Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Escrocherii

Patron sucevean, reţinut pentru evaziuni fiscale de sute de mii de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri suceveni, Ştefan Radu Angelescu (39 de ani), şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind reţinut pentru 24 de ore, pentru escrocherii de sute de mii de euro.

Biroul de Presă al IPJ Suceava a anunţat, ieri după-amiază, într-un comunicat de presă, pentru ce acuzaţii a ajuns Angelescu după gratii.

Prin trei firme al căror administrator era, afaceristul nu a înregistrat în evidenţele contabile nu mai puţin de 265 de facturi fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului.

De asemenea, pentru două dintre societăţi, a dat date fictive sau inexacte cu privire la sediile sociale ale firmelor, nedeclarând nici punctele de lucru, intenţia sa fiind, potrivit poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor, aceea de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

În total, susţin oamenii legii, Angelescu a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 563.958 de lei, nerecuperat.

„Astăzi (n.r.-ieri), la ora 15.05, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore. Acesta este cercetat încă din anul 2007 pentru săvârşirea în mod repetat a unor infracţiuni de înşelăciune şi a altor fapte de natură economico-financiară, în prezent la nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor Suceava fiind înregistrate plângeri penale de la diferiţi agenţi economici de pe raza judeţului”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Bogdana Crăciun, precizând că cercetările se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Problemele cu legea ale lui Ştefan Radu Angelescu nu se opresc aici. Omul de afaceri a fost trimis în judecată în februarie 2011, fiind acuzat că, în perioada mai-august 2008, a achiziţionat de la mai multe firme din ţară materiale de construcţii în valoare de circa 600.000 de euro, mare parte din marfă rămânând neachitată.

Angelescu este cercetat într-un dosar împreună cu soţia sa, Elena Angelescu (39 de ani), şi pentru o altă evaziue fiscală de sute de mii de euro.

Ştefan Radu Angelescu a fost trimis în judecată şi în 2008, într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru escrocherii similare, atunci fiind vorba de o ţeapă de circa 13 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patron sucevean, reţinut pentru evaziuni fiscale de sute de mii de euro.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Patron sucevean, reţinut pentru evaziuni fiscale de sute de mii de euro4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ; ......???????? trimis de
( 1 iul 2011, 13:38:16
"fratele" BURCIU CORNELIU patronul de la AGRAR UTIL SRL Radauti, cind vine la rind sa de-a socoteala ptr miliardele furate de la bugetul de stat, tot prin aceasta metoda de neinregistrare in contabilitate a veniturilor .....??????......CIND ?
2.   DE CE??? trimis de
( 5 iul 2011, 16:08:34
CASUNEANU ADRIAN CU ACELEASI FAPTE ESTE TOLERAT DE MAFIA DIN PARCHET,POLITIE SI JUSTITIE????UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei