Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Prefectul le-a cerut primarilor să-i convingă pe oameni să-şi asigure locuinţele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului, Sorin Popescu, le-a solicitat primarilor suceveni să-i convingă pe oamenii din localităţile pe care le conduc să-şi încheie asigurările obligatorii ale locuinţelor. În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primarii din judeţ, Sorin Popescu le-a explicat acestora că termenul până la care trebuie încheiate aceste asigurări este 15 iulie 2011. Popescu a spus că după această dată, primarii au atribuţii în a-i sancţiona pe cei care nu şi-au asigurat locuinţele. Prefectul a subliniat că din totalul de 258.092 de locuinţe din judeţ, până în prezent au fost asigurate doar aproximativ 8.500, adică 3,3%. „Rugămintea este să-i lămuriţi pe oameni să-şi asigure locuinţele. Aţi văzut ce s-a întâmplat la calamităţile din 2010, 2008 şi 2006. Iar în cazul în care vom mai avea probleme, statul nu va mai acorda despăgubiri pentru locuinţele care nu sunt asigurate”, a spus prefectul judeţului Suceava.

El a adăugat că după data de 15 iulie a.c., proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurările obligatorii pot fi sancţionaţi, valoarea amenzilor fiind de la 100 şi 500 de lei.

Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale, denumită PAD, este înscrisul care atestă încheierea contractului de asigurare a locuinţelor, în temeiul căruia asiguratorul se obligă să-i plătească asiguratului despăgubirea totală sau parţială pentru prejudiciile produse locuinţei, ca urmare a producerii riscului asigurat, şi are valabilitate o perioadă de 12 luni.

 

Asigurări de 10 şi 20 de euro

Prima de asigurare este de 20 de euro pentru locuinţele de tip A, respectiv construcţii cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic. Suma asigurată pentru aceste locuinţe este de 20.000 euro la cursul de schimb valutar al  BNR. De asemenea, pentru locuinţele de tip B, construcţii cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi /sau chimic, prima de asigurare este de 10 euro. Pentru astfel de locuinţe, sumă asigurată este de 10.000 euro la cursul de schimb valutar al  BNR.

În cazul persoanelor fizice beneficiare de ajutor social şi care au în proprietate construcţii cu destinaţie de locuinţă, asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale se plăteşte de către Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale, prin agenţia judeţeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul le-a cerut primarilor să-i convingă pe oameni să-şi asigure locuinţele.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Prefectul le-a cerut primarilor să-i convingă pe oameni să-şi asigure locuinţele3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunteti comici trimis de
( 1 iul 2011, 12:44:25
dar unde se incadreaza casele de chiripici, sau cum s-o chema/lut ? ca prin jud suceava e plin de astfel de casebig grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei