Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bucureşti

Trei comune sucevene participă astăzi la „Ziua satului românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, trei localităţi rurale suceveane, Ciocăneşti, Poiana Stampei şi Cârlibaba, vor fi reprezentate la prima ediţie a „Zilei satului românesc”. Evenimentul, desfăşurat sub egida Delegaţiei Wallonie - Bruxelles la Bucureşti, va avea loc la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti şi se încadrează în seria de evenimente dedicate celor 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

„Ziua satului românesc” este o zi de sărbătoare a satului, o invitaţie adresată locuitorilor Capitalei şi ai marilor oraşe din România, de a (re)descoperi satul românesc, de a participa la evenimentele de tradiţie din sate, de a cumpăra produse agricole şi tradiţionale româneşti, de a-şi petrece timpul liber şi vacanţele în cele mai frumoase sate din România.

Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România” (AFSR) s-a înfiinţat în vara lui 2010, după modelul unei organizaţii de acelaşi tip din Franţa. Satele Ciocăneşti, Cârlibaba şi Poiana Stampei se numără printre fondatorii asociaţiei în care primarul Ciocăneştilor, Gheorghe Tomoioagă, este vicepreşedinte.

Evenimentul îşi propune să invite românii să viziteze cele mai frumoase sate din România, iar reprezentanţii satelor membre și candidate vor licita un produs tradițional, astfel încât satele să fie identificate simbolic cu produsele tradiționale specifice.

 

Program pilot de dezvoltare durabilă a satului românesc

Aşa cum am aflat de la Nicolae Marghiol, preşedintele Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România”, cu ocazia „Zilei satului românesc”, AFSR şi partenerii săi vor propune Guvernului României şi ministerelor de resort, iniţierea unui program pilot de dezvoltare durabilă a satului românesc. Programul se va numi „Cele mai frumoase sate din România – dezvoltare prin moştenirea culturală / Modele de dezvoltare rurală” şi este inspirat de iniţiative similare implementate în ţările europene.

În decembrie 2010, cele trei aşezări sucevene, Ciocăneşti, Poiana Stampei şi Cârlibaba, au primit placheta de „Cel mai frumos sat din România” din partea asociaţiei cu acelaşi nume.

Obiectivul acestui program este ca fiecare dintre cele 200 de sate membre ale asociației să se dezvolte pe baza moștenirii materiale și culturale, fie că vorbim de dezvoltarea și valorificarea produselor agricole și tradiționale, de tradiții și obiceiuri unice, de natură și peisaje deosebite, sau de agroturism.

 

Scrisoare de susţinere pentru două proiecte internaţionale

“Asociaţia <Cele mai frumoase sate din România> şi partenerii săi din Italia, Franţa și Belgia vor iniţia proiectele <Ziua satului european> şi <Satul european> (după modelul Capitalei Europene a Culturii). Membrii asociaţiei, partenerii şi cei care iubesc satul românesc sunt invitaţi să semneze o scrisoare de susţinere a acestor proiecte, care vor fi propuse Comisiei Europene şi Parlamentului European”, se arată în invitaţia făcută de Nicolae Marghiol, preşedintele Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România” la evenimentul găzduit de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei comune sucevene participă astăzi la „Ziua satului românesc”.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Trei comune sucevene participă astăzi la „Ziua satului românesc”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei