Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Rezultate

75% dintre profesorii care au dat titularizarea au picat examenul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Note dezastruoase la concursul naţional de titularizare din acest an, unde 75% din profesorii suceveni care au participat la examen nu au reuşit să obţină rezultate de promovare, şi anume nota 7.

647 de doritori de catedră titularizabilă au participat pe 13 iulie la concursul de titularizare de la Suceava, iar dintre aceştia, numai 137 au reuşit să ia note peste 7, fiind declaraţi admişi şi având şanse să obţină un post cu o viabilitate mai mare de patru ani într-o şcoală din judeţ. Procentual, 24,64 % dintre dascălii prezenţi la examen au luat note de trecere, în timp ce alţi 192 de profesori au obţinut rezultate mai mici de nota cinci, ceea ce nu le permite nici măcar să obţină un post de suplinitor.

Potrivit datelor transmise de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, „37,53% dintre concurenţi au obţinut note sub cinci”.

Alţi 221 de concurenţi au luat note între 5 şi 7 şi au posibilitatea să participe la şedinţele publice pentru suplinitori.

 

9,75 - cea mai mare notă

Nici un candidat din judeţul Suceava nu a obţinut nota 10 la titularizare, iar cea mai mare notă, 9,75, a obţinut-o Monica Marghetici, din Suceava, care candidează la un post de educatoare. În tot judeţul s-au obţinut 11 note peste 9.

La polul opus sunt notele mici şi foarte mici obţinute de candidaţi. S-au luat sute de note sub patru, iar în topul disciplinelor cu extremele cele mai mari se află educaţia fizică, unde sunt două note peste 7, una de 7,55 şi una de 7,15, iar 15 candidaţi au avut note sub 3.

Note mici s-au luat şi la învăţători, unde 14 candidaţi au note sub 3, la franceză, unde cea mai mică notă este 2,45, şi la filosofie, unde cel mai bun concurent a luat nota 5.

 

Rezultate aşteptate ore în şir

Rezultatele examenului de titularizare s-au lăsat aşteptate, iar până la afişarea notelor s-a dat un adevărat război al nervilor. Zeci de concurenţi au venit ieri de dimineaţă la cele două centre de examen, în speranţa că-şi vor vedea notele. Nu a fost să fie aşa, iar aşteptarea lor s-a prelungit până târziu, spre seară, la orele 18:00, când au aflat că au venit rezultatele.

La centrul de examen de la Şcoala „Miron Costin”, candidaţii s-au perindat, rând pe rând, de dimineaţă şi au aşteptat rezultatele. Nici directorul şcolii, Constantin Sîrghi, care este şi preşedintele centrului de examen, nu ştia când vor veni rezultatele. „O parte le aşteaptă de dimineaţă, de la ora 8:00. Când am venit eu la şcoală erau câţiva care aşteptau rezultatele”, a spus Constantin Sîrghi.

 

Rezultate afişate şi apoi scoase de la avizier, fiindcă erau greşite

Într-un târziu, în jurul orelor 18:00, de pe site-ul Ministerului Educaţiei s-a dat „undă verde” la accesat rezultatele, în vederea afişării. Directorul Constantin Sîrghi a declarat însă că „la scurt timp după ce am afişat rezultatele, la nici cinci minute, am primit un telefon şi ni s-a spus să luăm toate listele înapoi, fiindcă s-a produs o eroare şi rezultatele nu-s bune”.

Directorul Şcolii „Miron Costin” a spus că nu a primit nici un fel de explicaţii suplimentare legate de eroarea produsă şi că a trebuit să dezlipească listele cu notele de la avizier.

„Nu ştim nimic. Nu cunoaştem motivul real, decât cel care ni s-a spus, să dăm primul afişaj jos şi ni s-au transmis din nou alte tabele”, a mai spus directorul şcolii.

Sătui de atâta aşteptat, concurenţii s-au arătat nemulţumiţi. „Am aşteptat de la ora 2:00 (n.r. ora 14:00), s-au afişat acum jumătate de oră (n.r. ora 18:30). Nu au stat rezultatele pe geam decât zece minute, după care le-au luat. Ne-au spus că îşi cer scuze, dar au primit un telefon să rupă hârtiile, că este o eroare”, a spus Ana-Maria Grigoraş, una dintre concurente.

Şi la centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava rezultatele s-au afişat la fel de târziu, după ora 18:00. Şi aici, zeci de candidaţi au aşteptat ore bune să-şi vadă notele.

Concurenţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii astăzi până la ora 17:00 la centrele de examen.

IŞJ Suceava a scos la concursul din acest an 74 de posturi titularizabile. Acesta a fost ultimul an în care dascălii ocupă posturi prin concursul naţional de titularizare. Metodologia de ocupare a catedrelor vacante se va schimba de la anul, iar decizia alegerii profesorilor îi va aparţine directorului şcolii şi consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 75% dintre profesorii care au dat titularizarea au picat examenul.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
75% dintre profesorii care au dat titularizarea au picat examenul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ion Dolanescu trimis de
(21 iul 2011, 10:02:09
Profesori de doi lei... facuti la Ion Dolanescu aca spiru....asta e calitatea invatamantului demolat de politicienii nostri de kkat...profesorii batrani ..plafonati si plictisiti.. astia tineri prost pregatiti sau facuti cu japca profesori la facultati de cartier...vai noua
2.   ESTI PROST trimis de
(18 aug 2011, 18:08:04
DUTEN ☭  SARGHII

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei