Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Universitatea Suceava

Profesorii universitari şi studenţii au votat modalitatea de alegere a rectorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 300 de persoane, studenţi şi cadre didactice de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, au fost chemate ieri la referendum, fiind invitate să voteze modalitatea de alegere a rectorului, conform noilor prevederi din Legea Învăţământului.

371 de persoane au fost aşteptate la vot, majoritatea cadre didactice  şi cercetători din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, dar şi 33 de studenţi, reprezentanţi ai celor nouă facultăţi din cadrul instituţiei academice sucevene.

Referendumul s-a derulat ieri, între orele 09:00-16:00, iar preşedintele secţiei de votare, avocatul Liana Pascariu, a declarat că „obiectul referendumului îl constituie modalitatea de desemnare a rectorului prin una din cele două posibilităţi prevăzute de Legea 1/2011, şi anume vot direct şi secret din partea cadrelor didactice, cercetătorilor şi studenţilor sau prin concurs public”.

Mulţi dintre studenţii pe care i-am întâlnit ieri în campusul universitar nu ştiau de referendumul care se derula la acea oră, însă erau şi studenţi care ştiau de vot şi aveau cunoştinţă de scopul organizării scrutinului.

„Ştiu despre referendum şi mi se pare foarte normal, pentru că e corect ca toată lumea să ştie ce se întâmplă şi să aibă ceva de spus în privinţa alegerii unei persoane de la conducerea acestei instituţii”, a spus Georgeta Cveatcovschi, studentă în anul I la Facultatea de Litere.

Ilie Doroftei este student în primul an la Facultatea de Inginerie Alimentară şi are şi el cunoştinţă de referendum. Mai mult, acesta a spus că are şi o opinie referitoare la modalitatea de desemnare a rectorului. „Mai mult aş opta pentru varianta în care noi, studenţii, reprezentanţii studenţilor şi cadrele didactice să ne alegem rectorul. Nu aş vrea să vină altcineva din exterior”, a spus Ilie Doroftei.

Rezultatele referendumului vor fi făcute publice la Universitatea Suceava şi pe site-ul instituţiei după numărarea voturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii universitari şi studenţii au votat modalitatea de alegere a rectorului.
 Vizualizări articol: 1647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Profesorii universitari şi studenţii au votat modalitatea de alegere a rectorului3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Animalx trimis de
( 1 iul 2011, 11:36:12
Nu inteleg de ce se tot baga in seama astia din ASUS. Si asa nu fac nimic pentru studenti, doar niste amarate de petreceri in club. Beti alcool in alta parte, nu in campus !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei