Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mărturisiri

Sex cu zeci de necunoscuţi, pentru cetăţenia română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Glodeni, Republica Moldova, care a venit în România să facă liceul, a ajuns prostituată la Suceava şi a fost constrânsă, în perioada octombrie 2010 – aprilie 2011, să facă sex cu zeci de necunoscuţi pentru a obţine cetăţenie şi a nu fi expulzată din ţară.

Întreaga poveste este prezentată într-un dosar înregistrat recent pe rolul Tribunalului Suceava, dosar instrumentat de procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 

„Viitorul soţ” i-a cerut să se prostitueze

Tânăra moldoveancă, Doina P., a ajuns în România în vara lui 2006 şi timp de patru ani a urmat cursurile la un liceu din municipiul Botoşani, fiind cazată la internatul unităţii şcolare.

Pentru că acasă, la Glodeni, o aştepta o sărăcie lucie, tânăra a decis să rămână în România şi, după terminarea liceului, s-a angajat ca barman-ospătar la un restaurant din Botoşani. Aici, a cunoscut o fată, „Mimi”, cu care s-a împrietenit şi a ajuns la un moment dat şi pe la Suceava, unde l-a cunoscut pe Florin Răuţ, în vârstă de 29 de ani, poreclit „Super”, un individ din cartierul Burdujeni.

Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori şi au început o relaţie, iar după o vreme, suceveanul i-a propus tinerei să se mute la el, în Burdujeni, lucru acceptat de către moldoveancă. I-a dat de înţeles că se vor căsători şi că aşa va obţine cetăţenia română.

La sfârşitul lunii octombrie 2010, explică procurorii, Florin Răuţ i-a propus să se prostitueze, pentru a câştiga împreună bani mult mai uşor. Fără nici o sursă de venit, cu viza de şedere pe teritoriul României expirată şi convinsă de „viitorul ei soţ” că e singura metodă de a se întreţine, Doina P. a acceptat.

Clienţii, povesteşte ea, îi erau găsiţi chiar de către „iubitul” ei, iar partidele de sex aveau loc, de regulă, la o pensiune de la intrarea în Plopeni sau la un motel din Burdujeni.

Tânăra mărturiseşte că, după câteva săptămâni, Florin Răuţ a apelat şi la un alt individ din Burdujeni, Dorel Silviu Bîrgăuan (42 de ani), pentru a găsi clienţi dornici să plătească diferite sume de bani pentru prostituata moldoveancă. 

 

„Îmi era teamă să nu fiu expulzată în Republica Moldova”

În luna decembrie a anului trecut, înaintea Crăciunului, Doina P. i-a spus lui Florin Răuţ că nu mai vrea să se prostitueze.

Acesta, povesteşte tânăra moldoveancă, a devenit agresiv şi a lovit-o.

„Nu aveam nici un ban, nu cunoşteam nici o persoană în municipiul Suceava şi fiindu-mi expirată viza de şedere în România, lucru despre care el ştia, am continuat să practic prostituţia. În cazul în care anunţam poliţia, îmi era teamă să nu fiu expulzată în Republica Moldova şi să mi se pună interdicţie pe teritoriul României. De asemenea, îmi era frică de Florin Răuţ şi de fraţii lui, despre care am auzit că erau violenţi şi că au făcut închisoare pentru astfel de fapte”, le-a spus tânăra procurorilor DIICOT.

 

„O să-ţi tai gâtul, o să fac puşcărie, dar te ştiu moartă!”

La audierile ce au avut loc la sediul DIICOT Suceava, Doina P. le-a spus procurorilor că aproape de fiecare dată când refuza să se mai prostitueze, Florin Răuţ o agresa fizic. 

„În acea perioadă am avut două tentative de suicid, prima dată ingerând o cantitate mare de somnifere, iar a doua oară am încercat să-mi tai venele de la mâini, fiind oprită de către <Super>. Îmi aduc aminte că pe data de 22 martie 2011, deoarece nu mai suportam viaţa pe care o duceam alături de Florin Răuţ, care mă obliga prin violenţă să practic prostituţia în folosul său, cu un cuţit de bucătărie mi-am tăiat părul pentru a avea un aspect urât şi astfel să nu mai fiu scoasă de acesta la clienţi. În toată perioada cât am locuit cu Florin Răuţ, respectiv timp de şapte luni, din cauza stresului, a terorii şi a umilinţelor la care acesta m-a supus, am slăbit aproximativ 15 kilograme”, a scris tânăra în declaraţia dată la Parchet.

A reuşit să scape de „iubitul” ei în aprilie a.c., spunându-i că trebuie neapărat să meargă până în Republica Moldova, fiind aşteptată de mama ei. A plecat de la locuinţa din Burdujeni şi s-a dus la o cunoştinţă din Botoşani.

Şi-a schimbat numărul de telefon, însă, după câteva săptămâni, a fost sunată de Florin Răuţ.

„Mi-a transmis telefonic, cât şi printr-un prieten comun, că în cazul în care nu mă întorc mă va denunţa la poliţie cu privire la faptul că stau ilegal în România. M-a ameninţat cu moartea, spunându-mi: <O să-ţi tai gâtul, o să fac puşcărie, dar te ştiu moartă!>”.

 

Prostituată timp de şapte luni, cu tarife între 200-450 lei/oră sau 300 euro/ noapte

Florin Răuţ a fost reţinut şi arestat pe data de 3 iunie a.c., iar ieri a fost trimis în judecată, alături de celălalt individ implicat în toată această poveste, Dorel Silviu Bîrgăuan.

„Din luna octombrie 2010 până în luna aprilie 2011, victima a fost exploatată sexual de către cei doi, prin obligare la practicarea prostituţiei, în diferite unităţi de cazare în comun din municipiul Suceava sau localităţile limitrofe, pentru care traficanţii au perceput sume cuprinse între 200-450 lei/oră sau 300 euro/ noapte”, se preciza într-un comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, structură care, sub coordonarea procurorilor DIICOT, a investigat afacerea cu prostituate de la Burdujeni.

 

Sex şi etnobotanice

Doina P. îşi aminteşte că, prin noiembrie 2010, a fost dusă să facă sex cu un client, într-un apartament din zona Mărăşeşti a municipiului Suceava.

Clientul i-a spus că imobilul este închiriat şi i-a dat să consume prafurile din două pliculeţe cu etnobotanice.

În apartament mai era încă patru tineri. 

„Am consumat un pliculeţ şi jumătate trăgând pe nas, după ce mi-au arătat aceştia cum să fac, respectiv să rulez o bancnotă de un leu şi să trag de pe masă liniuţele pe care le făceau aceştia din prafuri. Respectivii aveau în jur de 50 de pliculeţe de etnobotanice”.

 

Ce a declarat suspectul la audieri

Adus în faţa procurorului de caz, Florin Răuţ s-a prevalat, iniţial, de dreptul de a nu da declaraţii.

În momentul în care i s-a prezentat materialul de urmărire penală, însă, tânărul a dat o declaraţie în care a negat toate acuzaţiile.

Răuţ a recunoscut că a locuit împreună cu victima, fiind prieteni. El a spus că fata urmărea să se căsătorească cu el pentru a-şi reglementa şederea pe teritoriul României.

De asemenea, inculpatul a declarat că nu a fost de acord cu căsătoria, considerând că e prea tânăr şi dorind să mai aştepte să vadă dacă se înţeleg şi se potrivesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sex cu zeci de necunoscuţi, pentru cetăţenia română.
 Vizualizări articol: 15316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Sex cu zeci de necunoscuţi, pentru cetăţenia română5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 1 iul 2011, 11:03:30
Plastic privind , himenul social
Se’ntinde până la .. cel mai îndepărtat gând
Ne consolăm ( pe moment ) că-i circumstanţial
Şi-aşa .. multe fete pe nimic se vând
1.1  RE: * trimis de
( 1 iul 2011, 11:15:08
Doar atata mai poti, abecedarule? Doar 4 randuri? Ti-a murit inspiratia:))))
1.2  RE: * trimis de
( 1 iul 2011, 11:26:15
doar 3 strofe încap , de regulă ( e spaţiul strâmt ca viziunea ta , domnule , acilea ) ... aici am considerat că ,,o scurtă'' ( concisă ) merge mai bine ... P.S. iartă-mă că te-am dezamăgitwinking
1.3  RE: * trimis de
( 1 iul 2011, 11:54:54
Atât a putut... a terminat prematur după doar patru rânduri.big grin Oricum, e mai bine aşa, mai puţine rânduri de ignorat.
2.   Tagani borati trimis de
( 1 iul 2011, 11:14:21
tiganii astia sunt din burdujeni ..zona PENNY si au facut puscarie toti pentru prostitutie!! GARCEA, ZOBAR ,SUPER.. sper ca de data asta sa stea mult si bine in parnaie deoarece cat au fost disparuti a fost mare liniste in acea zona..Nu.i dorim intre noi !!! le dorim multa liniste.. la zdup
3.   LOL trimis de
( 1 iul 2011, 11:22:40
" În apartament mai era încă patru tineri. " Sergiu RUSU e comic ! Ar trebui sa dai si tu la facultate, chiar daca o sa termini batran ca Ovidiu Rusu !
4.   ? trimis de
( 1 iul 2011, 12:56:41
De ce va deranjeaza ce spune ABCDAR? Mie imi place modul de exprimare si chiar referintele utilizate.
4.1  RE: ? trimis de
( 1 iul 2011, 13:29:50
Ia-l acasă. vezi că-i flămând!
5.   Javrelor trimis de
( 1 iul 2011, 13:26:06
la parnaie cu toti tiganii din bdj numai cu asta stiu sa se okupe alceva nu stiu sa faca sa munceasca cinstit ....vad acum kum cad pe rand unu kate unu gata numai tine Smecheria:)))
6.   Cioroi nespalati.. trimis de
( 1 iul 2011, 13:29:08
Mi-e greata de fiecare data cand ii vad pe strada pe indivizii astia. Ii doresc animalului "super" sa ajunga in parnaie cativa ani buni si sa i-o dea aia la mizerie. In zona piata/torino au astia un apartament si cred ca acolo sta tot neamu lor de cioroi.
7.   Javrelor trimis de
( 1 iul 2011, 13:32:06
da am vazut ca si-au pus termopane rolling on the floor cred ca din banii luati de pe fetele care le dadea la produs:-j
8.   Super trimis de
( 1 iul 2011, 13:56:53
Un negru obosit de la gara fara nici un viitor in viata, parazit al societatii. Stati linistiti ca si aia s-a dus de buna voie s-o ia in gura asta e clar, stiim cu totii ce fac moldovencele cand vin in Romania o iau pe toate partile mai ales daca le mai dai si bani.
9.   Ha ha ha ha trimis de
( 1 iul 2011, 18:54:00
cine sia gasit basarabeanca so ia de sotie . un tigan borat si nespalathappy ce dracu peste parau cu ia .........
10.   ... trimis de
( 2 iul 2011, 00:05:14
Spurcata natie, proxenetiii astia!...Le-as da vreo 20 de ani de munca silnica la mina, daca ar fi dupa mine...Despre fata ce sa spun? Mi-e mila de ea...La ce saracie o fi avand acasa, in Basarabia, asa a crezut ea ca o sa parvina...Nu judecati prea usor un om tanar, ca doar e inca crud la minte...
11.   Ssss trimis de
( 2 iul 2011, 07:59:10
eu i,as f,,,,,e tot neamu in c,,,r lu jegosu asta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei