Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Precizări

Cioloş: Din 2014, România va avea mai mulţi bani pentru agricultură şi dezvoltare rurală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul european pentru Agricultură Dacian Cioloş a declarat ieri la Suceava că, începând din 2014, România va beneficia de mai multe fonduri din partea Uniunii Europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Dacian Cioloş s-a aflat ieri într-o vizită de lucru în judeţul Suceava, unde s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, prefectul Sorin Popescu, precum şi cu reprezentanţi ai producătorilor şi procesatorilor agricoli, reprezentanţi ai asociaţiilor agricole, precum şi cu cei ai instituţiilor cu atribuţii în acest domeniu. Cioloş a arătat că, pe lângă discuţiile legate de proiectele din agricultură finanţate din bani europeni, unul dintre subiecte a făcut referire şi la viitoare alocări de fonduri pentru dezvoltare rurală.

„Anul acesta, anul viitor şi în 2013 va trebui să se stabilească modul în care doreşte România să folosească banii pentru perioada de după 2014. Este important, pentru că România va avea sume de bani mai importante faţă de perioada financiară actuală, şi pentru dezvoltare regională, şi pentru agricultură şi dezvoltare rurală”, a spus Cioloş. El a adăugat că România va fi sigur unul dintre statele care va avea o creştere de finanţare atât pe politica agricolă, cât şi pe de dezvoltare rurală.

 

„Vom defini mai clar noţiunea de agricultor şi cea de agricultor activ”

Comisarul european a explicat că noua propunere legislativă cu privire la Politica Agricolă Comună şi de dezvoltare rurală va fi prezentată în această toamnă, în luna octombrie. Dacian Cioloş a explicat că din 2014 va exista un sprijin financiar complementar pentru zonele defavorizate, precum şi un sprijin financiar simplificat pentru fermele mici.

„De asemenea, vom defini mai clar noţiunea de agricultor şi cea de agricultor activ, pentru a evita ca subvenţiile să se ducă la proprietarii de terenuri care nu-l lucrează. Iar subvenţiile vor rămâne decuplate de producţie”, a mai spus Cioloş.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că suplimentarea fondurilor din 2014 reprezintă un lucru extrem de pozitiv pentru agricultura din România.

„Faptul că sumele alocate agriculturii şi cele care revin României cresc este un semnal bun. Dar noi trebuie să fim organizaţi pentru a putea să producem efecte. În acelaşi timp, pe noi ne-a interesat care sunt intenţiile Uniunii Europene legate de ceea ce se va întâmpla cu fermele mici de la munte, dacă se vor mai da bani pentru zonele defavorizate şi dacă se vor da bani în plus pentru compensarea handicapurilor naturale. Şi aici avem promisiuni că vor fi fonduri”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş: Din 2014, România va avea mai mulţi bani pentru agricultură şi dezvoltare rurală.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cioloş: Din 2014, România va avea mai mulţi bani pentru agricultură şi dezvoltare rurală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei