Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliile locale pot crea centre de sănătate multifuncţionale în localităţi fără spitale - proiect

Consiliile judeţene sau locale vor putea înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale, în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi, arată un proiect al MS, lansat în dezbatere publică.

Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul instituţiei, vineri, pentru dezbatere publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea art. 5 din OG 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeaţean şi local.
Conform proiectului de act normativ, consiliile judeţene sau locale vor putea înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale, în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi.
Centrele de sănătate multifuncţionale pot avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi/sau laborator de radiologie imagistică.
Centrele de sănătate multifuncţionale nu se vor putea organiza în localităţi care au şi unităţi sanitare cu paturi.
"Ideea centrelor multifuncţionale nu este nouă. Ea datează din 2002, numai că până în prezent nu s-a pus în aplicare acest concept. În strategia de reorganizare a sistemului spitalicesc avem în vedere realizarea unor structuri flexibile care să răspundă nevoilor populaţiei, în care pacienţii să primească asistenţă medicală la nivel bazal. După consult, dacă bolnavii necesită internare vor fi preluaţi în structurile de spitalizare continuă", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, citat în comunicatul MS.
Ministrul a precizat că, după finalizarea procesului de clasificare, vor exista unităţi care nu îndeplinesc criteriile de clasificare şi vor rămâne neclasificate.

"În aceste unităţi, de exemplu, se vor putea crea astfel de structuri fără paturi de internare continuă, dar cu posibilitatea de asigurare a asistenţei medicale", a spus ministrul Sănătăţii
Centrele de sănătate multifuncţionale vor fi finanţate în cadrul contractelor pe care spitalele de care aparţin le încheie cu casele de asigurări de sănătate.
Ministerul Sănătăţii va emite, în termen de şapte zile de la publicarea în Monitorul Oficial, normele metodologice privind organizarea şi funcţionarea centrelor de sănătate multifuncţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliile locale pot crea centre de sănătate multifuncţionale în localităţi fără spitale - proiect.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliile locale pot crea centre de sănătate multifuncţionale în localităţi fără spitale - proiect5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei