Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tranzacţie păguboasă

Gestionară de la o casă de schimb valutar, înşelată prin metoda „şmen”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O gestionară de la o casă de schimb valutar din municipiul Suceava a reclamat la poliţie că a fost înşelată prin metoda „şmen” cu suma de 1.000 de lei.

Incidentul s-a petrecut joi după-amiază, în jurul orei 18:00.

La casa de schimb valutar cu pricina, de pe strada Ana Ipătescu, s-au prezentat la intervale apropiate de timp doi bărbaţi. Primul dintre ei a rugat-o pe gestionară să-i schimbe suma de 2.100 de lei (formată din trei bancnote a câte 500 de lei şi trei bancnote a câte 200 de lei), în bancnote de 100 de lei.

Angajata i-a dat 21 de bancnote de câte 100 de lei, însă bărbatul i-a dat teancul de bancnote înapoi, rugând-o să îi schimbe în bancnote de o valoare mai mică.

Între timp, în sediul casei de schimb intrase încă un individ, cel mai probabil complice de-al primului, care i-a spus unei alte angajate că vrea să cumpere 1.000 de euro.

Iritat, chipurile, de faptul că tranzacţia cu clientul din faţa sa durează prea mult, cel de-al doilea bărbat a strigat către cele două angajate că vrea să cumpere 1.000 de euro, continuând să vorbească şi distrăgându-le atenţia.

Primul client şi-a primit înapoi cei 2.100 de lei, gestionara care a încercat să-i schimbe banii spunându-i că nu are bancnote mai mici.

Deşi s-au grăbit să-l servească şi pe cel de-al doilea client, care dădea impresia că se grăbeşte foarte tare, acesta a renunţat să mai facă tranzacţia şi a părăsit sediul casei de schimb valutar.

La scurt timp, însă, gestionara şi-a dat seama din ce cauză cei doi bărbaţi au plecat în grabă.

Din cele 21 de bancnote a câte 100 de lei, primise înapoi doar 11.

 

Înşelată prin „şmen”, în faţa băncii

La începutul acestei luni, poliţiştii au fost sesizaţi despre un nou caz de „şmen”, petrecut tot în zona centrală a municipiului Suceava.

Victima, o femeie de 59 de ani, a fost acostată de un tânăr necunoscut care s-a oferit să-i schimbe valuta pe care tocmai o ridicase de la unitatea bancară.

Femeia a acceptat să schimbe 500 de euro, însă după efectuarea tranzacţiei, deşi tânărul îi numărare în faţă suma în lei, a observat că nu a primit toţi banii şi că lipsesc nu mai puţin de 1.100 de lei.

Judiciariştii explică că metoda „şmen” constă în aceea că, în momentul în care număra banii în faţă victimei, indivizii cu astfel de preocupări trag pe după degete o parte din bancnote şi îi dau impresia păgubitului că i-au dat înapoi întreaga sumă de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gestionară de la o casă de schimb valutar, înşelată prin metoda „şmen”.
 Vizualizări articol: 4133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Gestionară de la o casă de schimb valutar, înşelată prin metoda „şmen”4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DE CE ? trimis de
(21 mai 2011, 17:46:31
PT . DOAMNELE DE LA SCHIMB VALUTAR: IMI PARERAU DE ELE, DAR CRED CA ERAU TINERE SI INCEPATOARE IN ASTFEL DE SITUATII SI NU AU FOST VIGILENTE !.ACESTIA CARE SE OCUPA CU ASEMENEA SMECHERII ACTIONEAZA SI IN MAGAZINE ! MI-A ZIS CINEVA, O DOAMNA CARE VINDE UNDEVA PE GEORGE ENESCU , CUM PROCEDEAZA ? VINE UNUL SAU DOI TIPI IN MAGAZIN SI CUMPARA CEVA SI ACHITA CU O BACNOTA MARE. DE OBICEI ORICE REST IA-I DA NU E MULTUMIT .DACA DAI RESTUL IN BANI MAI MICI O SA-TI CEARA MAI MARI SI INVERS, DAR EXACT IN TIMPUL CAND MAI INTRA DOUA -TREI PERSOANE IN MAGAZIN .LASA IMPRESIA CA NU SE CUNOSC INTRE EI SI IN TIMP CE TU ESTI ATENT CU CEL CU RESTUL CEILALTI TE FURA , FARA SAI-I OBSERVI FIINDCA CEI CARE INTRA ULTERIOR FURA LA ADPOSTUL UNUI PARAVAN FACUT DE CEI CARE VOR SA LE DAI ALTFEL RESTUL. ...APOI PLEACA SI PANA ITI DAI SEAMA AI FOST FURAT ! PT AL DOILEA CAZ: DE CE DOAMNA DE 59 DE ANI NU SI-A SCHIMBAT VALUTA LA BANCA DACA TOCMAI DE ACOLA VENEA? EU NICIODATA NU AM INCREDERE IN CEI CARE SCHIMBA VALUTA ASA AIUREA IN PIATA, IN FATA BAZARULUI , PE STRAZI..EXISTA RISCUL FOARTE MARE SA FI INSELAT ? DAR FIECARE E CU PASARICA LUI SI NU AI CE FACE ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei