Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Peste 395 de mii de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 395 de mii de pachete de ţigări au fost confiscate, de la începutul anului, de la persoanele care au tranzitat punctele de frontieră din cadrul IJPF Suceava, iar valoarea bunurilor reţinute în vederea confiscării (ţigări, material lemnos şi textile) este de peste aproape 3,4 milioane lei, fiind aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, a anunţat şeful Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, comisarul-şef Cezar Ciorteanu, la bilanţul activităţii din primele şase luni ale anului 2011. Acesta a precizat că prin punctele de frontieră din cadrul IJPF Suceava au circulat aproape 675 de mii de persoane, cu peste 300 de mii de mijloace de transport.

Pentru încălcarea  prevederilor regimului vamal de către diverşi cetăţeni, în special pentru trafic cu ţigări şi contrabandă, IJPF Suceava a făcut 49 de propuneri de anulare a vizei către Ministerul Afacerilor de Externe. În acelaşi timp, au fost înregistrate 161 de lucrări penale, pentru contrabandă - 74, constituire grup organizat - două, regimul frontierei – 53, infracţiuni de fals - şase, alte genuri de infracţiuni – 90, infracţiuni săvârşite de 214 persoane.

Şeful IJPF Suceava a mai arătat că în zona de competenţă au fost înregistrate 52 treceri ilegale ale frontierei de stat, în care au fost depistate 85 de  persoane.

În cadrul cooperării cu organele administraţiei publice locale s-au desfăşurat întâlniri de lucru între reprezentanţi ai Inspectoratului şi reprezentanţi ai autorităţilor locale judeţene, precum şi cu autorităţile locale din localităţile limitrofe frontierei de stat a României.

Comisarul-şef Ciorteanu a precizat că pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni, colaborare axată pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În perioada analizată  au avut loc 144 de întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi ai structurilor subordonate, au fost transmise părţii ucrainene 198 comunicări şi s-au primit 189.

„Activitatea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a desfăşurat în interesul persoanei, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv în executarea legii, având ca bază legală prevederile actelor normative în vigoare”, a concluzionat şeful IJPF Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 395 de mii de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 395 de mii de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nimic nu se face fara ei.... trimis de
(19 iul 2011, 18:03:52
da ,bine spus,in interesul persoanei.au grija acesti politisti de persoana lor.impreuna cu politistii de la posturile din zona limitrofa a frontierei sa-si sporeasca venitul si averile prin contrabanda de tigari.
2.   M-AM LAMURIT trimis de
(19 iul 2011, 23:01:37
Din cate treceri ilegale au fost ati prins numai 2,3%,restul se asigura protectie.Ce se intampla este vizibil si pentru orice baba.RUSINE #.-s

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei