Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Probleme

Instanţele sucevene sunt „îngropate” în dosare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent la Suceava, unde a vizitat instanţele care funcţionează în Palatul de Justiţie, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horaţius Dumbravă, a dezvăluit care sunt obiectivele sale şi ale colegilor săi, dar şi problemele pe care le-a identificat aici.

„La Suceava sunt instanţe încărcate, iar o notă aparte face Tribunalul Suceava. De exemplu, în 2007 exista o încărcătură pe judecător de 959 de dosare, comparativ cu media naţională care se situa la 738 de dosare, pentru ca anul trecut să se ajungă la 1.203 cauze pentru fiecare judecător, în timp ce media naţională a fost de 956 de dosare”, a detaliat Horaţius Dumbravă.

Preşedintele CSM a dezvăluit şi în ce au constat o parte din discuţiile pe care le-a avut cu judecătorii de la Curtea de Apel Suceava, în special îmbunătăţirea modalităţilor de promovare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Horaţius Dumbravă a recunoscut că aşteptările în privinţa activităţii noului Consiliu Superior al Magistraturii sunt mari şi că va milita pentru fluidizarea actului de justiţie, pentru o transparenţă mai mare, dar şi pentru o colaborare mai bună cu celelalte puteri ale statului. De asemenea, preşedintele CSM a anunţat că va acorda o atenţie sporită pe linia realizării unor practici unitare în actul de justiţie, dar şi pe linia sancţionării celor care greşesc.

„Miza noastră este să creştem eficienţa inspecţiei judiciare. Din păcate, 50% din posturile de inspectori erau blocate, dar am obţinut acordul Guvernului pentru a le scoate la concurs. Sper ca până în septembrie schema să fie completă şi apoi să avem şi eficienţă. Inspecţia judiciară se va axa atât pe managementul instanţelor, cât şi punctual, pe întârzierile înregistrate la redactarea unor hotărâri”, a concluzionat Horaţius Dumbravă.

 

Nemţii ne laudă

Tot ieri, la Palatul de Justiţie din Suceava a fost prezent şi Winfried Schubert, preşedintele Curţii de Apel Naumburg/Saale, din landul Saxonia-Anhalt, Germania. Vizita se înscrie în proiectul „Cooperarea judiciară în materie penală în cadrul Uniunii Europene”, în care, pe lângă Curtea de Apel Suceava, au mai fost incluse Curtea de Apel Naumburg, din Germania, Curtea de Apel Dijon, din Franţa, şi Curtea de Apel Linz, din Austria. 

„Există anumite cutume despre justiţia din România, dar probleme sunt şi în instanţele noastre. Unele organizări pe care le-am regăsit aici sunt chiar mai bune decât la noi, iar ca exemplu în acest sens vreau să vă spun că în Germania partea penală şi partea civilă se judecă separat, dar în România se judecă în comun, ceea ce este un lucru benefic”, a spus Winfried Schubert.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţele sucevene sunt „îngropate” în dosare.
 Vizualizări articol: 1514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Instanţele sucevene sunt „îngropate” în dosare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei