Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patronul de „sclavi”

Dat în urmărire generală, trimite e-mail-uri din Anglia pentru a-şi susţine nevinovăţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul cercetat penal de structurile de combatere a crimei organizate  sub acuzaţia că a exploatat prin muncă, în Anglia, mai mulţi indivizi din judeţele Suceava şi Botoşani, pe care i-a obligat să spele maşini în parcările unor supermaketuri din zona Londrei, pe salarii de mizerie, se apără prin intermediul internetului şi îşi susţine nevinovăţia prin e-mail-uri.

Ştefan Dorin Bechian, zis „Trancan”, în vârstă de 35 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, a cărui fotografie apare la rubrica „Urmăriţilor general” de pe site-ul Poliţiei Române, după ce pe numele suceveanului a fost emis un mandat de arestare în lipsă, se declară nevinovat, considerându-se o victimă a autorităţilor române.   

Bechian explică că pentru aceleaşi acuzaţii a fost reţinut de poliţiştii englezi în ianuarie 2009, împreună cu soţia, fiind audiaţi şi muncitorii care locuiau în aceeaşi casă cu suceveanul.

„În urma anchetei efectuate de către organele de politie engleză nu ne-au găsit vinovaţi pe mine şi soţia mea, nu au găsit victime, oameni sechestraţi, înfometaţi, sclavi şi nu au găsit persoane locuind în condiţii de mizerie şi inumane”, explică într-un mesaj trimis pe adresa de e-mail a redacţiei Monitorului de Suceava.

„Tracan” susţine că autorităţile din Anglia au luat legătura cu cele române, pentru a-l verifica, ocazie cu care au aflat detaliile acuzaţiilor ce li se aduc soţilor Bechian.

„Au aşteptat aşa-numitele <victime> să sosească în ţară, după care le-au citat şi invitat la organele de poliţie din Suceava. Unii care locuiau la mine în perioada ianuarie – februarie- mai 2009 şi-au chemat prieteni, chiar şi cumnaţi. Mă întreb: dacă persoanele aşa-anumite <victime> au fost sechestrate, înfometate şi nu au fost bine plătite, de ce au mai chemat apropiaţi de-ai lor pentru acelaşi tratament”, continuă Bechian.

Administrator a patru spălătorii închiriate, suceveanul explică şi de ce nu a venit să le spună în faţă anchetatorilor suceveni varianta sa: „Am o afacere aici pe care nu aş vrea să o pierd şi am o fetiţă de un an şi patru luni pe care seara, când vin de la muncă, vreau să o iau în braţe şi să o strâng la piept ca orice părinte”.

 

„Sunt sigur că mafioţii nu stau să spele maşini uzi la picioare”

În e-mail-ul trimis pe adresa redacţiei noastre, Ştefan Dorin Bechian se caracterizează drept un tip muncitor, cu frică de Dumnezeu, invocând divinitatea şi atunci când vine vorba de adevărul în dosarul în care este cercetat penal.

„Dacă mi se spune Trancan sau sunt ţigan, aşa cum s-a scris despre mine, asta nu înseamnă că sunt vinovat şi trebuie să fiu acuzat că aş fi un interlop sau un animal sadic. Eu nu am locotenenţi şi nu am avut niciodată şi sunt sigur că mafioţii nu stau să spele maşini uzi la picioare. Eu am avut manageri la spălătorii şi am lucrat cu frică de Dumnezeu, deoarece doar El m-a ajutat şi am vrut să-i mulţumesc, ajutând oameni. Eu şi soţia mea ne tragem din familii penticostale, unde am crescut cu frica de Dumnezeu”, se mai arată în e-mail-ul trimis de Ştefan Dorin Bechian.

 

Dormeau câte 9-10 în cameră, munceau de dimineaţa până seară şi mâncau o dată-n zi

Soţii Bechian, Ştefan şi Elena, sunt cercetaţi într-un dosar penal înregistrat la Direcţia de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava, alături de alţi indivizi.

O parte dintre aceştia din urmă au fost daţi pe mâna instanţelor de judecată la începutul acestei luni, fiind acuzaţi de constituire/sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Familia Bechian are închiriate patru spălătorii auto în oraşele Stroud, Tetbury, Gloucester şi Bishop’s Cleeve, spălătorii la care, susţin anchetatorii, ar fi fost exploataţi zeci de români.

Potrivit rechizitorului, victimele erau ademenite cu promisiuni de salarii de 1.000 de euro, transport, cazare şi masă asigurate, iar apoi erau obligate să doarmă nouă-zece în cameră, pe jos, să muncească zi de zi, cu masa doar o dată-n zi, primind nici jumătate din banii promişi şi fiind pedepsite chiar şi când îşi cumpărau o pereche nouă de ciorapi.

Munca efectivă începea la ora 8:00 şi se termina în jurul orei 19:00. Singura excepţie era duminica, când programul era redus până la ora 16:00.

Toată activitatea, au stabilit anchetatorii, se efectua sub supravegherea strictă a câte unui „şef de echipă” – supraveghetor,  care întocmea tabele cu autovehiculele spălate de fiecare lucrător şi cu sumele încasate, pe care la sfârşitul zilei le preda lui Ştefan Dorin Bechian.

Procurorii DIICOT susţin că soţii Bechian exercitau o presiune constantă asupra părţilor vătămate, impunându-se autoritar prin ameninţări şi violenţe. Nu o dată, unii dintre muncitori au fost agresaţi fizic.

„Trancan” le spunea mereu muncitorilor că are relaţii cu lumea interlopă din România şi că ar putea face oricând apel la „cunoştinţele” sale, care l-ar ajuta necondiţionat.

 

Anchetatorii DIICOT explică de ce pentru aceleaşi acuzaţii Bechian a fost găsit nevinovat în Anglia

În actul de sesizare a instanţei de judecată, prin care au fost deferiţi justiţiei primii cinci inculpaţi din lotul afacerii cu „sclavi”, anchetatorii fac referire şi la episodul pe care Ştefan Dorin Bechian îl invocă ca argument principal al nevinovăţiei sale, acela când a fost reţinut de autorităţile engleze şi eliberat o zi mai târziu, fiind considerat nevinovat.

Anchetatorii suceveni susţin că Bechian, observând lipsa unuia dintre muncitori şi bănuind că acesta se va duce la poliţie, i-a instruit, alături de „locotenenţii” săi, pe ceilalţi muncitori să declare că muncesc în condiţii bune, că primesc jumătate din banii pe care îi câştigă, că sunt mulţumiţi şi nu au existat probleme, ameninţându-i în caz contrar că nu vor primi nici un bar, iar familiile lor vor avea probleme în România.    

Descinderile poliţiei au avut loc în acea seară, iar toţii muncitorii şi supraveghetorii au fost duşi la secţie.

„În acele momente, autorităţile engleze nu au cunoscut detaliile situaţiei şi nu au putut face o diferenţiere între victime şi supraveghetori, astfel încât au fost ridicaţi şi ţinuţi la comun cu toţii. În atare condiţii, persoanele exploatate s-au conformat indicaţiilor primite şi au dat în faţa autorităţilor engleze declaraţii favorabile lui Ştefan Dorin Bechian”, se arată în rechizitoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dat în urmărire generală, trimite e-mail-uri din Anglia pentru a-şi susţine nevinovăţia.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Dat în urmărire generală, trimite e-mail-uri din Anglia pentru a-şi susţine nevinovăţia5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(19 iul 2011, 11:22:36
Nu inteleg tiganul asta cu moaca de bivol ce tot o labareste pe la monitoru'. Daca este asa de nevinovat sa vina in romania si sa-si sustina nevinovatia. Asa sta ascuns in Anglia si trimite mailu-uri e parac justitia se face la ID.
1.1  RE: ? trimis de
(19 iul 2011, 14:28:27
Da, si pe mine ma enerveaza tipu asta. Dar ai scris ceva care este incompatibil cu justitia pe care ti-o doresti. Conform principiului prezumtiei de nevinovatiei care este fundamentul oricarui sistem de drept civilizat, acest individ nu trebuie sa-si sustina nevinovatia, ci institutiile de stat specializate pt. lucrul asta, trebuie sa-i demonstreze vinovatia. Nevinovat pana la proba contrarie. Oricum, el nu se agita degeaba. Stie ca in Romania, chiar si nevinovat poti fi anchetat si pedepsit pe nedrept. Asa ca face galagie, ca atata poate sa faca.
2.   De acord AL2011 trimis de
(19 iul 2011, 14:05:59
Ai dreptate insa stai linistit , sunt si altii care exploateaza la greu forta de munca din romania dar inca nu au ajuns in vizorul autoritatilor
3.   Aberatii............ trimis de
(19 iul 2011, 16:32:57
Nimic din tot ceea ce relateaza acesti indivizi nu e adevarat.....hai sa o luam logic....cum erau ei tinuti cu fortza???erau legati si nu puteau pleca?hai sa fim seriosi ,daca vrei sa fugi nik nu te mai opreste,dar ei totusi optau pt a se intoarce acasa de ce oare?pt ca le era greu???sau pt ca asa vroiau.....App.in legatura cu faptul ca dormeau pe jos si nu aveau conditii e aberant,de unde atata imaginatie pot avea !!!!!!au uitat cate camere si bai aveau la dispozitie .FIECARE are dreptul la replica de ce nu si_ar sustine si acest om nevinovatia.....ori trebe sa ascultam numai minciunile altora fara sa luam in calcul si varianta lui.....
4.   ............. trimis de
(19 iul 2011, 16:37:06
Oferindu-le un trai mai bun,ajutandu-i pe unii ajungi sa-ti plangi de mila.................odata si odata toate se intorc.................vorba aia"facerea de bine...................."
5.   ................ trimis de
(19 iul 2011, 16:40:39
DACA esti agresat sau molestat ori ....de ce nu au plecat???????ori poate hahah erau monitorizati le-ar fi introdus cipuri si-i puteau controla verifica............anglia aia e mare ,daca le era greu plecau si cu asta basta ce tot aia o vrajesc aiure............de ciorapi de cum erau tinuti numai vorbe aiurea sa fim seriosi !!!!!!!!!
6.   A-ti fost vreodata exploatati??? trimis de
(19 iul 2011, 20:36:03
Ideea e simpla.Esti la ananghie daca,odata ajuns intr-o tara straina vii cu foarte putini bani la tine si cu prea multe sperante... Vii din saracie si totul se spulbera intr-o clipita.Mai tragi sperante crezand ca cu timpul o sa iti fie mai bine,dar nu e asa.Mergi din rau in mai rau.E un cerc vicios din care iesi foarte greu... Inclin sa ai cred pe acesti omuleti.
Si eu sunt in Uk,si-i vad pe cei ce spala in parcari,in zona unde locuiesc eu,spala mai ales o trupa de cioroi,emigranti,din Africa... Nu am vazut zambet pe buzele lor niciodata.Si stiu si de ce.
Vad ca AL2000 ai tine partea fratautzeanului.O fi ruda de-a lui,fiecare cu parerea lui,ca de aia-i forum,insa exagerezi barbate...

Pt fratautzean>>>...mai trimite tu cateva mail-uri,si o sa puna gheara baietii pe tine dupa ip-ul de unde butonezi...(nu iti urez bafta pt ca nu ai nevoie)
7.   Tot ce se scrie e adevarat trimis de
(19 iul 2011, 21:24:58
Aveam si eu un tovarsh .. defapt 2 din bdj .. care s`au dus in anglia... la mai binehappy... erau supravegheati nu puteau sa fuga ..happy si le lua toti bani ! ... nu le dadea nici de tigari ... !
8.   ........... trimis de
(20 iul 2011, 01:46:54
DL.Nicalau............crezi ca ar conta gradul de rudenie ori faptul in sine de a zice lucrurilor pe fata si adevarate..............sa nu exageram totusi chiar nu e cazul.......sa nu confundam soarta altora cu acestora,sa nu bagam totul in aceeasi oala,nu se merita,sincer.stiu una si buna nu-mi convine o tai ca doar nu traim in jungla sau in epoca primitiva........... winking
chiar nu am de ce si cu ce sa exagerez,parerea mea e ca acesti oameni exagereaza si sa fiu sincera zic ceea ce am vazut.............
9.   Tigan borat trimis de
(20 iul 2011, 10:08:37
Am fost si eu in Anglia si stiu cum este....oamenii au dreptate cand spun ca dormeau pe jos...foarte multe case cand sunt inchiriarte sunt goale...si un tigan jegos nu ar investi pentru confortul unor muncitori....la puscarie cu el ca si-a batut joc de oameni...asa fac toti ''smecherii''

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei