaziune la greu si cand vine vreun control e de vina PDL-ul ca sunt controlati,uita ca PDL-ul a modernizat bazarul pe banii mei si ai altora pentru a nu-i ploua pe ei.
O intrebare cu cat va plateste USL-ul ca sa criticati orice?
3.1  RE: Legalitate trimis de
(20 iul 2011, 05:17:40
Nu știu dacă USL-ul plătește pe cineva, dar sigur PDL-ul:
- a făcut decât sa crească evaziunea fiscala si coruptia,
- a făcut acoperișul bazarului pe banii celor corecți pentru a avea votanți marea masa de evazioniști din bazar,
- tolerează taximetriști inclusiv pe cei de la maxi - taxi si nu ii amendează ca nu dau bitele, etc.
Oare de ce exista echipe separate care verifica modul de eliberare a biletelor si de ce sunt mai activi cei de pe mijloacele de transport aparținând primăriei?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei