Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Uuuff, că greu ne-a fost!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, la o oră tocmai potrivită pentru ca la încheierea tărăşeniei să rămână timp şi de o bere (eventual şi de-un măcel între galerii, dacă s-o petrece vreo chestie surprinzătoare pe vreunul din terenuri) ia sfârşit ceea ce pentru capii afacerii se numeşte campionat naţional de fotbal, iar pentru restul lumii ceva între bambilici şi Circul Globus, numerele cu minge. Parcă mai ieri se dădea startul în ediţia asta, la începutul căreia (vă mai amintiţi?) Dinamo ne cerea să o lăsăm să se pregătească pentru Liga Campionilor, Steaua ţintea tot acolo, iar pe lângă ele se mai aţineau (ca musca la... cele 8-9 milioane de euroi!) alte vreo 3-4 echipe, cele mai hazlii înscrieri venind, putem spune acum, de la CFR Cluj care a terminat cam în genunchi, şi mai ales de la Universitatea Craiova, a cărei Champions’ League se traduce în româneşte prin Divizia B. Au mai mârâit alde Copos şi Porumboiu în aceeaşi idee, parcă şi ăl’ de la Astra şi ăl’ de la Braşov, încât un neavizat s-ar fi putut crede în Anglia ori Spania, cu cele 4 locuri ale lor în competiţia supremă continentală. Până la urmă a ieşit pe-a Galaţiului, cu emoţii, cu pierderea la un moment dat a avansului consistent rămas la întrerupere, cu contestări vehemente venite de la perdanţi, mă rog, cu tot tacâmul tipic românesc. Acum, la trasul liniei, vă întreb: credeţi că titlul l-ar fi meritat alţii? Poate Vaslui, poate Timişoara? Că de ălelalte nu poate fi vorba. Mă îndoiesc, deşi eu personal chiar aş fi vrut ca Vasluiul, în nici un caz Timişoara, să înhaţe titlul şi banii UEFA. Fiindcă, îm fond, despre asta este vorba, în esenţă: pe nimeni, pe absolut nici unul dintre patroni nu îi interesează trofeul ăsta şi un parcurs, să zicem, ca al Şahtior-ului în Champions’ League, ci doar să înhaţe cele câteva milioane de la UEFA. Cu care să facă... ce? Să dea o primă de rahat campionilor, să cârpească lotul înlocuind vreo 2-3 împiedicaţi de-ai noştri cu 2-3 fosile second-hand de prin Portugalia, şi cam atât. Nu, nu-i puţin, că se poate şi mai rău: amintiţi-vă doar de minunatul Bucşaru, care cu banii ăştia şi-a achitat parte din datorii, iar apoi a dezmembrat echipa, Urziceni, cea care avusese cel mai bun parcurs românesc în istoria Champions’ League. Măcar Mittal sunt sigur că n-o să vândă echipa. Şi n-ar fi făcut-o nici Porumboiu, că amândoi au bani destui.... Că tot veni vorba: n-aş avea bucurie mai mare decât să văd Vasluiul azi, pe înserat, pe locul 2. Hai Dinamo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uuuff, că greu ne-a fost!.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Uuuff, că greu ne-a fost!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei