Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiliman: Legea Capitalei, trimisă de PDL Bucureşti către MAI pentru angajarea răspunderii

Duminică, 22 Mai 2011 (16:42:03)

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că se află în posesia unui document trimis de PDL Bucureşti către Ministerul Administraţiei de Internelor, ca bază pentru Legea Capitalei, care va fi pregătită pentru angajarea răspunderii.

"Acest document este dovada că obsedaţii care vor controlul total asupra Bucureştiului pregătesc Legea Capitalei într-o formă pentru asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, refuzând chiar dezbaterea în Parlament. Le e frică şi de dezbaterea parlamentară", a spus Chiliman.

El a susţinut că documentul la care se referă şi care consituie, în esenţă, aşa-zisa Lege a Capitalei, este structurat în opt capitole care modifică, fiecare, câte o altă lege.

Chiliman a precizat că, printre modificările deja cunoscute, documentul la care se referă mai conţine o modificare importantă, prin care se elimină practic sancţionarea traseismului politic în ceea ce îi priveşte pe consilierii locali, care nu îşi vor mai pierde mandatul.

"Această lege instituie o mare porcărie, şi anume traseismul politic. Se elimină sancţiunea decăderiii din funcţie a consilierilor traseişti", a spus Chiliman.

El a susţinut că miza bătăliei pentru dreptul bucureştenilor de a se pronunţa prin vot asupra viitorului oraşului lor este una naţională, făcând parte dintr-un plan amplu al actualei puteri de a se perpetua la conducere prin utilizarea unor mijloace "antidemocratice şi anticivice" care ţin de acapararea resurselor publice prin fraudarea votului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiliman: Legea Capitalei, trimisă de PDL Bucureşti către MAI pentru angajarea răspunderii.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiliman: Legea Capitalei, trimisă de PDL Bucureşti către MAI pentru angajarea răspunderii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei