Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Amurgul zeului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Simetria cu Roland Garros a fost stricată chiar de el, de marele Federer. Fiindcă mai ales acum, la prima sa înfrângere după un avantaj de două seturi, realizăm cât de mare jucător a fost. Şi va fi, dar pentru un moment trecător nu mai este. Să ne întoarcem puţin la începutul anului. Chiar Tsonga, autorul acestei crude eliminări, anunţa încheierea erei de dominare a lui Federer şi Nadal. Elveţianul se mulţumea să spună doar atât: mai vorbim la vară. Se poate spune că amândoi au avut dreptate. Finala openului francez îi dădea previziunea peste cap lui Tsonga, ceea ce pare a-l fi ambiţionat pe acesta, căci în sezonul pe iarbă şi-a luat profeţia pe cont propriu şi i-a bătut şi pe Nadal, şi pe Federer. Mărturisesc că după această ieşire dezolantă din scenă a elveţianului am fost mai mult decât supărat. Am fost trist. În sinea mea, chiar dacă ar fi ajuns în finală, nu credeam că-l poate învinge pe Nadal. Deşi Federer se încăpăţânează să creadă că mai e posibil să câştige încă turnee de Grand Slam, declaraţie făcută chiar după înfrângerea cu Tsonga! Dar cel mai mare adversar al său nu e Nadal, ci timpul, pe care doar cucoanele se iluzionează că îl pot învinge. Tsonga este doar un accident de parcurs, Nadal rămâne obsesia sa. Ca exerciţiu de imaginaţie, să ne închipuim cum ar fi arătat meciurile dintre ei, dacă vârstele lor ar fi fost inversate. Un Nadal îndreptându-se spre 30 de ani contra unui Federer cu 5 ani mai tânăr. Nu cumva lucrurile ar fi stat taman pe dos, iar retururile elveţianului ar fi fost necruţătoare pentru un Rafa cu tot mai mult plumb în picioare? Consecinţa ar fi fost că Nadal ar fi părut umanizat în faţa ”robotului” Federer, aşa cum de altfel i se spunea elveţianului când nu prea mişca nimeni în faţa sa.

Culmea, cel care ar trebui să regrete cel mai mult eliminarea lui Federer este Nadal. Ca şi la Roland Garros, ajutorul elveţianului ar fi fost esenţial pentru păstrarea locului 1 ATP. Cu tot respectul pentru Tsonga, misiunea lui Djokovic pare acum mult mai uşoară. Simpla accedere în finală l-ar transforma pe sârb în lider ATP, iar ultimul act rămâne miză separată. Închei ca acum o lună: în toată povestea asta, Murray are şi el ceva de spus?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amurgul zeului.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amurgul zeului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei