Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Luhan: Apariţia unui nou minister pentru gestionarea banilor europeni este agreată la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, a declarat că apariţia în România a unui nou minister care să gestioneze fondurile europene ar conduce la creşterea absorbţiei banilor de la Uniunea Europeană. Luhan a subliniat că înfiinţarea unui nou minister care să se ocupe de gestionarea banilor europeni este privită cu ochi buni la Bruxelles. El a mai arătat că, în ultima perioadă, România a făcut progrese în ceea ce priveşte gradul de absorbţie a fondurilor europene, însă pentru a atrage toţi banii este nevoie de eforturi substanţiale şi de găsirea unei strategii eficiente, mai ales în contextul în care economia ţării este dependentă de aceste fonduri.

Petru Luhan a spus că, în situaţia în care se discută ca în următorul cadru financiar fondurile europene să fie cuprinse sub acelaşi cadru strategic, apariţia unui nou minister care să centralizeze instrumentele financiare comunitare este bine văzută la Bruxelles.

Luhan a declarat că în Uniunea Europeană există state membre care dispun de un asemenea minister responsabil cu gestionarea fondurilor comunitare, iar rezultatele obţinute sunt extrem de bune.

 

Luhan: Simplificarea procedurilor va duce la creşterea ratei de absorbţie a fondurilor

El a dat ca exemplu Polonia, unde rata absorbţiei este foarte mare, sau Spania, ţară  care în perioada trecută de programare a absorbit toate fondurile puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană.

„Ultimele state care au aderat la UE se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor, însă consider că România poate reuşi să atragă tot ce i-a fost pus la dispoziţie până în 2013, cu condiţia să realizeze această reformă instituţională. Este nevoie de o nouă unitate administrativă, cu statut juridic puternic şi care să fie recunoscută la Bruxelles, formată din personal stabil şi bine calificat, care să lucreze împreună cu experţi ai Comisiei Europene şi ai firmelor de specialitate recunoscute pe plan naţional şi european”, a precizat Petru Luhan.

El a adăugat că la nivelul Uniunii Europene se încearcă în continuare să se simplifice şi să se modernizeze normele şi procedurile de alocare a fondurilor.

„Consider că este necesar ca şi la nivel naţional să se realizeze acest lucru. Această simplificare va contribui la creşterea ratei de absorbţie şi la scurtarea termenelor de plată. O altă problemă des întâlnită este lipsa de comunicare şi doresc să accentuez necesitatea de informare a mediului privat şi a autorităţilor regionale şi locale cu privire la posibilităţile de finanţare, la condiţiile de eligibilitate, la normele privind cofinanţarea şi la normele privind rambursarea”, a mai declarat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: Apariţia unui nou minister pentru gestionarea banilor europeni este agreată la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Luhan: Apariţia unui nou minister pentru gestionarea banilor europeni este agreată la Bruxelles3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Base... trimis de
( 1 iul 2011, 13:10:09
Fate nu vorde Dl.LUHAN...Cetateni din Maneuti va asteapta sa va onorati promisiunile facute fata de ei.
2.   Culoare de excrement... trimis de
( 1 iul 2011, 21:09:56
Ce zici tu ma luhane? Hai sa moara ma-ta! Te gasisi matale de pe toloaca de la Maneuti sa compari Romanica cu Polonia si cu Spania..... Ce bine v-ar prinde voua in an electoral un minister doldora de euroi condus de plescoaica!!! Si pentru "fate nu vorde" de mai sus- partea dorsala o sa v-o arate luhila, nu promisiuni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei